Ќе се пребројуваме во Македонија

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
За минатиот попис сите знаат многу добро дека бројката на Албанците беше намерно напумпана, зголемена, ЛАЖНА и нелегално зголемена. Тоа им е јасно и на нај малите деца, нема дилеми во тоа.

Македонија нема да биде поделена, најмалку од страна на Албанците.
Ок патриот на македонија сакаш да се вреѓаш или да дискутираш. Бидејки ако сакаш да се вреѓаме нема проблем, ке го сториме и тоа.

Он топик.
Ти викаш албанците се под 20% јас викам над 30%, и сега што? ке продолжиме вака да си го трошиме времето.

Слушај тука да ти кажам нешто, Албанците и да се 15% пак рамковниот ке важи, бидејки нема сила во македонија внатре што може тоа да го смени, ако сакате и 1000 пописи направете, таква сила уште нема во државата, освен ако некој сака пак да има конфликт или војна, бидејки со тоа директно се атакуваат албанците во државата, а тоа ке значи и дека од Европа треба македонија да се збогува. Но факт друг е дека нема теоретски шанси албанците да се под 20%. Друго е тоа дека вие намерно сакате да верувате во тоа дека пописот е наместен. Но еве вашиот груевски сака нов попис во 2011 па ке видиме кој колку е.

Но едно да знаете дека со овој попис ке има помалку македонци од претходниот попис. Албанците горе долу таа бројка ке биде, тоа е гарант.

Но на кого му оди во прилог овој попис?
Сосема се сложувам со lurtz подоле.
Тие бројки воопшто не се важни, посебно откако докажаа дека се 25%. Тоа само на националистите им е важно. Многу поважно е да се знае кој што и каде работи, економски параметри, станбени параметри...отколку број на луѓе по националности. Која е крајната цел на броење на населението по националост како овци? Намалување невработеност, инвестирање, намалување сиромаштија??? Глупава цел за еден попис на кој се трошат големи милиони евра и многу други ресурси. Исполитизираност.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Македонија нема да биде поделена, најмалку од страна на Албанците.
Така де кажи им, се посраа в'гаќи комито-фалангите. Не ја делиме, не оти не можиме, туку не сакаме.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Ona sto treba da bide vo interes na site gragani vo naredniot popis ne se procentite , tuku da se izvrsi eden normalen, realen i depolitiziran popis...
A komentarite vo stilot Albanci i drugi navredi mislam deka treba da bidat minato, ziveeme vo edna drzava i treba da se pocituvame...

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.248
Поени од реакции
2.520
Ок патриот на македонија сакаш да се вреѓаш или да дискутираш. Бидејки ако сакаш да се вреѓаме нема проблем, ке го сториме и тоа.

Он топик.
Ти викаш албанците се под 20% јас викам над 30%, и сега што? ке продолжиме вака да си го трошиме времето.

Слушај тука да ти кажам нешто, Албанците и да се 15% пак рамковниот ке важи, бидејки нема сила во македонија внатре што може тоа да го смени, ако сакате и 1000 пописи направете, таква сила уште нема во државата, освен ако некој сака пак да има конфликт или војна, бидејки со тоа директно се атакуваат албанците во државата, а тоа ке значи и дека од Европа треба македонија да се збогува. Но факт друг е дека нема теоретски шанси албанците да се под 20%. Друго е тоа дека вие намерно сакате да верувате во тоа дека пописот е наместен. Но еве вашиот груевски сака нов попис во 2011 па ке видиме кој колку е.

Но едно да знаете дека со овој попис ке има помалку македонци од претходниот попис. Албанците горе долу таа бројка ке биде, тоа е гарант.

Но на кого му оди во прилог овој попис?
Сосема се сложувам со lurtz подоле.

Длабоко во себе и ти самиот си знаеш за минатиот попис како стоеше работата. Ај биди искрен и кажи дали минатиот попис вашата бројка не беше со сила напумпана ?

Во врска со рамковниот, смешен си кога викаш не постои сила во државата што може да влијае на рамковниот. Па тоа може многу лесно да се случи, СЕПАК во оваа држава се знае кој народ е мнозинско население, се знае кој е премиер, кој претседател, што е полиција... може многу лесно да не се имплеметира тој рамковен договор, само што вие како и секогаш ЌЕ ПЛАЧЕТЕ кај ЕУ и САД ако се случи тоа, како што цел живот плачете како ПИЧКИ и ако не ви помогнат они тогаш нема кој друг да ве спаси, како што ве спасија во 2001.

Со lurtz и јас се сложувам, но за тоа виновни се политичарите и вашите и нашите !

Така де кажи им, се посраа в'гаќи комито-фалангите. Не ја делиме, не оти не можиме, туку не сакаме.
Хехе, друже, знаеш што, кога неможеш нешто да направиш најлесно е да кажеш дека несакаш тоа да го направиш, за да се извадиш нели :wink:.

Пробавте еднаш во 2001, ама кога видовте дека сте поразени во секој поглед почнавте одма да плачете како ПИЧКИ и да барате помош од НАТО, па кога видовте дека војната ја губите на секој можен начин и дека желбата ваша за поделба на Македонија беше само сон, се вадевте дека се борите за човекови права а не за територии.

Само што не ви палат тие финти веќе... а второ полувреме мора да има кога - тогаш биди сигурен...

ПС. Еднаш ве спасија, прашање е дали ќе ве спасат пак... ? За секој случај пробајте вие да земете пак пушка во рака, па ќе видиме.

П.П.С. Јас сум спремен и едвај чекам !!!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.006
Поени од реакции
83.388
.И крај краева ниеден Албанец не ти е крив затоа што Македонците продаваат имоти,куќи,станови за пари кога никој не ги ни брка...
Ти или си Албанец, па нормално продаваш муда за бубрези, или врска немаш што се случува.

--- надополнето ---

Македонците мислат дека однесувањето на албанците е некултурно и опасно и еден албанец ако купи куќа во некое маало македонците се чувствуваат загрозени и бараат по мирно место.
Да, мислат.
Веројатно куршумите што завршуваат у двор, тепањето на нивните деца кога ќе излезат да си играат и сите други форми на организиран систематски притисок се само мисловни творби во нивната глава.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Да се преброиме,да се поделиме,да се спремиме и да се испозаколиме сите еднаш како шо треба...ко луѓе,а не вака бе ко пички една војна овде една онде,собери-одземи ни милион жртви не паднаа на балканот последниве 20 години,страмота е ќе ни се смее светот,една Руанда или Судан види ги...
Последниот шо ќе остане нека ја спушти завесата и нека го исклучи светлото...

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
За кој к***ц да се пребројуваме.
Пак ли ке монтираме резултати ?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Дај бе нека направат таму некоја фабрика или шознам, нека лупат компири нешто да се вработат луѓето...

Колку сме толку сме, рамковни манковни срања џабе е се, пак ќе профитира политичкиот врв а после на гладен стомак чукајте се в гради дека некој издвоил победа... хехе победа.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
П.П.С. Јас сум спремен и едвај чекам !!!
Тогаш, ич не чекај, земи калаш, и трк до Тетово, Арачиново, Липково, кај и да е, и одма ќе најдиш твои истомисленици, ќе се спукате, ќе си ебите мајката едни со други, и ќе остајте ние другите нормалните да си живејме во државата.

Бидна работата?

П.С. Еве дами и господа, да не велите после само Шиптаро*-Албанците биле спремни и заинтересирани за бој (едвај чекале).

*шиптаро, поради она што не се санкционира ваквиот жаргон од страна на модераторо-админите, се дрзнувам и јас да го искористам

--- надополнето ---

Да, мислат.
Веројатно куршумите што завршуваат у двор, тепањето на нивните деца кога ќе излезат да си играат и сите други форми на организиран систематски притисок се само мисловни творби во нивната глава.
Да, сево ова, им се дешааше на шиптаро-Албанците пред 2001-ва. Ти тогаш си играше кур-ташак, не сакаше да го спречиш тоа, седи трпи. Мене секој ден ми се дешаат такви работи во Битола, па си ќутам и си седам мадро.

--- надополнето ---

Ти или си Албанец, па нормално продаваш муда за бубрези, или врска немаш што се случува.
Кој ги избрка албанците во 60-тите години од Битола, каде сочинуваат над 30% од жителите во градот? Кој ги избрка Албанците муслимани па дури и Македонците Муслимани за време на 2001-ва од Битола? Кој сеуште ги брка младите шиптаро-Албанци од Битола по Австралиите итн, не давајќи им шанса да се интегрираат во системот? Кој? Ќути бе оти балони ми ги напрај мадињата, дрн дрн, се исто, по калимеро од шиптаро-Албанците стана.

--- надополнето ---

ПС. Еднаш ве спасија, прашање е дали ќе ве спасат пак... ? За секој случај пробајте вие да земете пак пушка во рака, па ќе видиме.
Абе шокче со рокче, ако дојди до ПАК, има да ја нема како државата така и нас сите тука. Мисли со таа глата, не ти е само за фризури.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Имам доста колеги Македонци муслимани што на претходниот попис се декларираа како Албанци.Може некој ќе рече се продаваат за 500 евра,но реалноста е дека сиромавиот додека му крчат цревата не му е дојдено до патриотизам.А да бидеме искрени што добиле они од нас Македонците христијани.Сите македонци ги нарекуваат - торбеши.Секој си има право да се идентификува како сака нели,кои му се мотивите е негова работа.Како и да е Албанците ќе направат се,а богами и нашиве политчари да не се покаже дека се помалку од 20%.Никој не сака меѓуетничка криза па и да се 15% ќе ги дотераат на 20 за да не пропадне Рамковниот.А може и реално се повеќе од 20% може само да нагаѓаме.Со оглед што Македонциве го штедат ку....от,за помалце од 50г. ќе бидеме и 50-50.Па ние ќе бараме некој Рамковен.

--- надополнето ---

Грешка си ме разбрал.Не мислев на муслиманите кој по потекло се македонци.Мислев на македонците кој имаат бугарски пасош.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Тие бројки воопшто не се важни, посебно откако докажаа дека се 25%. Тоа само на националистите им е важно. Многу поважно е да се знае кој што и каде работи, економски параметри, станбени параметри...отколку број на луѓе по националности. Која е крајната цел на броење на населението по националост како овци? Намалување невработеност, инвестирање, намалување сиромаштија??? Глупава цел за еден попис на кој се трошат големи милиони евра и многу други ресурси. Исполитизираност.
како ДОКАЖАА????..........мене за еден извод,бидејќи беше постар од 6 месеци ме попишуваа две недели(два пати дома ми дојдоа,два пати бев до МТВ,и дури чекав цела недела за извод)...........додека овие твоите неважни 25% ги попишуваа само со лична карта,без Државјанство(НАЈГОЛЕМ АПСУРД) и сосема ЈА СМЕНИЈА ДЕМОГРАФСКАТА СТРУКТУРА ВО МАКЕДОНИЈА(а со тоа и социо-економската и политичка состојба во државава)

........и пресметај ти после ЗАШТО УШТЕ СТАГНИРАМЕ..се додека едните бараат,а другите даваат НЕМА ПРОГРЕС КАЈ НАС и да запрашај се зашто ниеден Албанец(како Пикасо) не рекол батали попис,батали етничка застапеност, итн итн дај ЕКОНОМСКИ ДА се дигнеме,дај да намалиме сиромаштија,невработеност:kesa:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
зашто ниеден Албанец(како Пикасо)
Е ај види де ти, колку души коментираат на вакви теми Албанци, и колку души Македонци. Албанците ги боли ташакот шо некој страда од длабока националистичка фрустрација. Албанецот не го интересира тоа. Мене не ме интересира, те интересира тебе. Ти си мислиш дека ако излезат на попис под 20% албанци, ќе го нема Рамковниот. Уште од старт да си знаеш дека се лажеш. Крај!

Јас не се замарам со такви глупости. Од друга страна, дај да видиме, ако сме за економски напредот, дај да мениме име, оти така се гарантира раст на економијата. Можи така? Од сите страни ти си тој шо е фрустриран, не јас. Ми е гајле мене крај краева дали имало рамковен или не. Никакви придобивки јас не гледам од то. Лично мене, нишо не ми помогнал. Ај сиктер сега.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Е ај види де ти, колку души коментираат на вакви теми Албанци, и колку души Македонци. Албанците ги боли ташакот шо некој страда од длабока националистичка фрустрација. Албанецот не го интересира тоа. Мене не ме интересира, те интересира тебе. Ти си мислиш дека ако излезат на попис под 20% албанци, ќе го нема Рамковниот. Уште од старт да си знаеш дека се лажеш. Крај!

Јас не се замарам со такви глупости. Од друга страна, дај да видиме, ако сме за економски напредот, дај да мениме име, оти така се гарантира раст на економијата. Можи така? Од сите страни ти си тој шо е фрустриран, не јас. Ми е гајле мене крај краева дали имало рамковен или не. Никакви придобивки јас не гледам од то. Лично мене, нишо не ми помогнал. Ај сиктер сега.
да де од што Албанците се помалку да не кажам скоро ИЧ национално настроени секогаш бараат и имаат изјави од типот....нема правична застапеност во МВР,МО,Здавството,Социјалното,сега дури и во заводот за Статистика,Рамковниот договор не е целосно имплементиран,во секоја државна функција мора да има Албанец потпретседател или претседател бидејќи со тоа се нарушува мултиетничкиот карактер на државата........КАЖИ МИ КОЈА ОД ОВИЕ ИЗЈАВИ Е НЕТОЧНА и не е јавно презентирана од било која албанска партија...........па кај ќе го интересира кога МАКЕДОНЕЦОТ СОПСТВЕНОТО СИ ГО БРАНИ,а албанецот ОД/ВО ТУЃО ЖИВЕЕ!!!!!!!......преиспитај се за тие фрустрации малку

да де и да додадеме уште 300 000 бегалци Косовари(можеби тогаш навистина ќе бидете 30%).....вас наталитетот не ви се зголеми нагло ,туку војната во Косово и бегалците во Македонија ви ја дадоа таа фамозна бројка за порастот на наталитетот-кои за едно 20 год, ќе се покажат кобни за Македонија,ако продолжите со вашите барања за кршење на животинските права

да де не се замараш,но во секој пост идеш контра Македонецот(кој си ја брани сопствената земја) дека е националиста,а ти дека се бориш за правдина и некој си економски прогрес.........со такви реплики не испаѓаш ништо друго освен дека си и ти член на нашата националистичка багра

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Бројот на албанците ќе се зголеми и во овој попис.

Тоа можам да го потврдам со демографските промени за овие 10 години.

Општина Тетово ќе има 5000-5500 жители повише во споредба со 2002.

Чаир исто така 5000

Сарај 4000

Студеничани 3000

Липково 2500

Желино 2700

.
.
.
Ако албанците на следниот попис не бидат 27% ,тоа ти е фалсификат , памтете , ќе дојде денот.

Исто така треба да знаете и тоа дека 33% од сите осноци се албанци.

Би бил важен бројот на албанците ако тие се распространети низ цела македонија , но вака кога се зацртани некои линии , веќе и не е толку важно , односно , што има везе дали во Сарај има 10.000 албанци или 40.000 , кога таму 95% се албанци , или во Липково , 99.9% албанци , Желино , Чаир , Тетово , Гостивар , Боговиње , Врапчиште , Арачиново , Зајас , Осломеј , Дебар , Теарце ,...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
задртата еуропа која од една страна дозволува во нејзина земја членка да се бриши цел еден етнос од пописот
Сега нашите ќе си ги продадат газовите за 500 евра.
A sto e so tie so dve drzavjanstva!!!
лупеташ глупости ВРСКА НЕМАШ... некои ПИЧКИ песимизам шират до недоглед.
се посраа в'гаќи комито-фалангите.
сосема ЈА СМЕНИЈА ДЕМОГРАФСКАТА СТРУКТУРА ВО МАКЕДОНИЈА

Kajgana Shop

На врв Bottom