Многу луѓе бараат работа, јас барам отказ! :)

• Креатор на темата Креатор на темата Pat Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Почни неодговорно да ја вршиш работата , најлошо што можеш.. и они ке ти дадат отказ за 2 недели :)

што да им кажам коцкар кажуј брзо!! а во право си, бев мирен си работев све како што треба...и ете ти беља :)

Почни неодговорно да ја вршиш работата , најлошо што можеш.. и они ке ти дадат отказ за 2 недели :)

Зошто мислам дека не си прочитал се` од темава?
Ако не е задоволен може да го тужи затоа што не ја извршува својата работа како што треба.

Иначе на темата, ќе си издржиш уште 3 месеци, па после ќе ги читаш договорите со лупа од наредните работодавци.
Се надевам дека нема да ти биде многу тешко.

Поздрав.

Најдобро ќе ти бидеш да дадеш отказ, почитувајќи го отказниот рок од 3 месеци според договорот што го имаш потпишано.
И нормално, очекувај таков ист договор и кај новиот работодавач.

оф мори мајко што ми требаше да се враќам во македонијава...златна америка, отказен рок од 14 дена и тоа е тоа.....и сега ќе треба 3 месеци да седам у пекол, знаејќи дека ќе ме следат секој чекор и ќе ме казнуваат за све и свашта од плата.....не знам што е со македонскиве работодавци, едни не те плаќаат, други не те пријавуваат, трети па не ти даваат отказ....не знам кај следниот работодавач што ме чека, све пројдов до сега :)))))

златна америка, отказен рок од 14 дена и тоа е тоа.....
Во Америка (претпоставувам САД) нема вакви договори со фирми? Баш ме интересира споредба во овој сегмент-договори со ваков вид услови (пошто не сум баш информиран), ако не ти е тешко

работев за Мариот, и можам да кажам тој договор, во областа на отказот беше 14 дена унапред да им кажеш и тоа е тоа, и они исто така, ако сакаат да те шутнат ке ти кажат пред тоа 2 недели и чао пријатно, чиста сметка долга љубов :)

kirilica? kako sto sum razocaran od zemjava kaj i da e i od makedonskiov ke se otkazam, ke pocnam angliski da zboram i pisuvam :))))))))

е ајде за ваш атер, ќе пишувам на кирилица, решив, ама само тука! :)))))
Ех новинару, ти не си расчистил, изглеа, некои основни работи у животот.

Абе види дечко ,ај прво кај кого работиш ,светски преварант невиден ,ни плата нема да ти даде а па камоли отказ.

Кога знаеш како стојат работите мој совет е да го прашаш Латас пошо се добри другари со твојот Газда од Сингелич и да му кажеш

дали делат К15 или пакетчиња за нова година или исполни ми желба и ваљда ќе те курулат,

Јадно детенце

Кажи му дека ти му ја викна полицијата и сам ќе те избрка.

Нема заебанција со Велија.Закани му се дека ќе искочиш јавно да ги обелодениш неговите криминали ако не ти даде одказ.Оди у Сител ќе те снимаат луѓето ќе кажеш дека договорот ти е подметнат односно дека си се потпишал на празен лист (за да не леташ од работа) после барај одказ ако не ти даде,напушти сам.Ако те тужи побарај "заштита" од вмровциве као демек те тужи пошто јавно си го обвинил и они ќе смутат нешто у суд.Сега е момент пошто и онака му се навртеле сите.Ќе те има на сите насловни страни како жртва на Велија.Така функционира оваа држава.

:)))) во право си, бети ни сам не знам што сакам затоа барам совет, крај краева имам виза за уса сеуште ќе си фатам патот па кој ги е*е, нека ме бараат у мајами за да им платам отштета :))))))))

Немојте да го валкате чесното име на газда Вељо!(може не е он)
Ја колку што знам има уште една телевизија чиј газда има факултет.

не е велија :)))))))) камо среќа да беше он, таму ќе бев непријавен ;))))

:)))) во право си, бети ни сам не знам што сакам затоа барам совет, крај краева имам виза за уса сеуште ќе си фатам патот па кој ги е*е, нека ме бараат у мајами за да им платам отштета :))))))))
LOL, па ти имаш америчка виза и уште се заебаваш со кметови? :pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom