ПРОПАЃА БЛУДНИЦАТА ВАВИЛОНСКА...Португалија бара 60+15 милијарди

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Грција должи 400 милијарди евра. Моментално ѝ се итно потребни 110 милијарди, оти ако не ги добие, ќе мора да прогласи банкрот. Европската Унија собра солидарно 110 милијарди евра од богатите членки и почна да ѝ ги дава на Грција. Фино, ама потоа Ирска се јави со долгови што не може да ги врати. Ајде и за Ирска се најдоа неколку десетици милијарди евра. После Португалија ќе се јави со долг, па и за неа ќе треба евра, а истото важи и за Шпанија и Италија. Па можеби и за Белгија (ако не се распадне таа држава во меѓувреме).

Добро е што е долгот во долари, а не во јуани, рубљи итн.
Ќе се нареди, еми прошлиот месец 600 милијарди долари се оштанцаа, што е проблем уште 600 ?
Ти дава гз хартија а ти зема аеродроми, лиценци за коцка, острови, планини, хотели итн...

Има ли уште Македонци кои сакаат да влеземе во ЕУ?
Јас до пред некое време бев 50-50 со мислењето сега сум сигурен со 102,99% дека влезот во ЕУ не е нашата иднина.
Зашто да сме насочени кон влез во организација која за 2-3 години еве и 5 нека бидат, ке се распадне?

Има јас сеуште сум 100% за влез во ЕУ.

А што имаме ние да загубиме со влезот во ЕУ?

Нели гледате дека без ЕУ, Грција и Ирска ќе беа одааамна банкротирани, ќе немаа леб да јадат, ама им го спасија гзот.
Не дај боже ние во слична ситуација да се најдеме бидејќи нема кој да ни го спасува гзот на нас. Или сте лути затоа што на Грците им закрпија дупка тешка 40 милијарди евра?

Абе гледам во Исланд камења јадат.Подобро ја преброди кризата и од гејлада и од ирска иако е надвор од унијата.На грците им закрпија и поголема дупка од 40 милијарди ама да не мислиш дека им ги дадоа гратис тие пари.И додека една по една од членките во унијата банкротираат земјите на исток,африка и јужна америка бележат економски раст,Кина дури од 10 % за 2010.Така да глуп е муабетот како унијата ќе ни обезбедела економска сигурност,а едниствено нејзините членки крахираат.Еве колку ја спасија гејлада :
http://sitel.com.mk/dnevnik/biznis/grcija-ke-prodava-ostrovi-za-da-izleze-od-krizata

Абе гледам во Исланд камења јадат.Подобро ја преброди кризата и од гејлада и од ирска иако е надвор од унијата.На грците им закрпија и поголема дупка од 40 милијарди ама да не мислиш дека им ги дадоа гратис тие пари.И додека една по една од членките во унијата банкротираат земјите на исток,африка и јужна америка бележат економски раст,Кина дури од 10 % за 2010.Така да глуп е муабетот како унијата ќе ни обезбедела економска сигурност,а едниствено нејзините членки крахираат.Еве колку ја спасија гејлада :
http://sitel.com.mk/dnevnik/biznis/grcija-ke-prodava-ostrovi-za-da-izleze-od-krizata

Е ај немој су глупави муабети, се што кажа е без врска.

А влезот во ЕУ мора да го туркаме затоа што тоа е единствената работа која што не дели од дисфункционални држави од типот на Пакистан, Босна, Косово и др.

Исто една напомена за сите кои дркаат на пропаѓањето на ЕУ, во моментот кога ќе се случи тоа, сударот на бившите европски империи прво ќе го видиме на балканот.
И погодете кој најмногу ќе го јаде стапот...

Е ај немој су глупави муабети, се што кажа е без врска.

А влезот во ЕУ мора да го туркаме затоа што тоа е единствената работа која што не дели од дисфункционални држави од типот на Пакистан, Босна, Косово и др.

Исто една напомена за сите кои дркаат на пропаѓањето на ЕУ, во моментот кога ќе се случи тоа, сударот на бившите европски империи прво ќе го видиме на балканот.
И погодете кој најмногу ќе го јаде стапот...

И Кина,Бразил,Русија,Индија за тебе се дисфункционални?Ти тропаш глупости.Да сме го терале влезот во унијата за да сме се двоеле од Пакистан, Босна, Косово (онака на лик).И ова напоменава што треба да значи?Демек ние да не даваме да се растури Еу?Нит некогаш зависело ни па ќе зависи од нас.Значи според тебе,единствена причина да влеземе во унијата (ваљда со променето име - нема друг влез) е пошто тоа е у мода сега?Откако пропаднаа економските очекувања од Еу,дај момци да влеземе во унијата ради мода.

И Кина,Бразил,Русија,Индија за тебе се дисфункционални?Ти тропаш глупости

Oh yehaa Macedonia vs Кина, Бразил, Русија, Индија :pos2:

Убава споредба, најјаките и најмоќните држави во светот.

Кога реков дисфункционални мислев на Либан, Косово, Босна, Авганистан, Пакистан, итн.

Курсот накај ЕУ мора да го тераме нема друго.

За името нема да дискутирам сега, имам еден куп мубети порано правено, пред да се појавиш на форумов и преку глава ми е од тоа.

Ние го тераме курсот накај ЕУ. 90% од законите донесени во последниве 5 год. ни се по европски тертип. Не сваќам кои придобивки ќе ги имаме ние од влезот дури и без да го смениме името (иако секој со завршено основно сваќа дека тоа е невозможно). Сега дојде работава ние да се откажеме од името Македонија,а за возврат ќе добиеме, ШТО? Ај порано не лажеа како течело мед и млеко таму, пари, стандард, сигурност. Сега кога сите гледаме дека нема ништо од тоа и дека се е тоа илузија треба уште да молиме за влез? Тие што "дркаат" на пропаѓањето на унијата,ги радува тоа што нема повеќе да има со што да не уценуваат.

Има јас сеуште сум 100% за влез во ЕУ.
Не проблем ,само на кој влез сакаш да влезеш.Од горна страна стиснати се забите за било што да влезе ,стомакот надуен и полн со гомнарии и не се знае кога ке се отвори долниот излез ,ако сакаш изгледа само од таму ке можеш да влезеш.
Не дај боже сега да бевме во ЕУ ,знаеш правило ,еден се гузи сите бремени ,Словенија зема кредит за абортусот од Гејлада.

Не проблем ,само на кој влез сакаш да влезеш.Од горна страна стиснати се забите за било што да влезе ,стомакот надуен и полн со гомнарии и не се знае кога ке се отвори долниот излез ,ако сакаш изгледа само од таму ке можеш да влезеш.
Не дај боже сега да бевме во ЕУ ,знаеш правило ,еден се гузи сите бремени ,Словенија зема кредит за абортусот од Гејлада.

Ima idioti koi ne go svakaat toa , deka ako edna clenka od Eu zagazi mozes i ti da nastradas i toa ni kri ni dolzen ke go jades ! Ama ako se cukaat u gradi , plati ke im dadat povisoki u EU , koi kreteni eeeej !!!

Се сеќавам кога бев гимназија некаде на почетокот на 90-тите и разговаравме во класот како за неколку години Македонија ќе биде во ЕУ,ќе тече мед и млеко,ќе се шетаме слободно итн. во тие моменти ЕУ сум ја замислувал како една прекрасна принцеза која се шета низ некое поле а воздухот е исполнет со различни мириси од прекрасните полски цвеќиња(народи). Денес,после се што ни прават и после сите срања кои се случуваат во неа,ЕУ ја замислувам како една куртизана од некој холандиски бордел која стои на големиот прозорец и чека некоја жртва да се упеца на нејзиниот мамец,а внатре во борделот сите знаеме на што мириса,ха ха ха.
Поздрав до сите ЕУ-ентузијасти

:) Патететика, не се нервирам убаво е вака човек да ве види на купче сите евро скептици, дури и тие што се со газето удобно сместени во некоја од државиве од курвава вавилонска...

Само народот арно си сака и ич не е глупав, 90% си се за влез во ЕУ, оти вака кога ќе ве види на форумов си мислиш дека сите се против ЕУ.

Само едно не ми е јасно Вазољин, зошто се радуваш дека ќе пропадни ЕУ, кога ние пак ќе го кркаме стапот ?!?

Или малограѓанштината не се пери со прашациве што ни ги тураат на глава, битно е да му умри на комшијата козата, а ?

Извини тенеке, Грција од каде ја црпи силата ?
Од Африка, Азија или Европа ?
Силна Грција, нема Македонија.
Грција у три лепе отидена, ете ни шанса за држава.
Ти сакаш пери, не пери, кога ќе го упростиш светот онаков каков што е, тоа е така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom