GLADIATOR II (2024) - Тема за тие што гo гледале филмот! (SPOILERS!)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Сакав да пишам за Одисејата ама немав време. Сега го имам во ограничени количини, апа сепак ќе ставам нов филм, и онака се договаравме подолго време тој да е Мулхоланд Драјв. Јас знам дека одамна е пробан да се дешифрира овде на форум, ама тоа беше како што кажав - одамна. :)
Мислењата од генерална дискусија ќе ги префрлам овде, а со нив може да почне дискусија.
Едит - на претходната страна се поради хронолошки редослед.

I

Intex

Гостин
mnogu ednostravno si go svatil filmot.....samo tolku imam da ti kazam...oti jas sum golem fan na Lynch(omilen reziser) i ako zemam da pisam do utre nema da zavrsam....a isto mislam deka treba poke da se komentiraat negovite filmovi ......a i d ne zaboravam deka ako ne bese Twin Peaks , denes X - Files i Lost nemase da postojat....taka sto coekot e napred pred naseto vreme...........

"When you sleep, you don`t control your dream. I like to dive into a dream world that I've made, a world I chose and that I have complete control over." - David Lynch
Бујрум, објасни го, ако е со толку посебно значење сценариото, па разубеди не.:)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.206
Поени од реакции
30.396
Супер! Еден од најдобрите филмови за претходната деценија.
Од кога го гледав, барав со некој да дискутирам за филмов и богами им досаѓав на некои да го гледаат.
Филм, кој тешко се сваќа од прв пат гледање. Искрено морав да прогуглам нешто за филмов за да сватам шо била работата.
Испревртен филм, стварно. Има страшни сцени, но благодарение на тензичната атмосвера што ја прави Линч.
Најголемо прашање е што беше работата со каубојот? Дајан/Бети го гледа во реалноста додека е на вечерата, а го гледа и во својот сон.
Исто ме интересира шо беше работата со оној унаказениот под ѕидот шо ја чуваше плавата коцка, дали тоа беше стравот или?
И шо беше поентата со старите луѓе шо ги исхалуцинира Дајан/Бети а ги виде во сонот?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
mnogu ednostravno si go svatil filmot.....samo tolku imam da ti kazam...oti jas sum golem fan na Lynch(omilen reziser) i ako zemam da pisam do utre nema da zavrsam....a isto mislam deka treba poke da se komentiraat negovite filmovi ......a i d ne zaboravam deka ako ne bese Twilight Zone, denes X - Files i Lost nemase da postojat....taka sto coekot e napred pred naseto vreme...........

"When you sleep, you don`t control your dream. I like to dive into a dream world that I've made, a world I chose and that I have complete control over." - David Lynch
FIXED.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.894
Поени од реакции
6.967
Јас освен лезбачењето и мастурбацијата на Наоми ништо не памтам од филмот :)

--- надополнето ---

П.С. Пардон за експлицитноста ама морав :)

Член од
2 февруари 2011
Мислења
26
Поени од реакции
5
Mozi i Twilight Zone da...ama kolku jas so imam razbrano kreatorite na Lost se inspirirale od Twin Peaks i Watchmen (stripot)
za X Files e podiskutabilno....

--- надополнето ---

Mozi i Twilight Zone da...ama kolku jas so imam razbrano kreatorite na Lost se inspirirale od Twin Peaks i Watchmen (stripot)

Повеќе: http://forum.kajgana.com/showthread.php?56360-Mulholland-Dr.-Тема-за-тие-што-гo-гледале-филмот!-(SPOILER-FREE!)#ixzz1DXtOBPOK

--- надополнето ---

Kao prvo moram da kazam deka Lost Highway , Mulholand Dr i Inland Impare za mene idi nesto kako triologija ..... ........kako prvo ne postoi edinstveno toluvanje na filmot ( Mulholand Dr) ,Lynch misli deka publikata e dovolno intelegetna sama da donesuva zaklucoci,taka da zato ne go kazuva negovoto objasnuvanje za negovite filmovi.....zato jas ne mozam da kazam edinstveno objasnuvanje na filmot,zatoa sto filmot e poln so dvosmislenosti ,i spored mene filmot ima poveke od edno objasnuvanje (Lucid Dream ;paralelni univerzumi : mozam da spomenam deka The Wizard of Oz e eden od omilenite filmovi na Lynch ,taka da Mulholland Dr mozi da se interpretira kako nekoj vid "Lynchian The Wizard of Ozitn da ne dolzam mnogu)....taka da otvoren sum za duskutiranje na poveke interpretacii na fimot od tie sto go imaat gledano i ne go svatile samo kako lezbejcenje i masturbacija na Naomi :blabla:... .

--- надополнето ---

zatoa sto na internet ima tolku mnogu interpreriranja na folmot,taka da muabetot mi e posle da ne izlezi sum kopiral od negde.....:toe:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.894
Поени од реакции
6.967

--- надополнето ---

Повеќе: http://forum.kajgana.com/showthread.php?56360-Mulholland-Dr.-Тема-за-тие-што-гo-гледале-филмот!-(SPOILER-FREE!)#ixzz1DXtOBPOK

--- надополнето ---

Kao prvo moram da kazam deka Lost Highway , Mulholand Dr i Inland Impare za mene idi nesto kako triologija ..... ........kako prvo ne postoi edinstveno toluvanje na filmot ( Mulholand Dr) ,Lynch misli deka publikata e dovolno intelegetna sama da donesuva zaklucoci,taka da zato ne go kazuva negovoto objasnuvanje za negovite filmovi.....zato jas ne mozam da kazam edinstveno objasnuvanje na filmot,zatoa sto filmot e poln so dvosmislenosti ,i spored mene filmot ima poveke od edno objasnuvanje (Lucid Dream ;paralelni univerzumi : mozam da spomenam deka The Wizard of Oz e eden od omilenite filmovi na Lynch ,taka da Mulholland Dr mozi da se interpretira kako nekoj vid "Lynchian The Wizard of Ozitn da ne dolzam mnogu)....taka da otvoren sum za duskutiranje na poveke interpretacii na fimot od tie sto go imaat gledano i ne go svatile samo kako lezbejcenje i masturbacija na Naomi :blabla:... .

--- надополнето ---

zatoa sto na internet ima tolku mnogu interpreriranja na folmot,taka da muabetot mi e posle da ne izlezi sum kopiral od negde.....:toe:

However не гледам некоја паметна, логична причина било каква идеја на режисерот да вклучува и такви сцени во филм со жанр како драма, мистерија или не знам шо...

Член од
2 февруари 2011
Мислења
26
Поени од реакции
5
Супер! Еден од најдобрите филмови за претходната деценија.
Од кога го гледав, барав со некој да дискутирам за филмов и богами им досаѓав на некои да го гледаат.
Филм, кој тешко се сваќа од прв пат гледање. Искрено морав да прогуглам нешто за филмов за да сватам шо била работата.
Испревртен филм, стварно. Има страшни сцени, но благодарение на тензичната атмосвера што ја прави Линч.
Најголемо прашање е што беше работата со каубојот? Дајан/Бети го гледа во реалноста додека е на вечерата, а го гледа и во својот сон.
Исто ме интересира шо беше работата со оној унаказениот под ѕидот шо ја чуваше плавата коцка, дали тоа беше стравот или?
И шо беше поентата со старите луѓе шо ги исхалуцинира Дајан/Бети а ги виде во сонот?
Spored mene stariot par se Adam i Kamila .....Na pocetokot na filmot gi gledame samo Beti i staricata kako se drzat pod raka na aerodromot,satrecot go nema nikade ...potoa toj se pojavuva ji zaminuva so staricata (vo scenata,naredno gi gledame vo taksito site zaedno)....
ovaa scena mene mi e povrzana koga Diane pristignuva na zabavata i Camila ja faka za raka i se kacuvaat niz ridceto i ja vnesuva na zabavata (na pocetokot staricata ja vnesuva Betty vo Los Angeles na aerodromot)....na zabavata Adam ja objavuva svrsuvackata so Camila (starecot zaminuva so staricata vo scenata kaj aerodromot)......

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Последниот добар филм на Линч(за мене).Првпат го гледав во кино Култура.Интересни сцени,уште поинтересна музика и секако неодминливата лез сцена помеѓу Наоми Вотс и девојката од Плажата на залезот-Елена Лора Харинг.

*flame shield activated*Инаку најомилен Линчов филм ми е Дина.*flame shield activated*

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710
Silencio. It's all recorded. It's all a tape. An illusion. Ах, прајслес.
Кога го гледав филмов, не обрнав внимание дека е од Линч и немав поима дека е заплеткан. Мислев дека е обична драма. Ми беше досаден на почеток, се` додека плавушава, Бети/Дајен whatever, отиде на аудицијата и партнерот во глума и` рече: "I wanna play this one nice and close, like we did with the other girl. The one with the black hair." Тука веќе почна да ми мириса на заебанција.
Она со каубојот ми е заплеткано: "If you don't do what you're told, you'll see me two more times."
Старите на крај се манифестираат како совест, излегуваат од плавата кутија, ја бркаат и well, ја замараат, за оваа да се килне.
Во втората лез сцена Дајен има шол со кафе во рака а веќе во наредната секунда е со алкохол. Dafuq?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Јас освен лезбачењето и мастурбацијата на Наоми ништо не памтам од филмот :)
И јас :)

Сега го изгледав, дефинитивно не е разбирлив од прво гледање а притоа да не прочиташ на нет нешто повеќе за филмов. Затоа, си уживав во убавите сцени :)

(ако има некој да ми прати преку ПП или на профил нешто повеќе за филмов и за приказната, да не се мачам да барам на нет)

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Дајен е лезбо себична кучка што е незадоволна од настаните во реалниот свет па затоа си создава свој каде што објаснува зашто нејзината кариера оди во тој правец и како потајно се надева дека хитменот нема да успее да ја убие Камила туку намсто тоа она ќе се извлече и ќе заспие пред куќата на тетка и. И тука продужува цел развој на сонот.

добра техника извел Линч.

Член од
2 февруари 2011
Мислења
26
Поени од реакции
5
However не гледам некоја паметна, логична причина било каква идеја на режисерот да вклучува и такви сцени во филм со жанр како драма, мистерија или не знам шо...
celi 10 minuti se tie "famozni" lezbejski sceni(izvini i masturbacijata na Naomi)...taka da mislam deka da se prodolzi da se diskutira isklucivo za ova nema smisla ... i kako vtoro ne e prikazano na taka vulgaren nacin

--- надополнето ---

Aj nekoj neka kazi so misli na toa deka stariot par se ustvari Adam i Kamila ?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.894
Поени од реакции
6.967
celi 10 minuti se tie "famozni" lezbejski sceni(izvini i masturbacijata na Naomi)...taka da mislam deka da se prodolzi da se diskutira isklucivo za ova nema smisla ... i kako vtoro ne e prikazano na taka vulgaren nacin

--- надополнето ---

Aj nekoj neka kazi so misli na toa deka stariot par se ustvari Adam i Kamila ?
Не бе не е ич :pos:

Член од
2 февруари 2011
Мислења
26
Поени од реакции
5
Не бе не е ич :pos:

dobro bre......filmot e 2 saati i 27 minuti......ti zede samo tie 10 minuti da gi komentiras...sex scenite se del od sekoj film,taka da ne znam so ti e tolku cudni i za ovaj film.....ovaa tema mislam treba da se iskoristi za da mozi d iskazat poveke mislenja za filmov,zatoa so nikoj ne znaj koja e poentata na reziserot,zatoa so toj nikade ja nema dadeno negovata interpretacija....i jas go imam gledano filmov poveke patii sekoj pat razlicno go protumacvam....

--- надополнето ---

Сакав да пишам за Одисејата ама немав време. Сега го имам во ограничени количини, апа сепак ќе ставам нов филм, и онака се договаравме подолго време тој да е Мулхоланд Драјв. Јас знам дека одамна е пробан да се дешифрира овде на форум, ама тоа беше како што кажав - одамна. :)
Мислењата од генерална дискусија ќе ги префрлам овде, а со нив може да почне дискусија.
Едит - на претходната страна се поради хронолошки редослед.
pa daj vkluci se ..daj tvoja interpretacija...da poduskutiram so nekoj so poveke gi ima gledano negovite filmovi.....

So, let's just say I'm driving this buggy. And, if you fix your attitude, you can ride along with me

Kajgana Shop

На врв Bottom