Рамос прво полувреме играше десен бек и нормално таму кога игра е цел изгубен зошто не му е природна позиција, од почетокот на 2-ро до крај...си играше штопер...и играше одлично како што знае да игра на таа позиција...Ненене не се тера вака,со Албиол во одбрана Рамос не знае каде да игра,Ласс тотален промашај,Бензема веќе готово се удирам со глата в ѕид кога го гледам.Добро ќе биде ако не нешто друго Кака да биде 50% од маестрото КР7 и на коњ сме.Секако освен 3 бода ми беше важна за инат од овие жолтициве кои пукнаа од криво а и Мур супер им појде пред клупата.
Друже, извини...ама за болдираново не се сложувам со тебе...Рамос не знае да игра како бек...изгубен е...тром..спор е за таа позиција...он е класичен штопер...цврст, енергичен...одличен скокач...играч со глава...се што му треба на еден централен дефанзивец...и криво ми е што цело време игра десно...не може да го достигне и покаже својот потенцијал...КР 3 гола и асистенција, убица!
Средината - шит
Одбраната... Рамос си е бек, најдобар (или меѓу најдобрите 2јца) во светот на таа позиција. Не е лош за централен, ама далеку е он она што може да го пружи како десен бек. Инаку Пепе си е закон за централен... без него ко изгубени се останативе.
Нападот си е арен... само наместо Бензема, било кој друг би завршил работа... ја би Кристијано напаѓач, Кака, Леон и Ди Марија позади него... Знае да одигра со глава, да шутне, да излезе во шанса... знае да стори се - и тоа далеку подобро од Бенз...А Бенз би го пратил на позајмица 1 сезона, па можеби наредната би бил ОК.
ПС не беа лоши во второ полувреме бе, баш супер си одиграа.
Затоа на истата таа позција според комјутерски статистики Рамос бил најодбар играч на СП.Битно е и тимот како ти игра а и каква формација играш,како напаѓаш итн/Друже, извини...ама за болдираново не се сложувам со тебе...Рамос не знае да игра како бек...изгубен е...тром..спор е за таа позиција...он е класичен штопер...цврст, енергичен...одличен скокач...играч со глава...се што му треба на еден централен дефанзивец...и криво ми е што цело време игра десно...не може да го достигне и покаже својот потенцијал...
Мое мислење, поздрав.
Ок, реков дека не е лош за централен - арен си е, физички предиспозиции има ама (според мене) нема доволно стабилност за централен и на многу натпревари кога играл централен како да му паѓа концентрацијата и ми делувал збунето (можеби е и до тоа што повеќе игра како бек). А инаку не се сложувам дека е тром, а технички е подобар од многу многу други...па кога играше за Шпанија на секој натпревар беше цар на десната страна и во напад и во одбрана... а за Реал - мислам дека Пепе и Карваљо се океј како централни засега, додека за Арбелоа мислам дека не е достојна замена за Рамос по десно, така да се додека не донесат некој кој ќе може да го замени најверојатно нема да игра централен. А без добар десен бек не би го гледал Реал... мака ми паѓа само кога ќе ми текне на Салгадо последните години-повеќе голови имаше од Раул, само овој во своја мрежа.Друже, извини...ама за болдираново не се сложувам со тебе...Рамос не знае да игра како бек...изгубен е...тром..спор е за таа позиција...он е класичен штопер...цврст, енергичен...одличен скокач...играч со глава...се што му треба на еден централен дефанзивец...и криво ми е што цело време игра десно...не може да го достигне и покаже својот потенцијал...
Мое мислење, поздрав.
22 на 18...CR7 = Puskas, 21 гол на 18 натпревари во Liga, Puskas го постигна тоа од пред 49 години, никој друг после него се до денес !!!