Интер - Милан, "Derby della Madonnina", недела, 14 ноември!

Кој ќе биде епилогот од овој меч ?

• Вкупно гласачи
    150
Статус
Затворена за нови мислења.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Cista dvojka.
Ovoj e Inter sto site go znaeme....barem site sto pratat seria A od pred Kalcopoli.....porazot od Milan samo ke gi spusti na zemja. Milan ima povtorno tim, Juventus ima motiv, Roma e sekogas tuka nekade. A Inter imase tim koj Rafa go pretvori vo nesto slicno na Lecce, motiv nemaat cela sezona.....a trenerot.....toj si e bas za Inter.
Бре бре што курчење напрај сега... а да си почекаше како повеќево твои колеги кои умно си кажуваат: „прво скокни па речи оп“. Пошто по вакво млатење празна слама тешко ќе биде да се појавиш во недела по дерби ако се покакате.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.829
Бре бре што курчење напрај сега... а да си почекаше како повеќево твои колеги кои умно си кажуваат: „прво скокни па речи оп“. Пошто по вакво млатење празна слама тешко ќе биде да се појавиш во недела по дерби ако се покакате.
Vistinata ti e kurcenje? Inter do pred kalcopoli bese prosecen tim vo Italija....sega ne e nisto pojak od da receme Fiorentina (da ne recam Lazio). Od koga sledis seria A?

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Истата арогантна самоувереност кај миланезите, која ја имаа и пред натпреварот со Јуве.....ми се чини дека пак ке плачат, и по овој натпревар.. Рачунајте дека Милан ке игра со 10 играчи ( Ибра на секој дерби натпревар е украс на теренот ) ,Нерешено со оглед на слабата форма на Интер :smir:

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Vistinata ti e kurcenje? Inter do pred kalcopoli bese prosecen tim vo Italija....sega ne e nisto pojak od da receme Fiorentina (da ne recam Lazio). Od koga sledis seria A?
Што збориш бе друже..Остај ти што бил некогаш,гледај го сега каков е неможете една титула од Интер да земете..Башка и титулите зборат за Интер,Милан ништо не е подобар од Интер во Сериа А..

P

PewDiePie

Гостин
неможете една титула од Интер да земете..Башка и титулите зборат за Интер,Милан ништо не е подобар од Интер во Сериа А..
А челзи е подобар од пул и ман ј. во Премиер според титули така ? :tapp:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.571
Поени од реакции
6.701
Абе доста со глупиве постови аман веке,,, преку глава ми е од муабети и статистики.Лани беше ,,, "Ејј Интер неможе Бари да го тепа а камо ли Милан" и Милан го изеде 4-0 ,, и на тоа ли треба да се надевам ја? На форми ? на Статистики?,.. овој натпревар има посебен квалитет и значење.Како фан на Интер се надевам дека ке победиме и тоа ми е доволно.Ни еден факт од минатото неможе да ви го даде победникот ,, ке играат , ке анализираме и ке коментираме после натпревар. Дај уозбилете се малце..

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Миланезиве цел живот се курчат пред утакмица:) иако се у боље форма али никад не се знае поготово у вакви утакмици ,очекувам едно иксче и Jуве да го помине Интер и да се доближи до Милан:)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.782
Поени од реакции
11.336
Големо дерби е, не се знае однапред кој ќе тепа, па макар и Милан да излезе со најак состав, а Интер со Бијабијани, Оби и компанија...битно ќе се гине на терен.
А најголем мерак би ми било двата тима да излезат со најаки состави! Ќеиф ми е да го гледам Амброзини како остава срце на терен и Лусио како тепа се живо и диво во 16тник...
Очекувам топ натпревар!

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Големо дерби е, не се знае однапред кој ќе тепа, па макар и Милан да излезе со најак состав, а Интер со Бијабијани, Оби и компанија...битно ќе се гине на терен.
А најголем мерак би ми било двата тима да излезат со најаки состави! Ќеиф ми е да го гледам Амброзини како остава срце на терен и Лусио како тепа се живо и диво во 16тник...
Очекувам топ натпревар!
Па овие двајца последни ќе играат сигурно. Штета Пипо се повреди таман влезе у форма !

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Од 91'.
Дали ти тим со играчи како: Роналдо, Заморано, Роберто Баџо, Виери, Симоне, Занети, Џоркаеф, Рекоба...... со сиот ум го нарекуваш просечен?
Не ми се зборува сега за историја види информирај се што било и како било...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Cista dvojka.
Ovoj e Inter sto site go znaeme....barem site sto pratat seria A od pred Kalcopoli.....porazot od Milan samo ke gi spusti na zemja. Milan ima povtorno tim, Juventus ima motiv, Roma e sekogas tuka nekade. A Inter imase tim koj Rafa go pretvori vo nesto slicno na Lecce, motiv nemaat cela sezona.....a trenerot.....toj si e bas za Inter.
Да те поправам..овој е Интер што ти сакаш да го видиш а пред фактите молчиш..има разлика за во првенството...кога ќе се сетите дека Интер е доминатен во Италија во поселдните години и минатата година ја освои неповторливата тројна круна што вие никогаш ја немате почуствувано..веднаш се навраќате на реченицата ''а каде беа пред калчополи''??..нормално дека ви одговара вам..каде бевме,бевме и тогаш се боревме за скудето но ете Јувентус имаше посилен тим од нас и никако да стигневме до таа титула,па затоа сега сме 5 пати со ред шампиони и никому ништо..па ти како го напиша тоа гордо ''каде бевте пред калчополи''..како Милан нон стоп да завршуваше пред Интер 15 години ...тоа во европа што сте биле успешни капа долу..но за во Сериа А сме поим за вас и можиш комотно да погледниш и меѓусебни дули низ историјата(во сериа А),и вкупно освоени поени(All-time table) на википаедија секако..и да Титули баце а тие сметам дека се најрелевантен фактое околу тоа..позз до тебе и со среќа внедела бидејќи конечно наидовте на малку послаб Интер за да имате некакви шанси против нас...

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Сакам добро дерби,каде ке се гине на терен,и со фер судење.
За останатото ке збориме после дербито:)

Велко камионџијана

Кенгur Lavoви гроup
Член од
20 март 2009
Мислења
379
Поени од реакции
98
Интер ќе тепа.
Нема да се дрзнам да прогнозирам резултат, ама по логиката на Лацио - Рома и Ливерпул - Чели, тврдам дека Интер ќе забележи голема победа против својот градски ривал.
Тоа е тоа.

В

Вори

Гостин
Не мора да значи.
Ништо не се знае.Иако Интер е моментално послаб од Милан,со десеткуван состав,ипак мислам дека ќе биде зафркнато.
Мада повеќе шанси за победа има Милан.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom