Директна замена нема никогаш да има, па ни слична копија. То е јасно барем.
Другото шо е битно, е тоа шо Челзи нема да бара помалку и еднодимензионални крилни играчи ко Робен. Да не се разбериме грешно, талентиран играч, но не е Пеле - брзината како и забрзувањето да речам, така најблиску би го објаснил она pace од англиски, му се најјаки страни. Такви крила ни требаат да ги имаме во ростер на играчи како опции за одредени натпревари каде се потребни, шо значи дека такви можи да бараме во Премиер Лига - како Етерингтон, Нзогбија, Џарвис, Адам Џонсон беше една интересна опција, и за мене моментално најинтересниот Ли Чунг-Јонг од Болтон. На друго место, такви тркачи можи да се побараат во француска лига, ама не знам многу за таму да кажам. Исто убо ќе беше Сточ да остани како опција, ама ете сакал да биди главна ѕвезда во Турција, шо не верувам дека му успева моментално. Но ко шо реков, Челзи такво нешто нема да бара, иако моментално само Жирков е таква опција, а пожелно е да се има уште две, особено за десно.
Тоа шо на Челзи стварно му треба а да е со врвен талент, се универзални креативци. Копилено Нејмар ми е голема енигма околу то, друг не ми текнува моментално моментално, а и таков пазар бара многу време и ангажирање со оглед на тоа шо станува збор за Челзи нели и копилево бразилско е најактуелно моментално.
--- надополнето ---
Фала му на Вори или Давор кој како го знај, Марк Албрајтон од Астон Вила, тркачко куче за десно.
Но ко шо реков, Челзи и неговиот менаџмент се премногу нефлексибилни и безавторитетни за да успеат да донесат вакви играчи како опции за ротација.