Небезбедни и скапи кинески возила на нашите патишта?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Ова не е челик против алуминум туку кола од 900 кг против 2 тона караван
Ако погледнеш поубаво, ќе видиш дека возачот поминува подобро во новиот Јарис отколку во старото Волво. Кај Волвото воланот “убаво“ му се набива во градите.

а ако ти поубаво погледнеш ке сватиш дека тоа не е од волвото...
Хаха... ај, објасни како позна кое возило е кое? Оти јас знам по што познав кое е Јарисот, а кое е Волвото, ама сакам да видам ти како извлече заклучок.

по бојата на лимот... волвото е бело а јарисот сив...

ај сега ти кажи по што примети дека е на волвото? колку што сум уморен у моментов, не се замарам со други детали... просветли ме ако грешам...

Се гледа дека кај Јарисот се прекршува предниот (А) столб при врвот (и дека е намерно така конструиран) при што се гледа дека ветробранското стакло се крши и се отфрла напред. Ова убаво се гледа на 0:05 и на 0:28-0:30. Кај Волвото, напротив, А-столбот останува прав. Гледај подобро.

а шо мислите за CEO ( x5 ) http://farm3.static.flickr.com/2748/4291879938_263fb728c0.jpg
имам BMW x5 2004 година,презадоволна сум од него,сеа CEO'то е плукнато на него ..кај нас во Канада ги нема уште,ама по Европата ( Италија претежно ) ги имаа бааги,и тоа по солидна цена 2008 - 15.000евра ... o.o
Ова го носи логото на Ssang Yong... или е слична копија на него.

Овие корејциве од Сангјонг барем прават добри, но исто така и квалитетни копии на Мерцедес-Бенз.
Скапи, но квалитетни копии.
Ама овие кинезиве се отров во квалитетот, па затоа и се толку евтини.
Сангјонг не прават копии... исто како што Nexia настана од Kadett E така настана Musso на база на G класата на мерцедес... шо значи едно е да напрајш копија, друго е да си користиш мотор/менувач/подвозје од застарен модел.

За заинтересираните за кинеските Chery шкартови,
еве ви го веб сајтот на Авто Експерт, увозникот на
Chery автомобили за Македонија:

http://www.chery.com.mk/

Лично го видов, влегов во моделот Tengo. Го имаше во Цилаз и беше 9.990 ЕУР. Не изгледа лошо, солидно е, ама мислам дека не вреди за цената, посебно за цената во ниско-средна класа каде што за 1000 - 2000 ЕУР може да си земете доста солидно возило. Инаку моторите, подвозјето е се на Мitsubishi.

Ako сакаат да ги продаваат овие мора цените да им се едно 3-4к Еур помали, вака никој нема да ги купи коа има за истите пари реномирани марки.

Ова не е челик против алуминум туку кола од 900 кг против 2 тона караван

Само, погледни добро и анализирај од која година е моделот на VOLVO-то а од која година е TOYOTA-та Yaris. Volvo-то на клипов е по моја слободна проценка околу 15-тина години пред Yaris-от и за очекување е дека нема толку добро развиена амортизација на ударот како колата со која се удира. Нека земат да кршат со VOLVO од 2010 год. па нека снимат што ќе се случи...ако остане воопшто од YARISOT нешто за снимање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom