Da ne zaboravime - go promasi sopstveniot boks - vleze kaj redbulite :pos2: komentatorot, se razbira nisto ne primeti :nesvest:И Батон дупка возач
Батон не е ни приближно толку агресивен како Хамилтон. Според мене тежок резервист и повеќе гледа да го штеди болидот и да заврши отколку да ризикува.Е како немаа? Ако беа на слична стратегија како Ферари мислиш дека ќе победеше Хамилтон?
А Батон е дупка пошто беше пред Хамилтон. Ако се сеќаваш Хамилтон почна од Батон па ги нанижа и Росберг, Маса, Фетел... и победи. А Батон шо напрај? Едвај успеа да ги помини Росберг и Маса. Ако ги поминеше навреме ќе возеше далеку побрзи кругови и ќе имаше шанса да го нападне Фетел, а од друга страна ќе имаше и доволно простор за да неможи Вебер да го загрози. Ама тоа е се ако би било кога би било...
И вака не е лошо.
Aууу да, сега се сетив.Da ne zaboravime - go promasi sopstveniot boks - vleze kaj redbulite :pos2: komentatorot, se razbira nisto ne primeti :nesvest:
Ферари се усвет годинава од титула, ама барем Фетел да не биде супериорен и да гледаме поинтересни трки понатаму.Добро е што се прекина серијата на Ред Булот,иако сум за Ферари сепак добро е што победи некој друг а не пак Фетел.
Ферари тешко до титула оваа година,но очекувам да бидат поконкурентни и да видиме поинтересни трки.
Има уште многу трки,ништо не се знае.Може наеднаш да се сменат работите,зависи од тоа колку ќе работат тимовите за да ги отстранат недостатоците.Ферари најавува слично "нелегално" предно крило како што има Ред Бул,па можеби таа разлика во секундра,секудна ипол да се намали.Формула 1 е ,ништо не се знае до самиот крајФерари се усвет годинава од титула, ама барем Фетел да не биде супериорен и да гледаме поинтересни трки понатаму.
Абе ок се тоа дај боже да се променат работите, јас сум фан на Ферари, ама ќе биде многу тешко. Ред Бул се некако премногу супериорни за да се случи такво нешто.Има уште многу трки,ништо не се знае.Може наеднаш да се сменат работите,зависи од тоа колку ќе работат тимовите за да ги отстранат недостатоците.Ферари најавува слично "нелегално" предно крило како што има Ред Бул,па можеби таа разлика во секундра,секудна ипол да се намали.Формула 1 е ,ништо не се знае до самиот крај
Јас сум голем фан на Ферари и сакам да им порачам на оние кои што се сомневаат во нивниот квалитет и ефикасност да не губат надеж бидејќи е најголемиот и најпопуларниот Ф1 тим и сигурно ќе измислат нешто до крајот на сезоната за да ги свртат работите во своја полза . Го имаат најдобриот возач моментално ,во своите редови Фернандо Алонсо кој има слаби резултати само поради слабиот болид но долга е сезоната ќе се сменат работите ... не може еден никаков тим како Ред Бул кој нема ни историја да владее на патеките долго време а во иднина очекувам Маса да биде сменет со Фетел затоа што на таков возач правото место му е во шампионски тим како Ферари
јас не губамЈас сум голем фан на Ферари и сакам да им порачам на оние кои што се сомневаат во нивниот квалитет и ефикасност да не губат надеж бидејќи е најголемиот и најпопуларниот Ф1 тим и сигурно ќе измислат нешто до крајот на сезоната за да ги свртат работите во своја полза . Го имаат најдобриот возач моментално ,во своите редови Фернандо Алонсо кој има слаби резултати само поради слабиот болид но долга е сезоната ќе се сменат работите ... не може еден никаков тим како Ред Бул кој нема ни историја да владее на патеките долго време а во иднина очекувам Маса да биде сменет со Фетел затоа што на таков возач правото место му е во шампионски тим како Ферари
а мекларел?
Прво, правилата моментално се насочени во фаворизирање на новите тимови. Изедначување на разликите, како би можеле да бидат конкурентни.
Да знаеш дека за болдот си во право. Само да те потсетам колку титули има ферари во последниве 6-7 години? Ауу, да, една, онаа на Кими во 2007 која е освоена на многу интелегентен начин, римското раздели па владеј... не дека Ферари беше којзнае колку брз, туку кавгата измеѓу Алонсо и Хамилтон беше поголема од потребното.
Ферари можи да победува само под еден услов: да се променат сите правила на F1. Почнувајќи од долевање на гориво, па се до враќањето на стариот систем на бодување. Дотогаш, имаат полни раце работа да се прилагодат кога правилата им се спротивно насочени.
А за Фетел и неговото преоѓање, тешко паше... многу тешко. Јас мислам дека побрзо би го виделе Хамилтон во Ферари отколку Фетел.
А да не е твоја желба ова ?! :smir:
Прво, правилата моментално се насочени во фаворизирање на новите тимови. Изедначување на разликите, како би можеле да бидат конкурентни.
Да знаеш дека за болдот си во право. Само да те потсетам колку титули има ферари во последниве 6-7 години? Ауу, да, една, онаа на Кими во 2007 која е освоена на многу интелегентен начин, римското раздели па владеј... не дека Ферари беше којзнае колку брз, туку кавгата измеѓу Алонсо и Хамилтон беше поголема од потребното.
Ферари можи да победува само под еден услов: да се променат сите правила на F1. Почнувајќи од долевање на гориво, па се до враќањето на стариот систем на бодување. Дотогаш, имаат полни раце работа да се прилагодат кога правилата им се спротивно насочени.
А за Фетел и неговото преоѓање, тешко паше... многу тешко. Јас мислам дека побрзо би го виделе Хамилтон во Ферари отколку Фетел.
Видиш како си знајш... тоа е тоа, некои работи не се забораваат, исто како 2008, пример.и гледам не можи да ја заборајш 2007 - ма
а да не беше тој подмолниот крадец ти т.е вие мекларенистите не сте свесни дека Ферари ќе немаше конкуренција таа сезона и тутулата оп в џеб на средина на сезоната а можи и порано и така ќе бевме и 2008 шампиони а то котлето ќе немаше титула
ама ај да не пишам кога би било би било знам дека ќе речиш дека ако баба ти беше машка дедо ти ќе беше најголем пеер
Мислиш? Ферари и Мекларен знаат да направат доста брз болид кога нема керс во него. Затоа и им беше утната сезоната 2009, бидејќи Браун Џи Пи и лименките возеа без керс. Него, чекај, нив назад им е зимата, уште колку проблеми ќе имаат со керсот... баш ќе видиме на крајот од сезоната колку ќе загубат. Една веќе отиде..ех да не беше Керс-от.......
пак лименките ќе тепаа,ама тие лименките имаат слаба точка (керсот) а сигурно и Ферари ќе се врати од Туркиш па натаму......
Според кои правила? Вашиот т.н. шампион Маса, еднаш се изрезили на дожд во Британија (праеше пируети кои се недостојни за возачите на HRT, не пак за возач на Ферари), втор пат се изрезили во Сингапур кога излезе со цревото од бокс. Ти текнува на тоа? И тој после шампион? Нека си оди нека си легни, толку од него. Ако и годинава има бледо издание како лани, толку од него. Посекако до 2012 има договор, ќе го сменат.Викаш една титула ... после Кими Раиконен , Маса веќе беше печен за титулата и во последниот круг педерот Тимо Глок подзастана го пропушти Хамилтон кој беше позади него и така Британецот ја доби титулата ... чиста местенка ...
Не се сеќавам баш... на кое место заврши лани Маса? Ај потсети ме? Ферари тро се опоравија на крајот од сезоната, меѓутоа, откако замина Шумахер осетно им се намалиа шампионските аспирации, да неречам Ферари не е то шо беше.исто и лани Алонсо беше многу конкурентен на крајот ја зафркна работата ... значи одсекогаш биле добри во последните сезони така да грешка си ти ... А инаку не би се бунел да го видам и Хамилтон во Ферари шо Фетел нешто поарен да не е од него ?