Scream Music Festival @ Метрополис Арена - 18.02.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Дивље Јагоде ги слушав некаде околу 1ва година средно или така нешто. Ванаби глам метал бенд. Се пробаа и во Лондон али секако неуспешно. :)

Ван Гог - обичен просечен бенд, кој стана омразен кај нас кога почнаа да го свират во Мементо и слични места. Неко те има ночас -.-

Прљаво казалиште - мек бенд, лигав. За жени бенд. Се лапа цура обавезно на нивна песна. :)

Негатив - е тие се добар бенд. Лајк.

Беи д Фиш - според мене - најпрофесионален бенд во Македонија. А и исто на вечерта.

Сакате дел од распоредот? Почнуваат Беи д Фиш а завршуваат Ван Гог.

А и да, повеќето што ќе идат на настанов - се турбо фолк фанови. Барем како што видов.

П.С. Јас ќе идам заради синпатијата.

Прљаво, Хаустор и Филм во Хрватска заедно со Идоли од Србија се водечките бендови на Новиот бран на почетокот на 80 тите ако Прљаво, Хаустор и Идоли не чинат тогаш цела ех ЈУ сцена не чинела. Муабетиве зе бев везе кој не му се иде нека не иде не мора паметен да се прави. Или ако слушам музика шо никој не ја слуша ондак сум океј и голем познавач на музиката. :) Муабети за деца се тоа.

Ти ако не ги слушаш, некој ги слуша ,што туку хејтате по Екс - Ју групите, а се кладам дека некаде да ви пуштат први ги пеете....почитувајте вкус на музика, Ти ако го слушаш Аца јас те почитувам, а ти немаш право на некој да му кажеш што да слуша....

не е прашање на вкус тоа што ти слушаш овие офуцани, мртви, полу-музичари.Да имаш ти вкус, а воедно и поима од животот лесно ќе сфатиш дека одење на концерти кај вакви лешинари за пари кои со ништо не го заслужиле е навредливо, кога ќе почне да те вреѓа фактот што од тебе ја вадат егзистенцијата, чисто дека ти подобро не си слушнал, ни видел и кога ќе се запрашаш зошто никаде освен овде меѓу вас не се актуелни-тогаш ќе имаш “ вкус ’’.

Додека вие ги оджавате во живот овие зомбиња, никад нема да дојде асална музика во државава. На овие куртониве од План Б и Џеј-Џеј најубаво им е додека ти постоиш.
Зошто да се замара да донесе некој квалитетен музичар, кога тебе ќе ти ги лапне парите и со офуцаниве.

не е прашање на вкус тоа што ти слушаш овие офуцани, мртви, полу-музичари.Да имаш ти вкус, а воедно и поима од животот лесно ќе сфатиш дека одење на концерти кај вакви лешинари за пари кои со ништо не го заслужиле е навредливо, кога ќе почне да те вреѓа фактот што од тебе ја вадат егзистенцијата, чисто дека ти подобро не си слушнал, ни видел и кога ќе се запрашаш зошто никаде освен овде меѓу вас не се актуелни-тогаш ќе имаш “ вкус ’’.

Додека вие ги оджавате во живот овие зомбиња, никад нема да дојде асална музика во државава. На овие куртониве од План Б и Џеј-Џеј најубаво им е додека ти постоиш.
Зошто да се замара да донесе некој квалитетен музичар, кога тебе ќе ти ги лапне парите и со офуцаниве.
Одлично кажано!

Абе ако не ги донесат овие продукциии ќе ги донесе некој друг а и мубаетот не е за тоа кој ги носи. Друга е причината зошто кај нас не носат поголеми имиња. Локација за концерт, стандард, популација. Друг е и мубаетот зашто нашата музичка сцена е таква каква што е никаква. А за тоа дека доаѓаат за пари па добро бе мајка му големиве групи за без пари да не им се концертите ? Наивен е тој муабет за пари доаѓале а другиве сироти можда и пари ни даваат за да им идеме. :)

Абе ако не ги донесат овие продукциии ќе ги донесе некој друг а и мубаетот не е за тоа кој ги носи. Друга е причината зошто кај нас не носат поголеми имиња. Локација за концерт, стандард, популација. Друг е и мубаетот зашто нашата музичка сцена е таква каква што е никаква. А за тоа дека доаѓаат за пари па добро бе мајка му големиве групи за без пари да не им се концертите ? Наивен е тој муабет за пари доаѓале а другиве сироти можда и пари ни даваат за да им идеме. :)

Локација еве ти стадион има за отворено, затворено Метрополис мада не е нешто којзнае што голема... Популација? Ќе има еден куп гости од соседните земји, нема да сме само ние.

А за тоа дека доаѓаат за пари па добро бе мајка му големиве групи за без пари да не им се концертите ? Наивен е тој муабет за пари доаѓале а другиве сироти можда и пари ни даваат за да им идеме. :)

Малку погрешно си разбрал. Лешинариве од полумузичари наместо да работат нешто корисно за општеството, печалат на грбот на луѓето кои немале можност да се запознаат со поквалитетна музика.

Одлично кажано!
Хахаха....Да да секако јас ке одам на концертот пошто ги донесле План Б или кој било друг,иначе на ова ич не ни ставам рецки одам зошто сакам да одам и тешко дека некој како вас би ме разубедил во тоа....Не ми е јасно што ја труете темава со вакви глупи постови,што не не оставите нас да се порадуваме на настанов? Едноставно не замарајте со глупи информации кој иде иде,кој не не ни мора....А кој е за нека пише пп па ке се договориме да си поминеме одлично....

Локација еве ти стадион има за отворено, затворено Метрополис мада не е нешто којзнае што голема... Популација? Ќе има еден куп гости од соседните земји, нема да сме само ние.

Епа види вака на пример Белград и Софија ти се два града со популација колку цела Македонија кои имаат простор каде да се одржи концерт и преку зима и преку лето. Веќе се имаат правено концерти таму и полсено им е на сите да си прават таму каде што им е веќе проверено отколку да експериментираат со нови локации. А и во Софија и во Белгрда одат од соседните земји. И мене не ми се свиѓа оваа ситуација ама тоа е. А да не збориме дека цената на картата е помала кај нас. Сите пеат за пари ние само може да се лажеме дека е поинаку. Да може да се издржи карта од 50 евра тука ќе видиш како се поголеми имиња се почесто ќе доаѓаат.

--- надополнето ---

Малку погрешно си разбрал. Лешинариве од полумузичари наместо да работат нешто корисно за општеството, печалат на грбот на луѓето кои немале можност да се запознаат со поквалитетна музика.

Што корисно да работата за општеството...еве ајде кажи ми кој бенд, пеач работи нешто корсино за општесвото, освен нормално забава за народот.

Леле а странскиве групи што се оригинални у пичку матер, со извинение.

Добро едно нешто не ми е јасно, на темава се 90% постови со хејтери. Што сакате да постигнете? Паметни сте, знаете дека нема да не одвратите од настанов, епа?
Отворете тема во Музика и таму дискутирајте кои се чиви копии. Сум рекла сто пати, јас не го сакам Слаткар и не влагам во темата за Слаткар.

Добро, КОГА, ЌЕ, СФАТИШ, ДЕКА, СЕКАДЕ, КАДЕ, ШТО, ИМА, ПОЗИЦИЈА, ИМА, И, ОПОЗИЦИЈА.
Што, ТУКА, НЕ, ТИ/ВИ, Е, ЈАСНО?
Дали ВАКА треба да пишувам како дете неизживеано за основни социолошки закони на природата да скапираш?
Тебе ти се свиѓа, Мене НЕ ми се свиѓа. Имам ПОТОПОЛНО право да КАЖАМ ДЕКА НЕ МИ СЕ СВИЃА, И ЗОШТО НЕ МИ СЕ СВИЃА, исто како што имаш и ти потполно право да го фалиш. Искрено, ми е гајле дали го слушаш слаткар и дали влагаш во во негови теми.
Во темава влегов затоа што сум ЗАИНТЕРЕСИРАН - Can you blame me for being interested?
Настанов не ми се свиѓа затоа што сум ЕДУЦИРАН - Can you blame me for being educated?
За настанот ќе ИСКОМЕНТИРАМ затоа што ИМАМ МИСЛЕЊЕ кое е всушност РАЗЛИЧНО ОД ТВОЕТО - Can you blame me for not being a vegetable?

Гледам Тончи и ЛордДрагон пробаа со фин, цивилизиран муабет, ама не им успеа.
Па ај, си реков, ја вака да пробам, со capslock, можда ќе има некаков ефект.

--- надополнето ---

Ах, да, и уште една работа.
Ужасно ме иритира коа во вакви дискусии ми мешате муабети "за вкусови не се дискутира".
Ало, сине, не станува збор за вкусови.
Знаеш коа станува збор за вкусови? Коа едниот преферира Patek Philippe а другиот Rolex. Тоаш станува збор за вкусови и тоаш не се дискутира.
А коа едниот преферира Patek Philippe а другиот Casio од битпазар, тоаш сине станува збор за квалитет, не за вкус, и тука и те како има муабет за праење. Али наравно, како и секоја ваква дебата, оној со малце повеќе знаење и разбирање во областа искача по глуп што воопшто пробувал да му објасни нешто на дечкото, пошо момакот си преферира Casio од битпазар пошо може да си го купи за 300 денари и на него да си глеа колку е саат исто како и на Patek Philippe, бренд за кој патем, не ни чул.

Ти можи имаш и поИма од животот и се... И што тебе кур те боли што слушам бе????? Нека ми ги лапнат парите......Тебе ич да не те боли за мене..... и ја заебавте темата што беше како промоција на настанот.....

Ти можи имаш и поИма од животот и се... И што тебе кур те боли што слушам бе????? Нека ми ги лапнат парите......Тебе ич да не те боли за мене..... и ја заебавте темата што беше како промоција на настанот.....

Зашо мислиш дека на него, или на мене, или на било кој тука на кој не му се свиѓа евентов, му е гајле што тебе ќе ти ги лапнат парите, или уште повеќе, му е гајле што ти слушаш?
Ти даваш позитивна критика за евентот, ја негативна.

А плус никаде не нацедив што слушам јас, само реков, овде први сте да Хејтате ко малоумни.....

--- надополнето ---

Зашо мислиш дека на него, или на мене, или на било кој тука на кој не му се свиѓа евентов, му е гајле што тебе ќе ти ги лапнат парите, или уште повеќе, му е гајле што ти слушаш?

Оти сум бил поИма од животот и тој знаел дека сум имал вкус јас, него му велам и на Тончи прее кога ми напиша во репутација дека сум бил на погрешно место растен, за тебе ништо не реков а во едно и ова е мој последен пост на темава....ае позз

--- надополнето ---

Оти сум бил поИма од животот и тој знаел дека сум имал вкус јас, него му велам и на Тончи прее кога ми напиша во репутација дека сум бил на погрешно место растен, за тебе ништо не реков а во едно и ова е мој последен пост на темава....ае позз

И што ако даваш негативна критика?

Добро, КОГА, ЌЕ, СФАТИШ, ДЕКА, СЕКАДЕ, КАДЕ, ШТО, ИМА, ПОЗИЦИЈА, ИМА, И, ОПОЗИЦИЈА.
Што, ТУКА, НЕ, ТИ/ВИ, Е, ЈАСНО?
Дали ВАКА треба да пишувам како дете неизживеано за основни социолошки закони на природата да скапираш?
Тебе ти се свиѓа, Мене НЕ ми се свиѓа. Имам ПОТОПОЛНО право да КАЖАМ ДЕКА НЕ МИ СЕ СВИЃА, И ЗОШТО НЕ МИ СЕ СВИЃА, исто како што имаш и ти потполно право да го фалиш. Искрено, ми е гајле дали го слушаш слаткар и дали влагаш во во негови теми.
Во темава влегов затоа што сум ЗАИНТЕРЕСИРАН - Can you blame me for being interested?
Настанов не ми се свиѓа затоа што сум ЕДУЦИРАН - Can you blame me for being educated?
За настанот ќе ИСКОМЕНТИРАМ затоа што ИМАМ МИСЛЕЊЕ кое е всушност РАЗЛИЧНО ОД ТВОЕТО - Can you blame me for not being a vegetable?

Гледам Тончи и ЛордДрагон пробаа со фин, цивилизиран муабет, ама не им успеа.
Па ај, си реков, ја вака да пробам, со capslock, можда ќе има некаков ефект.

--- надополнето ---

Ах, да, и уште една работа.
Ужасно ме иритира коа во вакви дискусии ми мешате муабети "за вкусови не се дискутира".
Ало, сине, не станува збор за вкусови.
Знаеш коа станува збор за вкусови? Коа едниот преферира Patek Philippe а другиот Rolex. Тоаш станува збор за вкусови и тоаш не се дискутира.
А коа едниот преферира Patek Philippe а другиот Casio од битпазар, тоаш сине станува збор за квалитет, не за вкус, и тука и те како има муабет за праење. Али наравно, како и секоја ваква дебата, оној со малце повеќе знаење и разбирање во областа искача по глуп што воопшто пробувал да му објасни нешто на дечкото, пошо момакот си преферира Casio од битпазар пошо може да си го купи за 300 денари и на него да си глеа колку е саат исто како и на Patek Philippe, бренд за кој патем, не ни чул.

За тоа дека секаде има опзиција и секој има право да си каже си у право. Ама со тоа болдот што сакаш да кажеш ? Дека тој што му се свиѓа настанов не е едуциран ? Е тоа веќе не е дикусија туку солење памет. И да за вкусови не се разговара и нема везе тоа со квалитет тука зошто бендовите се доволно квалитетни. Или сакаш да кажеш само нешто странско е квалитетно ?
Можеш фино лепо да си кажеш не ми се свѓаат овие бендови и тоа е твое право и океј ама да вреѓаш не едуцирани ако идете на ова извини вака ти како многу едуциран на што би идел ?

Ако Зеле Липовача или Јасенко Хоура се за тебе полумузичари не знам што да кажам!

Само за твоја информација, Зеле, гитаристот на Дивје Јагоде, има одбиено понуда да свири за Вајтснејк! Еден од најнадарените музичари на нашиве простори е несомнено! Но, ете се наоѓа некој да го порекнува неговиот талент!

Прлјаво Казалиште не опстојат на ју-сцената 30 години затоа што се кич-бенд, кој свири лигави песни! Тие опстојат затоа што имаат публика, која несомнено ужива во нивната музика! А, некој што ги има чуено само `Ми Плешемо` и `Због мене не плачи` на свирка на Легато Бенд во Мементо, нема право да ја осудува нивната музика!

Гледај го ова!

Гледајте го! Слушајте ја публиката! Осетете ја атмосферата! Најдете ми човек што нема да се пронајде во песната...

Но, нашиов македонски народ е искомплексиран до максимум и што и да му направиш, да му донесеш, да му помогнеш тој ќе ти мрчи! It makes me sick...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom