Секој десетти граѓанин е хомосексуалец

Член од
12 август 2009
Мислења
141
Поени од реакции
9
Ај да не го копирам истото како погоре. Ова го пишуваше во вчерашниот Вест.
Еве го текстот:
http://www.vest.com.mk/?ItemID=B219D5748B5C794E96CCA3F618DF7B41

Ми падна во очи последната реченица:

Анкетата била вршена по Кејот од левата страна на Вардар, на еден сајт и преку каналот на мирц гејмацедониа.

Значи ова последново е најрелевантен можен извор. :pos2:

Велко камионџијана

Кенгur Lavoви гроup
Член од
20 март 2009
Мислења
379
Поени од реакции
98
Значи, на Форум правиме анкета „дали посетувате Форуми?“

Значи колку дебилна работа е новинарството, анкетирањето и се околу медиумите и статистиките.

Жално.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Анкетата била вршена по Кејот од левата страна на Вардар,.
По Кејот од левата страна на Вардар????????? Жити мене нека ми го објасни некој ова??? Како бе така????:nesvest:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
По Кејот од левата страна на Вардар????????? Жити мене нека ми го објасни некој ова??? Како бе така????:nesvest:
Мислат од кејот па идеш идеш ,па 100 метри лево ,тамо само буљаши имало ,сврти малку на десно според друга анкета таму претежно се идиоти , некаде на 170 метри полудесно од ретардираните а од полулево во ќошот на 235 метри се хермафродитите,и све тоа се наоѓа кружно околу владата на РМ.Дисциплиниран народ ти е тоа, специјалци за анкети, мора да се држиме во групи да не ни се бунат анкетарите:toe:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Имаше некаде објаснето како оди рецептот... значи се собираат Коче и другари (прецедникот на хомичите во Македонија) се распоредуваат низ гужва и во испитани 50-60 души на секои 10 излегува по некој од овие обратниве (кои воедно и ја прават анкетата) и се запишуваат како ...такви :) значи ако утре организрам анкета за тоа колку Марсовци има во македонија и најдам 10 доволно луди како мене да се декларираат како такви и сами спроведеме анкета ќе не има "доволно" и за нов рамковен :vozbud: ...отидов по ласерскиот пиштол
Има и поедноставна варијанта,Коче сам се брои како педер и претпоставува дека други 9 души кои би ги прашал ќе го отераат у.п.м. и така 1 од 10... заклучува дека 10% се ѓејој.

Тоа се научни,скоро емпириски методи...:pos2:
Изгледа стоел некој педер на кејот и од око кој ќе помине...и го применил горенаведениот метод за броење педери од Коче...секој 9-ти минувач, педерот си се броел како 10-ти и стигнал до фантастично откритие дека 10% се педери...:pos2:

T

Tetro

Гостин
Изгледа стоел некој педер на кејот и од око кој ќе помине...и го применил горенаведениот метод за броење педери од Коче...секој 9-ти минувач, педерот си се броел како 10-ти и стигнал до фантастично откритие дека 10% се педери...:pos2:
Добра теорија. Држи вода. :pos:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.267
Многу јака ти е водава, ммм :)

Него мислам дека се грешка, сигурно се 20-30 посто...ако е услов макар за нато.

ако си одела по пасош во мртв, по улицата према бензинската, на кеј обично ќе видиш една сподоба хермафродит-транвестит, појма немам што е -ром, као оној (беззаби, исончан и набразден у фаца) на тв што се жалеше дека инспектори кај мртв го присилиле да им го п. (можи е истиот), а околу него иста таква багра. Кога и да поминам, некој од нив е таму...грда слика. Ако нив ги интервјуираат, 100% се хомо, 200% се болни од трипер, пицајзли и евентуално сида, 300% се даваат за ефтини пари, 400% се хомо-европски ориентирани :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Не контам зошто толку паника се крена насекаде околу една проста анкета која патем веројатно е и точна. Тоа што некој успеал од резултатите од анкетата да направи бум вест е веројатно последица на хомофобијата која е многу застапена кај нас. Нема да ме чуди ако од денес мажите (оние кои не се геј нели) почнат по улица да шетаат со едната рака чувајќи го својот задник.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.849
Поени од реакции
4.543

• политичари 136 (власт 72 лица,
опозиција 64 лица)
• бизнисмени 514
• лекари 494
• новинари 86
• директори 37
• естрадни уметници 416
• МВР (полицајци и инспектори) 917
• АРМ (платена војска, старешини) 864
Се поголеми ни се шансите за влез во Европската унија.

ту ама се фаќаат самите во лага
пази го моментов
во парламентот има 120 пратеници од кои 65 ако не се лажам се во позиција а останатите 55 се во опозиција, значи од 55 опозициски пратеници сите 64 се хомосексуалци
друго
494 лекари се хомосексуалци:vozbud: ние немаме толку лекари бре алооооооо
917 полицајци и инспектори се хомосексуалци....ВТФ....како ли само проверија дека се рикверцни со оглед на тоа дека 90% се од машкиот пол о.О
бројкиве ми стојат помножени по некој висок коефициент или некој едноставно си ги тресел од ракав:kesa:

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
ту ама се фаќаат самите во лага
пази го моментов
во парламентот има 120 пратеници од кои 65 ако не се лажам се во позиција а останатите 55 се во опозиција, значи од 55 опозициски пратеници сите 64 се хомосексуалци
друго
494 лекари се хомосексуалци:vozbud: ние немаме толку лекари бре алооооооо
917 полицајци и инспектори се хомосексуалци....ВТФ....како ли само проверија дека се рикверцни со оглед на тоа дека 90% се од машкиот пол о.О
бројкиве ми стојат помножени по некој висок коефициент или некој едноставно си ги тресел од ракав:kesa:
Добро ги провали ама пази ова:
- политичар <> пратеник ... не секој политичар е пратеник во парламент нели :)
- во моментов има сигурно повеќе од 6000 лекари
- преку анкета? А не се сите тие рикверцни, има и фронтални (никаде не вика дека се машки туку хомосексуалци)

дали се тресени незнам, но коефициент сигурно влегол во игра :)

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.849
Поени од реакции
4.543
- преку анкета? А не се сите тие рикверцни, има и фронтални (никаде не вика дека се машки туку хомосексуалци)

и твоево држи вода

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.267

Ако гледаме као примерок, истиот е тапа или не е добро објаснет на нивниот сајт...се бира според некои икс критериуми -посета на хомосајт и прошетка на кеј... Кои, не знам, но немаат многу можност преку формули да бираат од вкупната популација во Македонија процент постари, процент, средновечни, процент помлади...учество. Понатаму, се бираат субстратуми на занимања, пол, возраст (претходно спомената), жители на рурални, урбани средини...според одредени критериуми кои се познати во книгите за статистика -ова се специјални оддели во европските статистики кои се занимаваат со методологија, примероци, предвидувања...
На начинот тие како бирале, очигледно не држеле ниеден принцип/метод туку дистрибуцијата по старост, професија, пол...ја формирале после добивање на резултатите (ако е воопшто таа дистрибуција точна). Тоа е како да се прави истражување за број на добиток во Франција и да се одберат земјоделци кои ќе ги видиме како се движат со запрежни коли до пазар или да се одберат земјоделци само од пазар...едноставно е
-на страна дали постојат 100 или милион хомо, би, три и четири...преку овој начин на одбирање примерок, ако одбрале за анкета 12.000 од вк. 2 милиони (миљон ипол ваљда возрасни) екстраполација на 12 илјади е 0.6 од вк. население (ако вк. население им е рамка), а колку помал примерок, толку поголема грешка...за одредени активности и белези примерок се препорачува и накај 10-12%. доколку се врши екстраполација вкупно за рм можеби не е, но се споменуваат доктори, деца, функционери...е овде е малку постиснато со податоците :)

мислам дека економистите и математичарите на форумов ќе кажат нешто за ова пошто го имаат као предмет на факултет -за методи, бирање на белег и субстратуми, критериуми...мада не ми е битно кога знам дека ништо немаат направено као што треба...како и во другите слични анкети по телевизии.

Доколку нивниот метод е случајно јавување од телефонски именик -добар ден, да ве прашаме имате високо или средно и што работите...ок, фала...дали сте хомосексуалец? ок фала...пиши таму еден факултетлија банкар-хомо, тројца среднисти у комуналец-хетеро.

Доколку е податокот вака добиен (или од погореспомнатиот кеј и сајт, тешко нешто релевантно да се сфати као сериозно...осим велам, ако не објасниле како што треба, ако сум сфатил погрешно :)

Член од
12 јуни 2008
Мислења
22
Поени од реакции
3
Ако ова е точно ова е нешто што треба да се алармира, ова е веќе не здраво и тотално настрано , ако секој десети е хомосексуалец кај ни е крајот

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.267
Ма к*рац, знаев дека никој нема да ги чита моите едночудо прашања и двоумења...секој ќе земе здраво за готово бројот и точка...као и бројот кои се за и против промена на име, за и против нато...се е тоа лук и вода, се додека не ја кажат рамката и процентот на грешка, с варијација... и така натаму и наваму. Нокти ми паднаа додека пишуев пола страна, ГЈабе :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom