Фан Клуб: Арсенал

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
КЕ се најде некој подобар,Липи,Рајкард мајкард. ВЕнгер не го бива ! МАкедонец убаво викаш секој човек греши(као и венгер) али и секој човек ги увидува грешките и ги поправа,барем се обидува(а не и венгер)
Да ни дојде Липи па да го играме најгрдиот и најгнасниот фудбал на светот?
Не, фала.
Титули да, но не по цена да ја изгубиме убавата игра по која сме познати. Од тренери како Мурињо, Липи и компанија ми се повраќа.

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
Да ни дојде Липи па да го играме најгрдиот и најгнасниот фудбал на светот?
Не, фала.
Титули да, но не по цена да ја изгубиме убавата игра по која сме познати. Од тренери како Мурињо, Липи и компанија ми се повраќа.

шо кур ке ми е убава игра ако таа игра не носи титули така да по арно ке бирам титули одколко убава игра

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Друже, да беше Рајкард добар немаше да заврши во Галатасарај. Да беше Липи доволно добар ќе имаше работа во некој италијански клуб, ни неговите веќе не го сакаат.
Проблемот е што треба малку повеќе да се поработи на мотивацијата и да се каже јавно што всушност да очекуваме од Арсенал, бидејќи тоа 3-4 место не е доволно, не одговара на тимот.
Веќе некое време размислувам и се плашам, предимно да си признаам самиот себе, (претпоставувам дека и некои од вас ја имаат истата дилема) а потоа и отворено да кажам дека можеби е време да се пушти Фабрегас во Барселна. Почнува да станува очигледно дека не игра со истиот жар како предходните сезони, посебно сезонава, ако се каже дека летово беше многу блиску до трансфер, неговиот ум не е повеќе во Арсенал, му стана и него јасно зашто седи на клупа за репрезентација, колумнава на Дарен Луис е можеби првото навестување на потребата да се откажеме од Фабрегас, во интерес на напредокот на тимот. За проблемите со дисциплината може и да се очекува такво нешто од голем клуб со толкав фонд на играчи, некој што седи на клупа нормално е да е незадоволен, порано кога беа повеќето повредени здравите беа претежно резервисти кои беа желни да се докажуваат, сега кога тимот е претежно здрав, па и со новите играчи во одбраната, тие се далеку од стартери, а првиот тим нема некоја посебна желба да се бори за статус кога им е сигурен. Можеби ова е причината што порано игравме подобро. Сега можеби и играчите не се поднесуваат меѓусебе затоашто немаат повеќе вистински лидер во тимот, Фабрегас е на друго место со паметот, Ван Перси е во болница повеќето време, голманите ни се катрастрофа а и никој од другите играчи нема доволно силен карактер и конзистентност во играта за да ја преземе капитенската лента.
Повеќе незнам што да правме, менаџерот ги крие овие работи (што претпоставувам и би требало) а ние незнаеме што прави за да ги спречи, проблемот е и кај него и кај играчите што направија да мислиме дека немаат желба за натпреварување. Таа супериорна генерација на Арсенал што ќе ја владее Англија и Европа веќе предолго ја чекаме и нешто мора да се менува веднаш.
Не е ништо изгубено, сеуште, главните конкуренти се покатастрофа и од нас, можеме да ги стигнеме, можеме да ги поминеме, само Венгер треба да ги седне играчите и да се разберат сите заедно, кој сака да игра, кој сака трофеи, кој сака да си оди итн. и да ги консолидира и да тргнеме во напад на Титулата поново, посигурни, посилни и позрели.
Никогаш не е време да се пушти таков класа играч, но и кога Виеира, Пирес и Љунберг заминаја, а после тоа игравме финале, а после заминувањето на Анри, се боревме за титула, тогаш, јасно е.... Фабрегас веќе од наредната сезона ке биде играч, и нема пуштање и непуштање во тоа... Само да лапнеме 50 000 000 фунти, бидејки за разлика од сите кои заминуваат Фабрегас заминува во зенитот на младоста.... Но, увидов дека Вилшир веројатно, ќе биде подобар од Фабрегас...

Нив ги имало и ќе ги има.. Венгер во својата биографија, кажа дека и во сезоните со трофеи, 2002/03/04 имало расправии, како на пр. мегу Сендерос и Кион, Ван Перси и Љунберг кои не збореа 6 месеци, Туре, Кол и сл.... Па, не верувам дека тоа е главната причина..

Ебуе...

Па и не е толку долго.... Насри има 23/24 години, Волкот исто, Ван Перси околу 26/27, Вермален исто, Чамак 26, Сонг и Фабрегас, 23/24, па коа ке видиш, има фудбал мегу нив уште...

Едит: Мило ми е што имаме еден член, со кој зрело може да се зборува за фудбалот и кој си има свој став за ситуацијата во Арсенал, иако не често се сложуваме... Биди ми поздравен

--- надополнето ---

шо кур ке ми е убава игра ако таа игра не носи титули така да по арно ке бирам титули одколко убава игра
Навивај за Интер.... Ке бидиш 6 сезони шампиони по ред, али никогаш нема да имаш неутрални навивачи на фудбал, кои ке седнат и да гледаат 90 минутна тортура на Тв.... За жал

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
Никогаш не е време да се пушти таков класа играч, но и кога Виеира, Пирес и Љунберг заминаја, а после тоа игравме финале, а после заминувањето на Анри, се боревме за титула, тогаш, јасно е.... Фабрегас веќе од наредната сезона ке биде играч, и нема пуштање и непуштање во тоа... Само да лапнеме 50 000 000 фунти, бидејки за разлика од сите кои заминуваат Фабрегас заминува во зенитот на младоста.... Но, увидов дека Вилшир веројатно, ќе биде подобар од Фабрегас...

Нив ги имало и ќе ги има.. Венгер во својата биографија, кажа дека и во сезоните со трофеи, 2002/03/04 имало расправии, како на пр. мегу Сендерос и Кион, Ван Перси и Љунберг кои не збореа 6 месеци, Туре, Кол и сл.... Па, не верувам дека тоа е главната причина..

Ебуе...

Па и не е толку долго.... Насри има 23/24 години, Волкот исто, Ван Перси околу 26/27, Вермален исто, Чамак 26, Сонг и Фабрегас, 23/24, па коа ке видиш, има фудбал мегу нив уште...

Едит: Мило ми е што имаме еден член, со кој зрело може да се зборува за фудбалот и кој си има свој став за ситуацијата во Арсенал, иако не често се сложуваме... Биди ми поздравен

--- надополнето ---

Навивај за Интер.... Ке бидиш 6 сезони шампиони по ред, али никогаш нема да имаш неутрални навивачи на фудбал, кои ке седнат и да гледаат 90 минутна тортура на Тв.... За жал

е ај 5 сезони без титула па ими ти и колко сакаш неутрални навивачи

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Се сложувам со bama.
Што ќе ни е убава игра кога нема никакви резултати?
Се паметат трофеите и резултатите.
А за жал, нас овие 2-3 години не знаат како тим кој секогаш ќе биде позади манутд и челзи.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227

Ебуе...

--- надополнето ---

Абе Волкот има 22 нецели, Вермаелен 24....

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Ке го пуште ли Рамзи на купот во среда шо мислете?

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
Се сложувам со bama.
Што ќе ни е убава игра кога нема никакви резултати?
Се паметат трофеите и резултатите.
А за жал, нас овие 2-3 години не знаат како тим кој секогаш ќе биде позади манутд и челзи.
ного јасно дека поубаво е твојот тим да освојува титули од колко да има убава игра за око

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
И сеуште тапа? Сите down нешто.

Вака сега никогаш ниту сум го бранел Венгер ниту пак напаѓал, така да нема ни сега. Едини проблем кај него мислам дека е што сака на сите да им даде шанса. Едина најголема критика од мене кон него е таа. Многу играчи на почеток не биле "омилени" но потоа станаа миленици на клубот пр: Сонг, Ебуе, Диаби..... Едино Венгер беше тој кој веруваше во нив кога многумина други не веруваа.

Моментално мислам дека денилсон ни е најслабата алка во тимот, не дека не го бива некако нешто фали кај него. Аршавин колку и да е мизерен оваа сезона сепак е човек кој може да направи разлика на теренот со еден потег сосема доволен за да ја сврти утакмицата. Кај нас фалат такви играчи што можат да направат разлика. Таков е Вермален (затоа стана миленик кај публиката), Ван Перси, фабрегас е тука некаде. Кај нас има стварно таленти и фудбалери но го немаат тој менталитет на супериорност, победа. Мислам дека не се справуваат со притисокот за тоа што немаат освоено титула, затоа што они се таа генерација што го носат тоа бреме. Кај поновиве играчи некако го нема тој притисок не размислуваат така. Затоа можеби со донесувањето на "искусни" играчи може да се промени тоа но сепак сметам дека Венгер е премногу сентиментален кон фудбалерите кој го носеа Арсенал на грб кога беше во "криза" и сака да им даде шанса да докажат дека можат да го пребродат притисокот. Јас како човек би го направил истото сепак неблагодарно е некој што те "спасил" и бил покрај тебе кога ти е потребен, сега да му удриш клоца така лесно. Моментално Арсенал е стабилен финансиски и не им е проблем да ја сменат политиката но сепак Венгер ќе остане на оваа филозофија додека може, а ќе дојде време кога ќе се свртат работите, а тоа ќе биде за брзо време. Тоа е едино што сум го респектирал кај Венгер што ја обезбедува иднината на клубот за подолго време. Е сега се има цена која мора да се плати. На некого тоа му смета но сепак без жртва нема успех.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Here were people from Arsenal and they were ready to pay 20 million Euros for Vrsaljko and Kovacic.
"But they are to stay in Dinamo, Arsenal just wanted to buy them for the future. But my answer was sharp, I said 'no' in one second."

--- надополнето ---

не ми се пишува веќе од вас -.-
добро бе не гледате дека Цеск се мачи со повреди? Остајте го човекот на мира,со мислите бил во Барса,требало да го пуштиме,бла бла бла...Секогаш го дава максимумот кога игра,така да не јадејте многу гомна.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Има на официјална,точно е.Месец време само.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Сметам дека е добар потег. Ќе му бидат потребни натпревари за да се врати во форма

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Очигледно, сите имаме различни ставови... Јас си стојам зад мојот збор и тоа е моето мислење....

Ремзи ?! Добро е да се врати во форма, во друг тим...

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Мислам дека е тежок период кога ни е потребна секоја сила што ја имаме во средината со оглед на тоа што Цеск е повреден посебно...затоа позајмницава не ми се допаѓа но сепак ајде треба да се врати во форма...
Не ми се верува сепак што читам све на форумов... зашто толку негативна енергија?
Добро сме губеле... мислите ние не сакаме титули? Но нешто што ме гордее е секако играта што ја имаме...
Кога Венгер би го сторил тоа што го стори Мурињо? Да ги прати играчите да добијат црвен картон... Кога? Тоа е УБИСТВО НА ФУДБАЛОТ!
Ама некому Мурињо му е подобар...
Не би прифатил ничива иницијатива за заминување на легендата на нашиот тим и нај оригиналниот топџија доживотен - Венгер!
Со среќа со Вила... очекувам битка на секоја педа од теренот и секако победа.
А да се надоврзам на тоа кој ни е нај некорисен играч сезонава.... дефинитивно Арша и Џуру!
Арша знае да направи перфектна акција , асистенција, погодок... но другите 88 минути го нема никаде!!!! Тоа ме иритира.
А Џуру ... еден меч топ ќе изигра, следните 2 ... ужас.
Незнам некако не ми прави кеиф... овие двајца кога се во тимот често...
Ама не се жалам од тимот само што барам е Верма да се враќа што може најбрзо! Зашто нај потребен ни е сега.

Kajgana Shop

На врв Bottom