Фан Клуб: Челзи

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Не успеав да ја гледам утакмицата асолно, стримот гадно кочеше :nerv:
Можеби грешам, не знам стварно многу малку гледав без да кочи, Луиз беше солиден ама не како прошлите натпревари.:toe:
Малуда беше изгубен треба да си седни на клупа.
Не видов некоја добра игра од тимот, затоа и резултатот е таков, па дури и мислам дека Стоук подобро играа:toe:

F

fantomX

Гостин
Брат може да ти речам нешто, али не се лути.. Јајцава ги отече со тоа 4-то место. Цитрони ги направи.
А која е реалната цел? Види ја табелата пред да ми одговориш, распоредот до крај и не мора со оглед на тоа шо гледаме дека од секого можиме да изгубиме. Поточно не е буквално 4 место работата, туку пласман во ЛШ за следната сезона.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
колку му бегаме на шити моментално ??

F

fantomX

Гостин
Два бода со исто изиграни дуели. Тие играат утре со Сандерленд, Челзи богзнај кога го игра заостанатиот дуел со Бирмингем исто дома.

F

fantomX

Гостин
Анчелоти е капетан на посадата и ако тој направи макар ситна грешка тогаш бродот ќе потоне во најлош случај.Да не се лажеме Фантом,Мурињо во група изигра 1-1 на Стемфорд против Розенборг и доби отказ.Анчелоти изгуби 20 утакмици сезонава и уште толку нерешени,а сеуште е тренер на Челзи.
Тоа мене не ми е сфатливо и разбирливо.Али ај да не ја тераме овде,да ја труеме темава.
Овде да продолжиме тогаш.
На која посада е Анчелоти капетан? Дека е среќен шо се уште ја има работата и е најпочитуваниот, повеќе од шо треба почитуван тренер на Челзи во поновата и малку поназад историја, кажав веќе неколку пати. Ама тоа шо има неколку претпоставени од кои еден е т.н. performance director, е смешно и крајно дебилно.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
А која е реалната цел? Види ја табелата пред да ми одговориш, распоредот до крај и не мора со оглед на тоа шо гледаме дека од секого можиме да изгубиме. Поточно не е буквално 4 место работата, туку пласман во ЛШ за следната сезона.
Работата е што го правиш Челзи ко Брегалница. Тоа е работата.

F

fantomX

Гостин
Работата е што го правиш Челзи ко Брегалница. Тоа е работата.
Не, го третирам Челзи како тим кој што се бори за место кое обезбедува пласман во Лигата на Шампионите за следната сезона. Ништо јас не го правам, така го третирам пошто тоа и е.

Втора работа шо правам, е тоа шо уживам во секој момент и секоја секунда од настапите во ЛШ оваа сезона (да, дури и во успивачките 0-0 со Копенхаген) - од проста причина, опишана во претходниот ред.

--- надополнето ---

City boss Tony Pulis said: “I think we deserve a lot of credit for the way we played.
“Perhaps we could have won the game, but you have to give Chelsea credit for the way they dug in.
“They showed they are a top side.”

:kesa:

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Не, го третирам Челзи како тим кој што се бори за место кое обезбедува пласман во Лигата на Шампионите за следната сезона. Ништо јас не го правам, така го третирам пошто тоа и е.

Втора работа шо правам, е тоа шо уживам во секој момент и секоја секунда од настапите во ЛШ оваа сезона (да, дури и во успивачките 0-0 со Копенхаген) - од проста причина, опишана во претходниот ред.

--- надополнето ---

City boss Tony Pulis said: “I think we deserve a lot of credit for the way we played.
“Perhaps we could have won the game, but you have to give Chelsea credit for the way they dug in.
“They showed they are a top side.”

:kesa:

Не ти беше доста 5 победи по ред у лига на шапиони во група и победа од 0-2 во гости, па се нафати на ремито досадно од 0-0 каде би рекол требаше третиот состав да го пушти Карло за да ги одмора играчите.

Второ. Челзи има шанса да го мине Арсенал, ти ми збориш за обезбедување пласман во лш?

F

fantomX

Гостин
Не ти беше доста 5 победи по ред у лига на шапиони во група и победа од 0-2 во гости, па се нафати на ремито досадно од 0-0 каде би рекол требаше третиот состав да го пушти Карло за да ги одмора играчите.

Второ. Челзи има шанса да го мине Арсенал, ти ми збориш за обезбедување пласман во лш?
Тој дуел со Копенхаген го спомнав за шо можи појасно да ме разбериш колку тоа уживам сезонава во секоја секунда од настапите во ЛШ на Челзи, шо очигледно е заради можноста да ги нема тие натпревари следната сезона.

Челзи има шанса да го мине Арсенал иста со шансата да биди стасан од Тотенхем, а поголема шанса е и да биди поминат од Манчестер Сити. И сето тоа е обезбедување пласман во ЛШ, шо по ѓаволите друго значи 2 до 4 место? Освен можеби, појќе пари, во шо и не сум најсигурен.
Настрана тоа шо ризикот за четврто место е тоа да Тотенхем освои ЛШ. Знам, можеби смешно ќе ти биди ова, ама јас се смеев ко играа таму квалификации со швајцарци ли беа тие или шо беа, ко губеа 3-0 на гости - сега не ми е до смеење гледајќи до кај се стасани, и тоа шо имаат во најмала рака слична по тежина задача во четвртфиналето со нас, потешка сигурно не.

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Тој дуел со Копенхаген го спомнав за шо можи појасно да ме разбериш колку тоа уживам сезонава во секоја секунда од настапите во ЛШ на Челзи, шо очигледно е заради можноста да ги нема тие натпревари следната сезона.

Челзи има шанса да го мине Арсенал иста со шансата да биди стасан од Тотенхем, а поголема шанса е и да биди поминат од Манчестер Сити. И сето тоа е обезбедување пласман во ЛШ, шо по ѓаволите друго значи 2 до 4 место? Освен можеби, појќе пари, во шо и не сум најсигурен.
Настрана тоа шо ризикот за четврто место е тоа да Тотенхем освои ЛШ. Знам, можеби смешно ќе ти биди ова, ама јас се смеев ко играа таму квалификации со швајцарци ли беа тие или шо беа, ко губеа 3-0 на гости - сега не ми е до смеење.
Има шанси за се, не викам не. Челзи има шанса и да освои премиер лига ако гледаме така, али според мене 2-ро место е максимум сезонава. Ако ги земеме поразот од Сандерленд дома 0-3, киксот со Евертон, Астон Вила, Њукасл, Фулам и ред други, не можеш ни да се надеваш на титула у најсилната лига у свет + заборави дека имаме меч помалце и дуел со Тотенхем дома. Е сеа, Челзи е во позиција во која игра само за 1 трофеј, ЛШ, во која сум сигурен ќе дадеме се за да одиме што понатаму ако ништо друго. Тотенхем ќе освои ЛШ? Сепак Швицарците не би ги рамњал со Барселона и Реал Мадрид.

F

fantomX

Гостин
Има шанси за се, не викам не. Челзи има шанса и да освои премиер лига ако гледаме така, али според мене 2-ро место е максимум сезонава. Ако ги земеме поразот од Сандерленд дома 0-3, киксот со Евертон, Астон Вила, Њукасл, Фулам и ред други, не можеш ни да се надеваш на титула у најсилната лига у свет + заборави дека имаме меч помалце и дуел со Тотенхем дома. Е сеа, Челзи е во позиција во која игра само за 1 трофеј, ЛШ, во која сум сигурен ќе дадеме се за да одиме што понатаму ако ништо друго. Тотенхем ќе освои ЛШ? Сепак Швицарците не би ги рамњал со Барселона и Реал Мадрид.
Абе така има шанси и Ливерпул да го помини Челзи. Ама не то поентата, верувам дека разбираш.
Челзи можи е во позиција да игра за еден трофеј гледано за наредните два месеци, ама моменталната позиција е таква да има неколку тотално бескорисни играчи ко Малуда и Лампард и тренер кој на моменти знај да повлечи брилијантни потези, до моменти кои се тотално чудни и невозможни. Страшно. Затоа единствено шо ни останува е да уживаме во ЛШ, без разлика колку и да ни останува до крајот.
Швицарците се минато. Тотенхем е во четвртфиналето на ЛШ со еднакви или поголеми шанси за прогрес од Челзи. То е лошо. Да се надеваме сепак оти дури и да поминат, преку Барселона не можат. Пошто да го гледам Тотенхем како освојува ЛШ е нешто шо никогаш не ми паднало на памет досега и не знам како такво нешто би поднесол. То е дно.

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Абе така има шанси и Ливерпул да го помини Челзи. Ама не то поентата, верувам дека разбираш.
Челзи можи е во позиција да игра за еден трофеј гледано за наредните два месеци, ама моменталната позиција е таква да има неколку тотално бескорисни играчи ко Малуда и Лампард и тренер кој на моменти знај да повлечи брилијантни потези, до моменти кои се тотално чудни и невозможни. Страшно. Затоа единствено шо ни останува е да уживаме во ЛШ, без разлика колку и да ни останува до крајот.
Швицарците се минато. Тотенхем е во четвртфиналето на ЛШ со еднакви или поголеми шанси за прогрес од Челзи. То е лошо. Да се надеваме сепак оти дури и да поминат, преку Барселона не можат. Пошто да го гледам Тотенхем како освојува ЛШ е нешто шо никогаш не ми паднало на памет досега и не знам како такво нешто би поднесол. То е дно.
Да се надеваме дека ќе направиме нешто во трката за тој единствен трофеј кој требаше да го освоиме уште пред 2-3 години и кој верувам дека го заслуживме. За Тотенхем што го кажа тоа како би освојувале ЛШ и ја би се согласил, ма да, шансите за минување на Реал Мадрид па потоа Барселона се ...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Имам филинг дека га отпишуете шахтјор, мене нема да ме чуди и они да су финалисти, според мене они су изненадување на годину!!!

F

fantomX

Гостин
Интересни факти околу големината на терените на клубојве:
Nou Camp is 105 x 68 m, and the Bridge is 103 x 67, not much of a difference.
Their almost the same size, if you actually go to the stadium, you'll see how big it is. (Its Huge!)
Our camera angle is poor, and makes our stadium look small in certain games. Look at White Hart Lane, its only 100 x 67 m(pretty small) but it broadcasts in a Tele camera angle making it look huge.

Зато после играчиве на Тотенхем „многу трчале“... :icon_bigg

Kajgana Shop

На врв Bottom