Не знам, поќе јас ништо... Толку време го гледам Арсенал, и во тој период видов три „Арсенали“ различни... Едниот оној, непобедливиот, другиот оној кој губеше од секој во ПЛ, а играше финале во ЛШ, и третиот овој, КОЈ НЕ ПРАВИ НИШТО...Секогаш кога сме преполни со очекувања, остануваме со кур (простувајте на уличниов речник) во раце, така да повеќе не очекувам ништо... Најискрено ви велам.. Наредната сезона, ќе си ја гледам порелаксирано, и на раат ќе можам да видам шо е и како е..
Од моја страна, ни фалат 3 засилувања во Арсенал, па еве еден поширок список.. Еве ги моите желби, со образложување за секоја од нив..
Голман - Џанлуиџи Буфон/Нојер = Точно е дека Шчезни ќе ни биде можеби најдобриот голман кој сме го имале во историјата на Арсенал, но за тоа има време.. Погледнете како Ван Дер Сар, брани на 40 години... Нас ни треба искуство на голманската позиција, а ние тоа го немаме.. Иако можеби во моментов Шчезни е подобар од Буфон, и е во напредна форма, но мислам дека со доаѓање на голман, Арсенал ќе си ги зголеми шансите за титула за 50%.. Убеден сум
Искусен плеј играч - останувњето на Фабрегас ќе го ставам како приоритет, бидејќи кај нас имаме еден од најдобрите во светот плеј играчи.. Во негов ранг уште е Иниеста и можеби Снајдер.. Ако го задржиме Фабрегас, под услов тој да биде онаков каков што треба да биде со 110% на терен, тогаш имаме уште 25% на нашето конто..
Напаѓач - или гол машина како Анри... Јесте да Ван Перси е таков, но го немам видено здрав, 38 кола.. Го немам видено 25, а камоли поќе.. Сакам играч од типот на Ето, Ибрахимович, Виља, Бензема кој едноставно знаат да погодат.. Хунтелар ми е уште неостварена желба, бидејќи Арсенал е клуб каде сите Холангани поминувале славно, почнувајќи од Гио, до Марк, Денис и сл... Бензема е пред заминување, а и тој е класа.. Првите тројца тешко дека би играле кај нас, освен Ето, за кој Венгер предходно кажа дека можел да го купи...
Муабетот ми е, немаме играч кој може да даде 30 гола во сезона, а Јунајтед тоа го имаше сезонава во Ернандез, свака му част.. Ниту се приспособи, ниту беше прва постава, па има 15+ во сезонава...