Фан Клуб: Арсенал

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
Само да не се реши да го зачува Бендтнер...
Сакам да им се пружи вистинска шанса првично на Маруан, потоа на Џет и на Вела и да се доведе уште 1 доволно добар напаѓач на местото на Бендтнер.
Исто така Аршавин и уште 1/2 делумно офанзивни играчи да се продадат имаме простор и можност... уште поголема можност за Вела, Велингтон, Ленсбури и Мијачи ќе добиеме така...
Само нашите празни молби,жалби и желби ... се плашам да не останат повторно Празни и оваа сезона. . .
Вела-мела,Лензбери-мензбери.Епа како сакате да бидеме шампиони бе ?? Треба да се земат 2-3 вистински ѕверови,во правата смисла на зборот,а младите ко Лензбери-мензбери на клупа.Исклучок е Вилшер нормално.А сакам да го видам Мијачи догодина доста стандарден.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Јас воопшто не мислам дека треба да си оди, напротив треба да поработи на некои негови слабости, има осет само слаба завршница има...
Иначе сме имале веќе таквим Адебајор првата година кога дојде неможеше празен гол да погоди...
Мислам дека идната година ќе добие Шамак повеќе шанса надевајќи се дека Бендтнер ќе си оди :)
Јас уште не можам да се сетам, во кој момент Чамак седна на клупа, и не знам зошто.. А му тргна така добро... Сакам да остане, но и тој е еден од кандидатите за одење, летово

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Јас уште не можам да се сетам, во кој момент Чамак седна на клупа, и не знам зошто.. А му тргна така добро... Сакам да остане, но и тој е еден од кандидатите за одење, летово
Нема шанси друже, 100 % ќе остане....Ја попрво би го исшутирал Бентнер....Требаше Шамак у комплет со Гуркуф да дојде....

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
И мене уште не ми е јасно,човекот играше креативно,не беше себичен,даваше голови,врз него беа направени повеќе пенали..Откако се врати РвП мислам дека требаше да игра Венгер со 2 напаѓачи(РвП и Шамак)

D

D_NazGUL

Гостин
Колку јас паметам, кога РвП беше на трудничко, играше тоа дрводелецот кој на 100 шутева даваше еден гол и имаше индивидуи овде кои го величеа дека тој ни ја извадил сезоната. И тогаш реков и сега ќе кажам: и јас да излезам на терен од 100 шута ќе дадам еден гол! Маруан Шамак додека играше за Бордо беше одличен, а во Арсенал заигра многу малку и сметам дека му му беше дадена шанса да се вклопи и докаже така да за него не е фер да зборуваме. Но и покрај ова, еве и РвП, Шамак, Вела, Тео да останат у прв тим ни треба добар напаѓач, некој кој и сам да го остаиш на терен (мислам без втор напаѓач) би си ја завршил работата. Некој кој не е лесно да го бутнеш на земја (ваљда затоа и дрводелецон го форсираше А.В. ама овој ептен труп испадна), затоа што имам дојам дека некој ден РвП просто ќе се скрши. Земете го за пример Руни, бише типично, али затоа со Чикарито се незапирливи (не ме реплицирајте сеа буквално). Ние го имаме веќе РвП (Шамак би го мењал рецимо) е ама каде е Руни? Незнам ни јас што сум запнал со тоа ќељавото французинче од Реал, ама мислам дека би ни бил пун погодок. Доста веќе со млади деца кои се без искуство и не се прекалени сеуште, си ги имаме ние и на клупа и у рзерви и на позајмица и каде уште не (можда А.В. си ги гаи по дома???).

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Не знам, поќе јас ништо... Толку време го гледам Арсенал, и во тој период видов три „Арсенали“ различни... Едниот оној, непобедливиот, другиот оној кој губеше од секој во ПЛ, а играше финале во ЛШ, и третиот овој, КОЈ НЕ ПРАВИ НИШТО...Секогаш кога сме преполни со очекувања, остануваме со кур (простувајте на уличниов речник) во раце, така да повеќе не очекувам ништо... Најискрено ви велам.. Наредната сезона, ќе си ја гледам порелаксирано, и на раат ќе можам да видам шо е и како е..

Од моја страна, ни фалат 3 засилувања во Арсенал, па еве еден поширок список.. Еве ги моите желби, со образложување за секоја од нив..

Голман - Џанлуиџи Буфон/Нојер = Точно е дека Шчезни ќе ни биде можеби најдобриот голман кој сме го имале во историјата на Арсенал, но за тоа има време.. Погледнете како Ван Дер Сар, брани на 40 години... Нас ни треба искуство на голманската позиција, а ние тоа го немаме.. Иако можеби во моментов Шчезни е подобар од Буфон, и е во напредна форма, но мислам дека со доаѓање на голман, Арсенал ќе си ги зголеми шансите за титула за 50%.. Убеден сум

Искусен плеј играч - останувњето на Фабрегас ќе го ставам како приоритет, бидејќи кај нас имаме еден од најдобрите во светот плеј играчи.. Во негов ранг уште е Иниеста и можеби Снајдер.. Ако го задржиме Фабрегас, под услов тој да биде онаков каков што треба да биде со 110% на терен, тогаш имаме уште 25% на нашето конто..

Напаѓач - или гол машина како Анри... Јесте да Ван Перси е таков, но го немам видено здрав, 38 кола.. Го немам видено 25, а камоли поќе.. Сакам играч од типот на Ето, Ибрахимович, Виља, Бензема кој едноставно знаат да погодат.. Хунтелар ми е уште неостварена желба, бидејќи Арсенал е клуб каде сите Холангани поминувале славно, почнувајќи од Гио, до Марк, Денис и сл... Бензема е пред заминување, а и тој е класа.. Првите тројца тешко дека би играле кај нас, освен Ето, за кој Венгер предходно кажа дека можел да го купи...
Муабетот ми е, немаме играч кој може да даде 30 гола во сезона, а Јунајтед тоа го имаше сезонава во Ернандез, свака му част.. Ниту се приспособи, ниту беше прва постава, па има 15+ во сезонава...

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Грешка си за Бензема. Останува Бензема. Барајте друг...ете Бојан Кркич :)

D

D_NazGUL

Гостин
Грешка си за Бензема. Останува Бензема. Барајте друг...ете Бојан Кркич :)
Друже Бензема за 22 милиона умало да не дојдеше во Арсенал во Јануари (интернет шпекулации сеа не ме држи за збор) бидејки Игуаин е тамо главна ѕверка. Но за НАША несреќа Игуаин си еба детство и беше у стационар па конечно дојде времето на Бензема да се истакне. Како второ види само што направи со репрезентацијана на пшетлине откако Блан го постави него како главен напаѓач. Јас сум 80% убеден дека летнава сезона ако сака Венгер може да го купи, прво затоа што Игуаин се враќа и за него нема да има повеќе место, а како второ да не ја заборавиме љубовта на А.В. кон французите. Да не збориме што на Бензема комплетно му лежи играта на Арсенал.
Сепак на крајот од сево ова МОРАМ, иако против моја желба, да се сложам со тебе дека сето тоа е само еден гооооооолем сон за мене.

п.с. море дај Раул да го купиме :vozbud: (шала нормално)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Друже Бензема за 22 милиона умало да не дојдеше во Арсенал во Јануари (интернет шпекулации сеа не ме држи за збор) бидејки Игуаин е тамо главна ѕверка. Но за НАША несреќа Игуаин си еба детство и беше у стационар па конечно дојде времето на Бензема да се истакне. Како второ види само што направи со репрезентацијана на пшетлине откако Блан го постави него како главен напаѓач. Јас сум 80% убеден дека летнава сезона ако сака Венгер може да го купи, прво затоа што Игуаин се враќа и за него нема да има повеќе место, а како второ да не ја заборавиме љубовта на А.В. кон французите. Да не збориме што на Бензема комплетно му лежи играта на Арсенал.
Сепак на крајот од сево ова МОРАМ, иако против моја желба, да се сложам со тебе дека сето тоа е само еден гооооооолем сон за мене.

п.с. море дај Раул да го купиме :vozbud: (шала нормално)
Па да ти кажам, за мене то е исполнување на сон.. Цел тим на Шалке, не вложува толку колку што Раул вложува самиот.. Како да нема 33-34 години... Според мене, можеби и најдобриот напаѓач на сите времиња, или меѓу топ 3

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
погодете кој е на сликата, никој друг туку нашиот сакан.....

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
погодете кој е на сликата, никој друг туку нашиот сакан.....

Лол кај ја најде фоткава жити се, бравос, се гледа у сурат дека е Венгер....

Kajgana Shop

На врв Bottom