Фан Клуб: Челзи

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
^
Дај боже летоска да го ставиш на аватар Арјен во новиот син дрес :helou:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Интересни факти околу големината на терените на клубојве:
Nou Camp is 105 x 68 m, and the Bridge is 103 x 67, not much of a difference.
Their almost the same size, if you actually go to the stadium, you'll see how big it is. (Its Huge!)
Our camera angle is poor, and makes our stadium look small in certain games. Look at White Hart Lane, its only 100 x 67 m(pretty small) but it broadcasts in a Tele camera angle making it look huge.

Зато после играчиве на Тотенхем „многу трчале“... :icon_bigg
Сум го забележал и јас ова. Интересно, интересно, многу интересно ..

Standard pitch measurements. Not all pitches are the same size, though 105m (115yd) by 68m (74yd) is the preferred size for many professional teams' stadiums (for example: Camp Nou, San Siro, Old Trafford, Allianz Arena, Elland Road) with other pitches' size a slight variation (Stamford Bridge, Santiago Bernabeu, La Bombonera)

http://en.wikipedia.org/wiki/Association_football_pitch

F

fantomX

Гостин
Зошто би го сакале Робен назад?

Сум го забележал и јас ова. Интересно, интересно, многу интересно ..

Standard pitch measurements. Not all pitches are the same size, though 105m (115yd) by 68m (74yd) is the preferred size for many professional teams' stadiums (for example: Camp Nou, San Siro, Old Trafford, Allianz Arena, Elland Road) with other pitches' size a slight variation (Stamford Bridge, Santiago Bernabeu, La Bombonera)

http://en.wikipedia.org/wiki/Association_football_pitch
Стварно е интересно ко ќе видиш дека Стемфорд Бриџ има терен со големина ист ко Бернабеу. А се сеќавам на коментари „теренчето на Челзи“. :kesa:

Ништо не се случило.

Не е смотан Чех, пробува да игра мајтап, ама искрено знајме дека му е џабе.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Зошто би го сакале Робен назад?
Затоа што е подобар и поталентиран од сите играчи кои Челзи ги има моментално.Малуда,кој беше донесен како замена не е ни 30 % од Робен... Брзо крило очајно му е потребно на овој тим,како на времето со Робен Даф/Џо Кол 2005та,2006та што игравме..

F

fantomX

Гостин
Затоа што е подобар и поталентиран од сите играчи кои Челзи ги има моментално.Малуда,кој беше донесен како замена не е ни 30 % од Робен... Брзо крило очајно му е потребно на овој тим,како на времето со Робен Даф/Џо Кол 2005та,2006та што игравме..
Сам кажа зошто НЕ би го сакале назад - 2005, 2006....

Ми треба „нов Робен“, ми треба свежина. Робен не е свежина, во никој поглед. Попрво Роберт Хут би го зел назад, човекон изгледа како да е во полна зрелост, отколку Робен.

dR3

Член од
9 септември 2009
Мислења
918
Поени од реакции
542
Фантом, кој е тој нов Робен според тебе? И јас не би го сакал Робен назад, но сакам да видам за кој мислиш дека би можел да го замени.

F

fantomX

Гостин
Директна замена нема никогаш да има, па ни слична копија. То е јасно барем.

Другото шо е битно, е тоа шо Челзи нема да бара помалку и еднодимензионални крилни играчи ко Робен. Да не се разбериме грешно, талентиран играч, но не е Пеле - брзината како и забрзувањето да речам, така најблиску би го објаснил она pace од англиски, му се најјаки страни. Такви крила ни требаат да ги имаме во ростер на играчи како опции за одредени натпревари каде се потребни, шо значи дека такви можи да бараме во Премиер Лига - како Етерингтон, Нзогбија, Џарвис, Адам Џонсон беше една интересна опција, и за мене моментално најинтересниот Ли Чунг-Јонг од Болтон. На друго место, такви тркачи можи да се побараат во француска лига, ама не знам многу за таму да кажам. Исто убо ќе беше Сточ да остани како опција, ама ете сакал да биди главна ѕвезда во Турција, шо не верувам дека му успева моментално. Но ко шо реков, Челзи такво нешто нема да бара, иако моментално само Жирков е таква опција, а пожелно е да се има уште две, особено за десно.

Тоа шо на Челзи стварно му треба а да е со врвен талент, се универзални креативци. Копилено Нејмар ми е голема енигма околу то, друг не ми текнува моментално моментално, а и таков пазар бара многу време и ангажирање со оглед на тоа шо станува збор за Челзи нели и копилево бразилско е најактуелно моментално.

--- надополнето ---

Фала му на Вори или Давор кој како го знај, Марк Албрајтон од Астон Вила, тркачко куче за десно.

Но ко шо реков, Челзи и неговиот менаџмент се премногу нефлексибилни и безавторитетни за да успеат да донесат вакви играчи како опции за ротација.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Стварно е интересно ко ќе видиш дека Стемфорд Бриџ има терен со големина ист ко Бернабеу. А се сеќавам на коментари „теренчето на Челзи“. :kesa:
Или понекогаш сретнувам израз ко ракометниот терен. :tv:

Kajgana Shop

На врв Bottom