ПРОПАЃА БЛУДНИЦАТА ВАВИЛОНСКА...Португалија бара 60+15 милијарди

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Оффтопик: Ги обожавам драматичните наслови на Мисирков :)

Meне ме потсеќааат на оние “Крвожедне НАТО хорде и њихови помахнитали плаќеници....“ или “Повампурени усташки бојовници и њихови злочиначки планови....“

Само едно не ми е јасно Вазољин, зошто се радуваш дека ќе пропадни ЕУ, кога ние пак ќе го кркаме стапот ?!?

Или малограѓанштината не се пери со прашациве што ни ги тураат на глава, битно е да му умри на комшијата козата, а ?
Види сега вака :
Ние веќе почнавме да градиме трговски односи со Хунзите и тие ќе ги надоместат загубите кои ќе ги имаме откако Курвата вавилонска падне .
Исто така со турците кои ќе го вратат старо турско кое подобро од сегашното време . И ќе продолжиме да пекаме од беговите кои ни ги натнаа :)

Шала на страна и јас се прашувам тоа европа како и да е вака или онака ќе оди низбрдо ама ние што правиме?

Друго : јас сум за свет без граници , слобода права ама не ваков свет без граници каде некој паразит ќе ми кажува што ќе јадам а што не и дали смееме ние ајварот да си го викаме ајвар . Не за ваква европа. Јас сакам поинаква европа без насилно ставање на регулативи и правила кои бенефитираат големите корпорации а малиот човек може да се слика .

Види сега вака :
Ние веќе почнавме да градиме трговски односи со Хунзите и тие ќе ги надоместат загубите кои ќе ги имаме откако Курвата вавилонска падне .
Исто така со турците кои ќе го вратат старо турско кое подобро од сегашното време . И ќе продолжиме да пекаме од беговите кои ни ги натнаа :)

Шала на страна и јас се прашувам тоа европа како и да е вака или онака ќе оди низбрдо ама ние што правиме?

Друго : јас сум за свет без граници , слобода права ама не ваков свет без граници каде некој паразит ќе ми кажува што ќе јадам а што не и дали смееме ние ајварот да си го викаме ајвар . Не за ваква европа. Јас сакам поинаква европа без насилно ставање на регулативи и правила кои бенефитираат големите корпорации а малиот човек може да се слика .
Целта на регулативите е протекционизам со кој ќе се заштитат сељаците во европа па социјалата па милион други срања. Рибарите во Ирска па, Шумкарите во Германија па Винарите во Шведска секој идиот кој ќе се побуни за нешто добива регулатива за сите да `бидат` среќни. Инаку големите корпеации добиваат субвенции и срања не поради некој што ги сака туку поради тоа што ќе се заканат со отпуштање на работници и веднаш Брисел е на колена и им го :pusk: Се е тоа смрдлив комунизам поради желбата на граѓаните да имаат а да не работат.

--- надополнето ---

Абе гледам во Исланд камења јадат.Подобро ја преброди кризата и од гејлада и од ирска иако е надвор од унијата.На грците им закрпија и поголема дупка од 40 милијарди ама да не мислиш дека им ги дадоа гратис тие пари.И додека една по една од членките во унијата банкротираат земјите на исток,африка и јужна америка бележат економски раст,Кина дури од 10 % за 2010.Така да глуп е муабетот како унијата ќе ни обезбедела економска сигурност,а едниствено нејзините членки крахираат.Еве колку ја спасија гејлада :
http://sitel.com.mk/dnevnik/biznis/grcija-ke-prodava-ostrovi-za-da-izleze-od-krizata
Ова ти е како Тито што имаше фонд за `неразвиените краишта`. Сега Швабите ќе мора да им даваат на Грците а овие немораат прават ништо единствено оружје им е мрзата едноставно може да им речат ние нема да ги враќаме долговите а со тоа Еврото иде надолу како луди и опа инфлација во Германија. :toe:
tumblr_lctfntxpp71qd65vgo1_400.jpg

Ништо страшно,ќе си најдат експериментални глувци и пак ќе ја прошират унијата.За да живее вампирот мора крв да цица...

Ништо страшно,ќе си најдат експериментални глувци и пак ќе ја прошират унијата.За да живее вампирот мора крв да цица...
Уф леле,ја погоди поентата право во центарот,текстот ме потсеќа на една песна од култниот бенд Архангел,поточно песната "Нож" >>>Секоја ноќ мојата бремена совест раѓа вампир и го гризе ова срце... секоја ноќ...страшно моќно!

А што кејф ке ми се напраи ако испобанкротираат сите педерски сили во Еу. Мамето нивно нас што ни правеа така да им биде направено.
Мене не ми треба Еу. Ако има референдум јас ке гласам против промена на име и против влез во Еу.
Ние можеме сами да опстоиме. Мое мислење е дека само да имаме развиено земјоделство, механизација, и добра организација ке ја престигнеме Словенија во најмала рака, а камоли да се развиени и другите области. Во Македонија се успева, и тоа со најдобар квалитет во светот.
Ама тоа сами треба да си го сработиме.
Мое мислење е дека сите кои сакаат да влезат во Еу, се мрзливи луѓе кои мислат дека некој на готово ке им дојде и ке им даде пари што ке можат да ги трошат по кафани и жени.
Е па јас таков човек не сакам да бидам затоа што сметам дека мрзата е самоубиствена.
Ама не се они толку криви колку што е крив претходниот систем кој ги научил на она 'клати врата зимај плата'.Се граделе фабрики тогаш, признавам, имало работа, признавам ама начинот на функционирањето бил погрешен. Е па неќе моќи ове ноќи.

признавам ама начинот на функционирањето бил погрешен.
Сметаш дека сега како функционираме е подобро? Во кој сегмент на пример?
Ние можеме сами да опстоиме. Мое мислење е дека само да имаме развиено земјоделство, механизација, и добра организација ке ја престигнеме Словенија во најмала рака, а камоли да се развиени и другите области.
Никој не може да опстои сам, дури ни Русија, Кина кои се споменати претходно. Посебно мали зависни (како нашата) држави со толку многу (покрај името) отворени проблеми и дилеми.

Сметаш дека сега како функционираме е подобро? Во кој сегмент на пример?
Никој не може да опстои сам, дури ни Русија, Кина кои се споменати претходно. Посебно мали зависни (како нашата) држави со толку многу (покрај името) отворени проблеми и дилеми.

Нашиот народ нема пари тоа не го спорам, јас немам доволно пари за да возам некое бесно BMW и да трошам во кафичи по 100 евра од вечер, но секој од нас треба повеке да се потруди во секоја смисла, и да се запраша што тој направил добро за оваа земја, а не што добро направила земјата за него, за тој да има пари и да ужива во животот.Без разлика дали сме во Еу или не трудот ке ни се исплати. Ама тој труд треба да е наш труд и делата наши дела, треба да ни се промени тој менталитет на љубомора и кокодакање дека никој ништо не прави како што треба, и да ги окривуваме другите за тоа што ние немаме пари, а во исто врме лежиме и чекаме од Господ да ни паднат. Сами сме си криви, сами можеме да го исправиме искривеното, ама треба да сакаме и да почнеме тоа да го правиме. Кога еден народ или било колку народи ке се сплотат заедно и ако работат сложно, ако имаат доверба ако не се издаваат и љубоморат, нема жива сила на светот што може да ги уништи. Напротив тие ке бидат најмоќни.
Мислам дека ова го постигнал Александар, и затоа имал таков успех. Сепак човечкиот ум е лаком по материјални блага и тоа е она искушение кои ние треба да го победиме.

:) Патететика, не се нервирам убаво е вака човек да ве види на купче сите евро скептици, дури и тие што се со газето удобно сместени во некоја од државиве од курвава вавилонска...

Само народот арно си сака и ич не е глупав, 90% си се за влез во ЕУ, оти вака кога ќе ве види на форумов си мислиш дека сите се против ЕУ.

Само едно не ми е јасно Вазољин, зошто се радуваш дека ќе пропадни ЕУ, кога ние пак ќе го кркаме стапот ?!?

Или малограѓанштината не се пери со прашациве што ни ги тураат на глава, битно е да му умри на комшијата козата, а ?

Прво живеам во Македонија и работам овде во приватен сектор.Кај ја најде цифрава 90% жити се, ова А1 нова анкета да не направиле? Колку што знам процентот на поддршка за влез во ЕУ е околу 65% (ама без промена на име) иако мислам дека и оваа цифра е пренапумпана со оглед дека повеќето анкети ги спроведува Евростат,"невладините" на Сорос и некои unknown организации. Додека за влез каков што го замислуваат од Брисел (Северна Македонија) може да се изјаснат само Албанците и оние кои зимаат пари од Сорос или гејлада. Зошто да го кркаме ние стапот ако пропадне ЕУ? Ако пропадне Унијата нема да ги снема земјите. Единствено ќе нема повеќе со што да не уценуваат гејците. Како инаку ќе не примораат да се откажеме од нашето име? Ајде те молам кажи ми според тебе што ние позитивно ќе добиеме од зачленувањето во унијата, па еве да се откажеме од името.

Има ли уште Македонци кои сакаат да влеземе во ЕУ?
Јас до пред некое време бев 50-50 со мислењето сега сум сигурен со 102,99% дека влезот во ЕУ не е нашата иднина.
Зашто да сме насочени кон влез во организација која за 2-3 години еве и 5 нека бидат, ке се распадне?

Абе гледаjте кон Сирија, Мугабе и слични, ЕУ не ви треба...:vozbud: барем додека не влезе Србија. Србија никогаш нема да дозволи Македонија да влезе во ЕУ пред неа. Петтата колона на Србија де факто владее. Македонија - гледај досието на Ахмети и слични

Јас не гледам кон никој, си гледам кон себе и кон својот народ, на мене и на мојот народ да ни биде убав животот, а не како другите ке ми кажат што е убаво. По истата логика ти треба да си гледаш кон себе и својот народ.

До пред некоја година мислев дека Еу е богатство и мир, ама се докажа дека се тоа било лицемерие и неред. Испаѓа дека во Македонија повеке се знае кој пие кој плаќа него во ЕУ.

А тоа за Ахмети, ке си се докаже све со време, секој кој направил криминал, ке си издржи казна соодветна за големината на криминалот,СЕКОЈ!!! Јас верувам во тоа и само таа верба кај секој од нас, мислам на сите народи во оваа наша убава Македонија може да ја напредне државата.

Ако до денес не било добро, од денес треба да се потрудиме да биде подобро. ЕУ не може ниту сака да ни ја заврши нашата работа без да ја наплати услугата и тоа не дупло туку тродупло, таман колку да ти ја скрши кичмата од работа, за многу маала пара. Тоа ти е експлоатација, на сиромавиот во овој случај, Македонија.

Абе гледаjте кон Сирија, Мугабе и слични, ЕУ не ви треба...:vozbud: барем додека не влезе Србија. Србија никогаш нема да дозволи Македонија да влезе во ЕУ пред неа. Петтата колона на Србија де факто владее. Македонија - гледај досието на Ахмети и слични

Не бе Штрумфови владеат со Македонија а Грујо е Киборг. Ослободи се од паранојата и се дека е заговор.
conspiracy.jpg

Брате, користа од приклучување кон ЕУ не е само материјална. Балканскиот крадене и менталитет не се толерира од ЕУ и на тој начин надвор преку притисок / Бугарија мислам уште една година е под мониторинг / полека се става ред во земјата-судство МВР, тендери и сл. Надеваме дека си ме разбрал што мислам дека не бев многу јасен.

Е па ако не се толерира крадење и менталитет Балкански, како вие влеговте во Еу? Или случајно мислиш дека ние сме на пониско ниво од вас во поглед на културата, па затоа не не сакаат?
На нас не ни треба притисок од надвор, со сила не се дава ништо, со сила може само да се земе. На нас ни треба самосвест, образование, желба за работа, меѓуетничко трпение и почит, вложен труд, и за крај, лидер израснат на оваа земја, наш човек кој ја сака својата татковина, кој ке ги обедини народите кои живеат во неа и ке ги одржува обединети. Ништо друго и никој друг неможе да ни понуди подобар резултат од резултатот кој би произлегол од оваа добритна "балканска" комбинација.
Ова мое мислење нема да ми се промени и уште 1000 пропаганди да слушнам од медиумите, и политичарите, јас силно верувам во обединувањето и во моќта на истото.

Ајде те молам кажи ми според тебе што ние позитивно ќе добиеме од зачленувањето во унијата, па еве да се откажеме од името.
Јас не реков дека треба да се откажиме од името?!?

Како што кажа претходно 90% од законите се со европски предзнак, проблем е што тие 10% можат да ги направат 90% од срањата во државава.

Значи насока кон ЕУ и задолжително носење на европски закони и почитување на препораките за нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom