Radiohead

^ I thought OK Computer was a bit overrated!!! WHAT!!!???
:pos2::pos2::pos2:

Јас би одел една подолу песна од новиов :p.Кога сме веќе кај Codex, мене ми личи како алтер-его на Pyramid Song.:cautious:

Албумов го ислушав еднаш , додека пак со Lotus Flower сум заразена последнава недела преку стотројка . За мои конечни импресии ќе треба да помине малку време за да слегнат работите дур повторно ги слушнам песните неколку пати . Од прва сум задоволна од албумот , додуша бендов до сега ме нема разочарано.

Исто и јас, од прво слушање на новиот, се заразив со Lotus Flower.
Ќе ти помине. Ќе ставаш и од другите во плејлиста.

Јас би одел една подолу песна од новиов :p.Кога сме веќе кај Codex, мене ми личи како алтер-его на Pyramid Song.:cautious:

Мене ми личи на Go Slowly, пишав во некој пост поназад. Иначе јас бев заразен со Codex, таа ми е највртена од новиот албум.

Епик ми стана новиов албум. Не можам со зборови да го опишам.
Едноставно
MrClockRadioHead1.jpg

RULES

Најновата песна од Radiohead после Supercolider и The Butcher
ВАЖНО за сите фанови на Radiohead BBC ќе емитува Live from the basement: The king of limbs вечерта на 1 јули што му доаѓа за негде 3-4 дена доколку немате BBC на тв можете секако да гледате преку интернет :) Песната погоре е снимана токму таму

Со еден другар кој има завршено музичка академија и ме зарази пред 5 години со интензивно слушање на музика, баш пред некои недела дена правевме муабет за последниот албум на Radiohead. Нешто врвно и тешко-повторливо. Прогресивно до даска. Ако знаеш да слушаш може да те однесе во нов свет каде се` е толку прекрасно и убаво. Слободно може да се споредат со The Beatles според влијанието во музиката. Такви мозоци...20 години постојат на сцена и немаат промашено песна.

http://kajgana.com/paranoid-android“-najdobrata-pesna-za-minatite-15-godini
Песнава е од друга димензија, ма да јас не ги сакам овие уметнички лајв мумлања на Јорк, затоа еве го оригиналот:​

Составена е од неколку различни делови во една целина, по примерот на Happines is a Warm Gun на Битлси и Bohemian Rapsody на Квин. Најслушана песна ми е од OK Computer.​

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom