Небезбедни и скапи кинески возила на нашите патишта?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Само, погледни добро и анализирај од која година е моделот на VOLVO-то а од која година е TOYOTA-та Yaris. Volvo-то на клипов е по моја слободна проценка околу 15-тина години пред Yaris-от и за очекување е дека нема толку добро развиена амортизација на ударот како колата со која се удира. Нека земат да кршат со VOLVO од 2010 год. па нека снимат што ќе се случи...ако остане воопшто од YARISOT нешто за снимање.
Со Јарисот ќе биде исто, со Волвото различно (подобро во однос на старото, де). Ако мислиш дека ќе биде нешто поинаку (а мислиш), образложи да се посмееме малку.

Со Јарисот ќе биде исто, со Волвото различно (подобро во однос на старото, де). Ако мислиш дека ќе биде нешто поинаку (а мислиш), образложи да се посмееме малку.

За смеење е, да. Ај да се вратам на клипот. Погледни како непосредно после ударот Тојотата се извртува во десно. Патниците внатре ако не настрадаат од фронталниот удар од кој ќе ги заштитат воздушните перничиња, ќе настрадаат удирајки во вратите. Волвото во тој миг речиси и да не ја менува насоката на движење токму поради тежината, а со тоа и ударот кај него за патниците е речиси само фронтален без извртување. Ако убаво анализираш а не само по настанатата штета на каросеријата и делумно кабината, ќе разбереш за што зборувам. Сега изнасмеј се колку сакаш, ќе се смеам и јас со тебе! :)))))))))

Што е ова сега првпат видов една реклама и вели,ви ги претставуваме Лифан автомобилите,нов бренд на македонскиот пазар.
Ова исто кинески ли се што ли се?
Има некој информации за новиот бренд Лифан што ќе се продава во Македонија.

Што е ова сега првпат видов една реклама и вели,ви ги претставуваме Лифан автомобилите,нов бренд на македонскиот пазар.
Ова исто кинески ли се што ли се?
Има некој информации за новиот бренд Лифан што ќе се продава во Македонија.
Има... копија на мини морис, со екстра 2 врати. И да, прилично висока цена. Некаде околу 8.000 евра е. Го има во ЦиЛаз, на 3-та македонска бригада им е салонот, ако сакаш да ги видиш, мада мислам дека кога ќе ја видиш цената ќе се испишманиш одма.

Ако се 3000-5000 евра зошто да не. Градско возилце, таман.
Ама како ова што го форсираат 8000 евра колку ли беше, не да нема теоретска шанса :) никако!

ли беше, не да нема теоретска шанса :) никако!

Па за 5000 евра имаш Дачија Сандеро со мотор од Рено , никој нема да им ги откупува кинеските автомобили :salut:

Па за 5000 евра имаш Дачија Сандеро со мотор од Рено , никој нема да им ги откупува кинеските автомобили :salut:
Џиш, ако смета бриши. :)
Како бе, Дачиа Сандеро за 5000 евра? Кај ја доби информацијата?

Едит: Еве го и ценовникот, каде пишува дека основен модел Base 1.4 е 7.790 евра

Џиш, ако смета бриши. :)
Како бе, Дачиа Сандеро за 5000 евра? Кај ја доби информацијата?

реална Цена и е 6000 евра е сега со зелениот попуст што го има за старо возило пример фичо попуст од 1200 евра, имаш кола за 5000 и нешто евра ама бес џиџири миџири знач бес електрика мп3 само соновната верзија без фул опрема имаш во секој сало за рено во сите градови во македонија

реална Цена и е 6000 евра е сега со зелениот попуст што го има за старо возило пример фичо попуст од 1200 евра, имаш кола за 5000 и нешто евра ама бес џиџири миџири знач бес електрика мп3 само соновната верзија без фул опрема имаш во секој сало за рено во сите градови во македонија

Го едитирав постот погоре (а и нетот ми е желка). :)

Го едитирав постот погоре (а и нетот ми е желка). :)

Така пишува сега скоро бев во автосалон во Охрид чисто нака да видам и ако може да ја повозам колата баш продавачката ми кажуваше за тој зелен попуст на Дачијата дека ги имале во залихи значи дека цената би дошла некаде 6590 евра зборуваме за сандерото бензинец без додатна опрема друго е шо мене не ми се допаѓа Дачијата али интересно и многу е економична само 5л на 100 км што во споредба со кинеските скутери пардон коли каде каде е напред

Така пишува сега скоро бев во автосалон во Охрид чисто нака да видам и ако може да ја повозам колата баш продавачката ми кажуваше за тој зелен попуст на Дачијата дека ги имале во залихи значи дека цената би дошла некаде 6590 евра зборуваме за сандерото бензинец без додатна опрема друго е шо мене не ми се допаѓа Дачијата али интересно и многу е економична само 5л на 100 км што во споредба со кинеските скутери пардон коли каде каде е напред
Ако навистина е намалина цената на Сандерото, тогаш и на Логанот треба да биде намалена. :)
На ценовникот основниот модел е 7.990 евра, што значи дека по овие кажувања би требало да биде околу 6790 +/-. и плус едно стари фиќо, ќе падне цената некаде на 5500 евра, што е стварно добра понуда.

Да го замолам модераторот, да ја префрли дискусијата во соодветната тема

Има... копија на мини морис, со екстра 2 врати. И да, прилично висока цена. Некаде околу 8.000 евра е. Го има во ЦиЛаз, на 3-та македонска бригада им е салонот, ако сакаш да ги видиш, мада мислам дека кога ќе ја видиш цената ќе се испишманиш одма.

Цилаз е застапник на Чери, а не на Лифан. Копијата на мини е од Лифан и го има во ABC brother мотот центар, знам ми стигна mail. Инаку во право си во Цилаз најмалата кола е 8.000 ЕУР. Прескапо е, а плус купуваш мачка во вреќа, дури и гумите се кинески. Инаку Чери користи технологија на Мицубиши, а Лифан користи технологија на Тојота, конкретно минито од Лифан има 1.3 мотор од Тојота.

kako ne koristele koristat nisto tehnologija...u lifan u salonite kazuvaat od bmw bil razvivan motorot...mizi asan da ti baam samo pogledni go kako izgleda sve ke ti bide jasno

kako ne koristele koristat nisto tehnologija...u lifan u salonite kazuvaat od bmw bil razvivan motorot...mizi asan da ti baam samo pogledni go kako izgleda sve ke ti bide jasno

Ако мислат за оригиналниот мини тогаш во право се, БМВ е сопственик на мини, а за Лифан не од БМВ туку од АУДИ и Мерцедес заедно. Амортизацијата е сигурно од Цитроен

Дали има т.е постои страна на Lifan кај нас?Видов една во Маврово,квалитетот несакам да го коментирам ама колата беше многу убава на изглед а богами и внатре со дрво естетски едно друго па сакам да видам што модел беше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom