Scream Music Festival @ Метрополис Арена - 18.02.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Дојдов кога почнуваа јагодите...не беа лоши само подзаборавија некои песни....
Прљаво мислам дека беа најдобри од сите и од кога завршија знам дека имаше извици "уште !". Тоа со Македонцко девојче го направија и во Хавана и во Охрид летото 2009.
Ван гог исто не беа лоши ама и веќе сила се немаше.

Инаку, оваа песна ја знаев само јас во круг од 20 квадрати кај што стоевме! Се изнадрав, чуство сам да пееш со Младен - непроценливо....

Има нешо видеа ама целосен концерт ми треба... !?

А да не знае некој првата инструменталка од Дивље Јагоде како се вика,таа што рече оваа је направена за моја љубав бла бла нешто ?

1.Мртов уморен после 7 саати концерт.
2.Можда и не требаше да свират Морал и Беи д Фиш.Не затоа што се лоши или нешто друго,туку затоа што некако отекоа и поради нивните настапи уште поуморни бевме.
3.Озвучењето беше прилично лошо.
4.Нека им каже некој не сељацине и wanna be рокерчињата дека не се прави шутка на секоја песна.Тоа некоја балада на пример ''Штета што је курва''(лупам) тие зеле се шуткаат.Што е најтрагично ако некој лошо го подудреше другиот уз шуткање,овој му се враќаше да го тепа.:kesa:
5.Мрзам луѓе што дошле на 7-часовен концерт,а знаат само две песни.Едната е ''Неко те има ночас'',a другата ''Неко те има ночас''.Цел концерт дремат,и коа ќе дојдат тие песни на ред,тогаш палат се живо и диво.Свашта!

Беи д фиш беа онака солидни.Не ги слушам,но ја почитувам нивната работа и музиката што ја креираат.Стварно се талентирани и не знам што кој К бараа на ваков концерт,али тие си знаат.Не дека и другите не се,туку овие прават сосема различна музика од останатите.
Негатив беа закон.Ја раздвижија публиката и ја загреаа атмосферата.На ''Без промене'' и ''Ти ме не волиш''спобудалев.Ама криво ми беше што не ги свиреа ''Свет туге'' и ''Збуњена''.
Mорал...хмм па што знам.Влатко ми е крајно антипатичен,а останатите чичковци од бендот беа сосема океј.Ми се свиѓаше батето што на гитарата ја имаше на виргината.
Јагодите беа супер.Зеле и на стари години ја кине гитарата,а тој младичот што е вокал,а и гитарист пријатно ме изненади во секој смисол.
Не пееја неколку песни што сакав да ги пејат,а ги пееја ''Једина моја''и''Криво је море'' и цела хала се навлажни.
Казалиште и Ван Гог беа исто така одлични.Сум бил на нив,ова е вторпат па можеби затоа и не сум притресен толку.

Ова е онака на кратко,ме мрзи да пишувам поопширно.Битно е дека со екипата убаво си поминав,и ќеф ми е што на сите Екс-Ју групи што сум ги сакал го помал(и ги сакам сега нормално)сум бил на концерт.
Сега ќе чекам да дојде некоја странска рок група па пак да си поминам топ.Или пак ќе терам во Србија на Белазмија и Џудаст...

п.с.Да му еб*м матер на тој клошарот на бензиска што пушташе по двајца луѓе внатре да пазарат.Ние мртви уморни и жедни тие играат ташакот.Ама затоа коа влегов внатре,300 денари остаив само за пиење.

п.п.с.Секоја чест за едни дечки со јакни од G''n''R и Skid Row.А,и обувките им беа стварно закон :)

Значи ние сите сме се виделе на концертот пошто као што гледам прилично сите бевме полудени за шутките што се направија....Мене искрено се ми помина некако добро и брзо чак што више....Ај па мислам дека Турбо Рок ке биде подобар бидејќи организираат Авалон и има доста интересни групи....За сите што викаат дека Ван Гог се вакви,Ван Гог се такви требаа да дојдат вчера и да ја видат атмосферата што ја направија....

^Тангата другарка ми ја фрли xD

Како шо кажав океј беше, освен тоа шо немаше кај да се оставаат јакните, т.е. имаше, ама на своја рака.

За првото, браво за другарка ти. Гаќи на концерт, досеа немав видено во Македонија :)

За второто имаше гардероба во втора хала. Таму имаше и место за седење, ама со малку столчиња. Јас пишав рецензија за www.cooltura.mk па да ја закачи другарчето на сајт ќе напраам копи/пејст.

Горе доле одличен фестивал.

Едит: закачено на нет моето видување на фестивалов.

Scream festival низ текст и слика

Во Метрополис арената се случи првиот Скрим фестивал на кој настапија бендови кои спојуваат четири декади музицирање, и на кој уживаше публика од повеќе возрасни групи.

За почеток организацијата не потфрли во однос на влез на фестивалот. Имаше два влеза спремни да ја пречекаат публиката која ја наполни до крај Метрополис арената.

Улогата на бенд кој го отвори фестивалот ја имаше домашниот бенд Беи Д Фиш. Бенд кој станува се подобар во своите настапи во живо. Иако концепциски различни од останатите бендови, плус настапуваа први, сепак дел од публиката уживаше во нивниот настап. Се надевам дека наскоро ќе имаме можност да ги чуеме пак, но на некоја помала, поинтимна сцена и да уживаме во нивната повеќеслојна музика.
Појавата на Ивана и момците од Негатив предизвика ерупција во салата со првите рифови на „Без промене“. Енергично отсвиреа дел од своите хитови и воспоставија емотивна комуникација со младата публика.

Морал, вториот македонски бенд оваа вечер имаа млак настап. Дали причината за тоа е долгата пауза на бендот, или пак преангажираноста на нивниот вокал Влатко Илиевски на други проекти, и не е толку важно. Бледо издание.
Настапот на Дивље јагоде може да се сумира во една реченица, неколкуте солоа на Зеле. Долгиот временски период на ненастапување во Македонија предизвика нивната публика да биде гладна за нивниот настап. Откако завршија публиката почна да пее „Мотори, мотори…“ по што Дивље јагоде се вратија на бис да го отсвират својот најголем хит.

Највеќе енергија и врискање на фестивало имаше на настапот на Прљаво казалиште. Стари според години, но млади во духот се гледаше дека беа дојдени да се забавуваат. Моменти кои го одбележа нивниот настап е пеењето на „Ми плешемо“ во нецензурираната верзија, „Ми пијемо“ и пеењето на „Македонско девојче“ при што поканија девојки од публиката да им се придружат на сцената.

По релативно долга пауза во која почна да се празни арената се појави Џуле, сам на гитара свирејќи ја „Неко те има ночас“. Потоа се комплетираше бендот и ја забавуваа публиката до три и пол часот по полноќ.
За крај фестивалот добива одлична оценка. Се гледаме догодина на ново рокенрол фестивалско уживање.

Текст и фото: Тони Арсовски

--- надополнето ---

1.Мртов уморен после 7 саати концерт.
2.Можда и не требаше да свират Морал и Беи д Фиш.Не затоа што се лоши или нешто друго,туку затоа што некако отекоа и поради нивните настапи уште поуморни бевме.
3.Озвучењето беше прилично лошо.
4.Нека им каже некој не сељацине и wanna be рокерчињата дека не се прави шутка на секоја песна.Тоа некоја балада на пример ''Штета што је курва''(лупам) тие зеле се шуткаат.Што е најтрагично ако некој лошо го подудреше другиот уз шуткање,овој му се враќаше да го тепа.:kesa:
5.Мрзам луѓе што дошле на 7-часовен концерт,а знаат само две песни.Едната е ''Неко те има ночас'',a другата ''Неко те има ночас''.Цел концерт дремат,и коа ќе дојдат тие песни на ред,тогаш палат се живо и диво.Свашта!

Беи д фиш беа онака солидни.Не ги слушам,но ја почитувам нивната работа и музиката што ја креираат.Стварно се талентирани и не знам што кој К бараа на ваков концерт,али тие си знаат.Не дека и другите не се,туку овие прават сосема различна музика од останатите.
Негатив беа закон.Ја раздвижија публиката и ја загреаа атмосферата.На ''Без промене'' и ''Ти ме не волиш''спобудалев.Ама криво ми беше што не ги свиреа ''Свет туге'' и ''Збуњена''.
Mорал...хмм па што знам.Влатко ми е крајно антипатичен,а останатите чичковци од бендот беа сосема океј.Ми се свиѓаше батето што на гитарата ја имаше на виргината.
Јагодите беа супер.Зеле и на стари години ја кине гитарата,а тој младичот што е вокал,а и гитарист пријатно ме изненади во секој смисол.
Не пееја неколку песни што сакав да ги пејат,а ги пееја ''Једина моја''и''Криво је море'' и цела хала се навлажни.
Казалиште и Ван Гог беа исто така одлични.Сум бил на нив,ова е вторпат па можеби затоа и не сум притресен толку.

Ова е онака на кратко,ме мрзи да пишувам поопширно.Битно е дека со екипата убаво си поминав,и ќеф ми е што на сите Екс-Ју групи што сум ги сакал го помал(и ги сакам сега нормално)сум бил на концерт.
Сега ќе чекам да дојде некоја странска рок група па пак да си поминам топ.Или пак ќе терам во Србија на Белазмија и Џудаст...

п.с.Да му еб*м матер на тој клошарот на бензиска што пушташе по двајца луѓе внатре да пазарат.Ние мртви уморни и жедни тие играат ташакот.Ама затоа коа влегов внатре,300 денари остаив само за пиење.

п.п.с.Секоја чест за едни дечки со јакни од G''n''R и Skid Row.А,и обувките им беа стварно закон :)
Имаше двајца со тебе дојдени на концерт кои горе доле и Неко те има ночас не ја знаеа....:kesa:

^

Имаше и такви со нас што снимаа цело време со апаратот,па никому ништо -.-
Те боли!Важно јако ние поминавме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom