Scratch Free - го има купено некој, делува?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.099
Веб-сајт
www.kajgana.com
Го видов производов, па пред да го купам сакам да прашам дали некој од вас имал искуство со него. Дали делува како што е рекламиран? Навистина покрива гребаници? Се познава гребаницата по нанесувањето?

Или, некое друго чаре/средство за гребаници?

Го немам купено, ама имам читано тон рецензии... не е тоа тоа. Погледнете на видеото, сите гребаници се прави пушка. Како е тоа изводливо прво? Се знае како се оштетува автомобилски лак...

Изгледа дека има некаква ефикасност за поситни гребаници, најчесто кај металик бојата. Металик бојата е составена од метални честици, па чудово се врзува со дел од околните и ги покрива гребаниците. Но, не 100%, особено ако се длабоки како што се на видеото... Кај обична боја и полир паста брка работа.

Кај се наоѓа чудово? И колку пари е? Ако не е премногу, би купил едно за да имам инфо од прва рака.

Ова е мижи Митре парите да ти ги земам :)
Исто како и острачот до него на линкот, и то.

Го немам купено, ама имам читано тон рецензии... не е тоа тоа. Погледнете на видеото, сите гребаници се прави пушка. Како е тоа изводливо прво? Се знае како се оштетува автомобилски лак...

Изгледа дека има некаква ефикасност за поситни гребаници, најчесто кај металик бојата. Металик бојата е составена од метални честици, па чудово се врзува со дел од околните и ги покрива гребаниците. Но, не 100%, особено ако се длабоки како што се на видеото... Кај обична боја и полир паста брка работа.

Кај се наоѓа чудово? И колку пари е? Ако не е премногу, би купил едно за да имам инфо од прва рака.

и мене чудно ми падна со гребаниците ..
како да ги црта со „фломастеров“ а снимката е обратно пуштена ....
затоа шо ем се гребаниците пшушка прави, ем од прва ко од пушка ги погодува по линијата и без грешка ни да му мрдне ги брише :)
си помислив ова е некој фломастер и си црткаат линии па снимката е backward пуштена :)

Да не знае шовек што да помисли. Читав и гледав и јас рецензии, има многу спротиставени коментари. Едни викаат не функционира, други викаат дека функционира. А и рецензијата што ја гледав е малку трики, нанесуваа на огромни гребаници кај што фалат цели парчиња боја. Нормално, не може да се очекува да функционира на такви гребаници. Мислев дали има искуство од прва рака, дали го користел за оние гребаници кои умоболни суртуци ги прават со клуч, дали на такви функционира?

Инаку, чини 1.999 денари за 2 пенкалца.

ne si gi frlaj parite za 2000 ima ubavo masinsko poliranje
Незнам дали ќе излезат со машинско полирање. Ако не, ќе ја однесам утре во сервис, па ќе видам што ќе кажат. Да не направам некоја глупост, да заебам работа уште повеќе.

се гледа дека не се гребаници тоа , а ако се .. тоа е нешто апла површинско

ако функционира стварно според мое мислење тоа е нешто као у стил на полир паста во вид на фломастер ( али сигурно ко на рекламата нема да се извади него ке мора да зарибаш малце.. :)

За 2000 ден. има да ја однесиш да ти ја исполираат, стакло ќе ја направат.

Ја иам некои не толку длабоки грепки. Ми дадоа (купив де) во салонот од кај што ја земав колата, боја и лак (во шишенца со четкиче, исто како таканаречените биро-коректори). Ги аплицирав како што пишуваше во упатството и ги покрив грепките. Морам да признам дека не изглеа баш ко да немало ништо, али битно ми беше да ги покријам гребаниците (кои не се длабоки), ми рекоа дека влегуе у нив вода у зима, на студот и после смрзнуе и се шири и ја заебуе бојата или нешто слично.
Може требаше да пробам ова со полирање, али готово. Да знаев за фломастеров ќе го купев без размислување, па после ќе пробуев дали е ОК (да, срање тактика, али не се губи време).
Сеа, вака иам тие четките и шишенцата (двете заедно беа околу 1000 ден.), па со нив дејствувам ако нешто пак искочи.
Не е многу убаво на изглед (пошто и ја не сум некој мајстор), али битно ми е да е заштитено.

--- надополнето ---

На крају краева, колата е предмет кој мене ми служи, а не ја на нејзе.

крпеница си е крпеница и неможе да се среди никогаш, да биде идеално... тоа е тоа... друг муабет нема...

Ако имаат клаузула за враќање во случај да си незадоволен не му се мисли. Земи, веднаш пред продавница што се вели помини и ако не е како што е на рекламата со широка насмевка на лицето врати им го. Ем ќе мора да ти ги вратат парите ем ќе имаш делумно покриена гребнатинка :)

1:22-1:25 на видеото. Гледајте ја косата на стариов :) Не знаев дека косата вака се движи на ветер :pos2:

FAKE!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom