Mozi i Twilight Zone da...ama kolku jas so imam razbrano kreatorite na Lost se inspirirale od Twin Peaks i Watchmen (stripot)
za X Files e podiskutabilno....
--- надополнето ---
Mozi i Twilight Zone da...ama kolku jas so imam razbrano kreatorite na Lost se inspirirale od Twin Peaks i Watchmen (stripot)
za X Files e podiskutabilno....
Повеќе:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?56360-Mulholland-Dr.-Тема-за-тие-што-гo-гледале-филмот!-(SPOILER-FREE!)#ixzz1DXtOBPOK
--- надополнето ---
Kao prvo moram da kazam deka Lost Highway , Mulholand Dr i Inland Impare za mene idi nesto kako triologija ..... ........kako prvo ne postoi edinstveno toluvanje na filmot ( Mulholand Dr) ,Lynch misli deka publikata e dovolno intelegetna sama da donesuva zaklucoci,taka da zato ne go kazuva negovoto objasnuvanje za negovite filmovi.....zato jas ne mozam da kazam edinstveno objasnuvanje na filmot,zatoa sto filmot e poln so dvosmislenosti ,i spored mene filmot ima poveke od edno objasnuvanje (Lucid Dream ;paralelni univerzumi : mozam da spomenam deka The Wizard of Oz e eden od omilenite filmovi na Lynch ,taka da Mulholland Dr mozi da se interpretira kako nekoj vid "Lynchian The Wizard of Ozitn da ne dolzam mnogu)....taka da otvoren sum za duskutiranje na poveke interpretacii na fimot od tie sto go imaat gledano i ne go svatile samo kako lezbejcenje i masturbacija na Naomi :blabla:... .
--- надополнето ---
zatoa sto na internet ima tolku mnogu interpreriranja na folmot,taka da muabetot mi e posle da ne izlezi sum kopiral od negde.....