Erepublik - помогнете на еМакедонија

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Тие што сте во Источна,барајте Бугарски фирми и работете им со 20 здравје.
Собирајте парите,за после да се излечите.
И никако не се борете ко ќе ја нападнат Мак. пошо ќе се борите од нивна страна.
Ако имате пари и нејќете да останете у Источна преселете се у Повардарие кај и да е ќе го нападнат и него.

MartinFCB

Fcb
Член од
22 октомври 2010
Мислења
317
Поени од реакции
47
ја сум 23 левел 900 стренгт еднаш не кликнав за источна МКД. ме боли пендрекот дали ќе не освоеле или не, со овакви мангупи кои бараат само злато да им пратиш за да тенкирале не стасуваме далеку. и да, 5 злато барам одсабајле на заем за 2 минути, никој не сака да помогне, ете затоа не заслужува никој да се борам за него!
Затоа и губиме од тие како тебе, ти не се бориш за некој од кајгана што не ти дал 5 злато. Ти се бориш за еМакедонија. Впрочем да имав злато ке ти дадев, но имам 0 злато и 0 денари односно бугарските леви. :toe:

--- надополнето ---

Е сега кога Бугарите ја освоија Источна Македонија ја шо да праам?!
Да не им работам у бугарските фирми? Нема шанси. Не работам, само ќе тренирам, гладен. Ни леб не купувам од бугарски пекари.

Затоа не се заебавајте и ајде да ја ослободиме Источна... ах зошто сум само 9 левел...
Работи во бугарските фирми со многу малку здравје, така ако работиме сите ке им ја уништиме економијата во државата.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.485
Поени од реакции
6.874
Затоа и губиме од тие како тебе, ти не се бориш за некој од кајгана што не ти дал 5 злато. Ти се бориш за еМакедонија. Впрочем да имав злато ке ти дадев, но имам 0 злато и 0 денари односно бугарските леви. :toe:
.

не пријателе, ја злато на заем барам денеска, а не се борам откако ја освоивме софија првпат(пред 2 недели). дечки од 2-3 левел се бореа и пекаа за леб, добија леб и пак се пукаа, и пак добиваа леб. ја од државата наша не добив ништо, ни леб, ни донација, иако 20 пати прашував по чатот, а ме третираа како некој малоумен со спамирачки пораки и местење на -m.
United macedonia ми прати голд си ја кренав силата, и одтогаш не се борам, а и нема ни да се борам!

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Работи во бугарските фирми со многу малку здравје, така ако работиме сите ке им ја уништиме економијата во државата.
А бе нема проблем, можда и ќе им ја уништиме...
а и не ми дава да се селам у друг дел на Македонија... нешо као демек војна имало, не знам...

Има ли некакви планови околу повторно завземање на оваа територија или?
Или планирате и следната да не се борите па да им пренесеме да не се трошат, само да си се населат у Павардарие...

--- надополнето ---

Пораката од Турците...

http://www.erepublik.com/en/article/nothing-happens-degisen-birsey-yok-eng-tr--1650410/1/20#comments

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
не пријателе, ја злато на заем барам денеска, а не се борам откако ја освоивме софија првпат(пред 2 недели). дечки од 2-3 левел се бореа и пекаа за леб, добија леб и пак се пукаа, и пак добиваа леб. ја од државата наша не добив ништо, ни леб, ни донација, иако 20 пати прашував по чатот, а ме третираа како некој малоумен со спамирачки пораки и местење на -m.
United macedonia ми прати голд си ја кренав силата, и одтогаш не се борам, а и нема ни да се борам!
Same here.
Делат помош на почетници, а на тој што треба не.

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Јас сеуште си работам во Македонска фирма и ќе продолжам да работам со 100 здравје. Не се симнувам на 20 здравје. Е сеа ако ме избрка овој од Македонскава фирма, ондак не јадам само ќе тренирам и ќе работам во Бугарска фирма со колку толку здравје... Така советуваат. Се мислам дали да се преселам во Повардарие или Западна....или да останам тука и да чекам да ме ослободите :) (Неможам да се борам, 9 левел сум)

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Има некој совесен да ми прати нешто за лечење,ја се сјебав на почеток уште кога војувавме со бугарине у софија се тепав и неможам уште да се излечам хД

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Same here.
Делат помош на почетници, а на тој што треба не.
Human, да бев 15 левел ќе ти дадев злато, пари, леб (што и да ти треба) на прв збор... ама за жал, уше сум бебе :)

Има некој совесен да ми прати нешто за лечење,ја се сјебав на почеток уште кога војувавме со бугарине у софија се тепав и неможам уште да се излечам хД
Кој левел си? Дај линк од твојот акаунт...

Аеродром

Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Human, да бев 15 левел ќе ти дадев злато, пари, леб (што и да ти треба) на прв збор... ама за жал, уше сум бебе :)

Кој левел си? Дај линк од твојот акаунт...
Брат ја 7ми левел греота жива пиши тамо Achkoeoeo

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Брат ја 7ми левел греота жива пиши тамо Achkoeoeo
Добро па зашо си се борел? На секоја статија пишува да не се бориш минимун до 15 левел (да ојачаш малку) а ти...??
Богами никот ти е на место... камиказа.

П.С. Имам леб, ама неможам ништо да донирам, затоа што сум под 15 левел.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
Немај гајле бе, не си ти тој шо треба да дава. :)

Единствено добив помош во првата битка, првпат ко ја напаѓавме Софија, и тоа од Јунајтед Маседониа, и уште некој. После се откинав пишување и ништо...

Затоа сега се борам само еднаш....

Аеродром

Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Добро па зашо си се борел? На секоја статија пишува да не се бориш минимун до 15 левел (да ојачаш малку) а ти...??
Богами никот ти е на место... камиказа.

П.С. Имам лев, ама неможам ништо да донирам, затоа што сум под 15 левел.
Брат на заебанција со другар влеговме не ни прочитавме овде,таму ко улави пукавме нешо купивме оружје,абе Гоце не ни беше равен.АКо ќе се излечиме за 5-6 дена,со тежок напор.САМО НАПРЕД МАКЕДОНИЈА !

--- надополнето ---

СЕа некој ме залечи еј алал да му е фала му многу сеа ќе ’рмбам ко коњ и ќе се потам и ќе зберам ного пари па после ќе тепаме Бугари УАУАУАУА

MartinFCB

Fcb
Член од
22 октомври 2010
Мислења
317
Поени од реакции
47
А бе нема проблем, можда и ќе им ја уништиме...
а и не ми дава да се селам у друг дел на Македонија... нешо као демек војна имало, не знам...

Има ли некакви планови околу повторно завземање на оваа територија или?
Или планирате и следната да не се борите па да им пренесеме да не се трошат, само да си се населат у Павардарие...

--- надополнето ---

Пораката од Турците...

http://www.erepublik.com/en/article/nothing-happens-degisen-birsey-yok-eng-tr--1650410/1/20#comments
Турците се откажаа од од своите територии, поради неправда од админите. Повеќето население од Турција отидоа во Панама. А за територија нека бидат спремни во секој момент, се зборува востание ке се дигнало. :)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
бугарија и грција се во офанзива, повеќе од пола Турција падна под грчките напади, а ние ја изгубивме источна македонија на пат сме да го изгубиме и регионот повардарие, од здружените сили на грција и бугарија...
кој не се регистрирал нека го стори тоа и нека се насели во регионот повардарие уште денес

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
За поновите играчи кои сеуште се во наши региони, ако сте заинтересирани за работа, тука сум, две фирми имам, вкупно 6 слободни места. Пишете ми на профил или пп за да се договориме.

Kajgana Shop

На врв Bottom