Scream Music Festival @ Метрополис Арена - 18.02.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам зошто ги браните овие екс ју бендови, мислам... ако имате слушано ДОВОЛНО музика ќе знаете дека сите се бледи копии на познати американски изведувачи.
Преводи и препеви на амерички песМи од Англиски на Србско - Хрватски се тоа, затоа не ги ценам нитупак (не дај боже) ги слушам артистите од овој калибар а сходно на тоа не ги почитувам ниту пак (не дај боже - еве атеиста сум и почнав да викам "не дај боже") ги посетувам ваквите настани.

Има групи, стари и нови, старо модерни (евергниски) и свежи (прогресивни) кои можат да се донесат но тоа е тоа кога музичките лаици (се мисли на публиката) се носечката маса во музичката индустрија.

Леле а странскиве групи што се оригинални у пичку матер, со извинение.

Добро едно нешто не ми е јасно, на темава се 90% постови со хејтери. Што сакате да постигнете? Паметни сте, знаете дека нема да не одвратите од настанов, епа?
Отворете тема во Музика и таму дискутирајте кои се чиви копии. Сум рекла сто пати, јас не го сакам Слаткар и не влагам во темата за Слаткар.

И ја читам и се чудам, ретко во Македонијава може да се слушне квалитетен рок, знајме дека се копии појќето песни ама кога не идат оригиналните изведувачи и кога не идат светските познати рок бендови дајте да се порадуваме на овие, не ја уништувајте идејава за 6-часовен рок. :vozbud:

Бендовите што не ги сакам, нема шанси да ги засакам. Патем сакам многу потврд звук од она што го свират овие бендови. Во музиката на Бед Копи имаше многу повеќе рокенрол отколку во она што го нудат бендовите кои ги означив во постот погоре како лоши.

Вајтснејк патем имаат дојдено во Македонија, чисто информативно. Нормално дека не бев на тоа. Ама затоа три пати бев на Дубиоза Колектив. Бев на и Мадред, Оверфлоу од балкански бендови ама чисто се сомневам дека некогаш ќе дознаеш дека постојат такви бендови, и колку се тие светлосни години далеку од она што ти го слушаш.

Мене ме калиописа (нервира), у врска со дешафкава, тоа што прават „за сите вкусови“ фестивал. Значи бендовиве немаат ништо заедничко. Како што пишав погоре ИМАМЕ МУЗИКА ОД 4 (ЧЕТИРИ) ДЕЦЕНИИ. На фестивали со повеќе стејџови имаш избор, кога има картоина на меин стејџ идеш на некој од споредните. Овој фестивал има само еден стејџ, така да не би отишол на овој.

--- надополнето ---

Јас, ЛордДрагон и оние со софистициран музички вкус не можеме да ја затруеме темава колку што Геј Геј и другар му од План Б ја трујат македонската музичка сцена.

Пак зборуваш за вкусови.Немој да мислиш дека не знам дека биле Вајтснејк,а иначе ја ке си слушам што сакам искрено да ти кажам....Тоа со светлосните години не ти држи место али нема врска и не знам дали имаш приметено али за секое рок дешавање само кажуваш дека тоа се излитени групи кои го немаат сјајот од порано....Едноставно не мора да ја упропастиш секоја тема,а и верувај без разлика дали си пишал ти или некој друг дека овие групи се срање има доста луѓе кои ќе одат да ги гледаат баш овие групи....

Секоја музика во свое време. Ван Гог се само бледа копија на ЕКВ.
А за Прљаво казалиште, доколку некој ме излаже и ме натера да фотографирам на фестивалов, додека трае ќе шетам низ публика и ќе барам пубертетлии од провинција кои сечат вени.

Очигледно не ја знаеш цела дискографија на Прљавци и сите песни не се такви чак што више за воља на вистината од тие другите на настапи помалку свират. Се согласувам со тебе само у делот дека не е океј ова кај нас што станува практика сите "фестивали" да се со еден стејџ и да се меша на него се и свашта. А инаку тие мубаети врска немате за музика и слично се малце без везе, па за вкусови не се зборува. Таков муабет би можел само на топик за т фолк :) И некој бенд ако има голема публика не значи тоа дека одма е тој комерцијала и не чини. Комерцијала и не комерцијала е нај тапа муабет. Има разлика меѓу музика која е направена со таква комерцијална намера и музика која поради тоа што е добра станала комерцијална во тоа што има голема публика. Еве на пример Архангел е прав пример за тоа.

--- надополнето ---

Незнам зошто ги браните овие екс ју бендови, мислам... ако имате слушано ДОВОЛНО музика ќе знаете дека сите се бледи копии на познати американски изведувачи.
Преводи и препеви на амерички песМи од Англиски на Србско - Хрватски се тоа, затоа не ги ценам нитупак (не дај боже) ги слушам артистите од овој калибар а сходно на тоа не ги почитувам ниту пак (не дај боже - еве атеиста сум и почнав да викам "не дај боже") ги посетувам ваквите настани.

Има групи, стари и нови, старо модерни (евергниски) и свежи (прогресивни) кои можат да се донесат но тоа е тоа кога музичките лаици (се мисли на публиката) се носечката маса во музичката индустрија.

Добрата музика сама по себе ќе излезе и не е крива публиката за тоа. Се што е старо не мора да значи дека е добро исто како и се што е прогресивно. Ќе покаже времето колку од прогресивните бенодви ставрно вределе. За у Македонија малце е и потешко зашто нема ни кој да им овозможи да се пробијат за разлика од САД, ВБ.

Пак зборуваш за вкусови.Немој да мислиш дека не знам дека биле Вајтснејк,а иначе ја ке си слушам што сакам искрено да ти кажам....Тоа со светлосните години не ти држи место али нема врска и не знам дали имаш приметено али за секое рок дешавање само кажуваш дека тоа се излитени групи кои го немаат сјајот од порано....Едноставно не мора да ја упропастиш секоја тема,а и верувај без разлика дали си пишал ти или некој друг дека овие групи се срање има доста луѓе кои ќе одат да ги гледаат баш овие групи....

А шо треба, на Дивље Јагоде да се пали? Не заебаај бе. Лигава група (не се ни осудувам да ги наречам бенд) кој освен 3-4 акорди не знае ништо друго.

p.s. Е баш ова е стварта која мора да се види.

Муабетов се сведе на видеото подоле. Само повлечи паралела: електронска-гитарска музика.

Да можеби и е така,Зеле е еден од најдобрите гитаристи на балканот и тоа не само според мене туку според уште кој знае колку луѓе....

опасно ги презирам овие екс-ју бендови!

Кога ќе завладеам со државава(Чорба, Јагоде, Дугме мугме и слични вакви несреќници) ќе имаат црни печати на пасошите и никад нема да влезат во земјава да настапуваат!

Гнаси преживарски, живеат на сентимент и стара слава, да не сте вие- нивната публика неписмена без никаков критериум ни вкус, поише од леб и паштета немаше да каснат минативе 20 години.

1000 денари на врата еиии господе божее!!!

Ти ако не ги слушаш, некој ги слуша ,што туку хејтате по Екс - Ју групите, а се кладам дека некаде да ви пуштат први ги пеете....почитувајте вкус на музика, Ти ако го слушаш Аца јас те почитувам, а ти немаш право на некој да му кажеш што да слуша....

И Tonchie ти дај ми и 100000000 црвени, мене ништо не ми значат тие, а ти не си ставен да кажуваш кој на какви места е растен, мислиш дека ќе ми промениш мислење мене или на некој друг овде, се лажеш...... Можеби сум млад да и некои работи не разбирам, ама ги почитувам луѓето во нивното право на избор....

Aj на страна Једина Моја и Криво је море,ама ова ако не е рок(за тоа време мислам нормално):

Овде не гледам никаква бљувотина,ниту пак нешто што не звучи на рок.Ама нормално е дека различни вкусови се во прашање.
И јас сакам да дојде странска група,ама како што и сами знаете тоа е тешко веројатно.Епа штом е така,сакам да се изжуркам за сите пари на бендови со кои сум почнал да слушам рок музика.

Мада Казалиште не ги сакам и ја којзнае колку,некако мекуши ми се...

Да се разбереме. Ние мрчиме против Дивље Јагоде, Ван Гог и Прљаво Казалиште.

Бај д веј, кога геј ќе купи мотор за ринг тон на мобилниот ја става Дивље Јагоде-Мотори :pos:

Ако е така и Whitesnake не треба да ги слушаме,зошто секој втор ја има во телефон Is this love и ја знае напамет :)

Ова е решение за сите наши проблеми (вклучувајки ја и темава :))

Дивље Јагоде ги слушав некаде околу 1ва година средно или така нешто. Ванаби глам метал бенд. Се пробаа и во Лондон али секако неуспешно. :)

Ван Гог - обичен просечен бенд, кој стана омразен кај нас кога почнаа да го свират во Мементо и слични места. Неко те има ночас -.-

Прљаво казалиште - мек бенд, лигав. За жени бенд. Се лапа цура обавезно на нивна песна. :)

Негатив - е тие се добар бенд. Лајк.

Беи д Фиш - според мене - најпрофесионален бенд во Македонија. А и исто на вечерта.

Сакате дел од распоредот? Почнуваат Беи д Фиш а завршуваат Ван Гог.

А и да, повеќето што ќе идат на настанов - се турбо фолк фанови. Барем како што видов.

П.С. Јас ќе идам заради синпатијата.

Леле бе еј сите критичари на форумов, секој знае се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom