Луѓе - билборди?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.330
Поени од реакции
34.766
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Според мене, понижувачка работа. Баш пред некој ден видов двајца изгубени дечки, се фатиле за рака и шетаат низ центар со билборди на нив. Само главата им се гледа... Онака, како казнети од општеството. Не е битно за што беше рекламата, кога и онака не ми остави впечаток. Од друга страна, они ми оставија. Навистина жално...

Иако кога немаш пари секаква работа е прифатлива, сепак, има далеку попристојни работи за млад човек отколку шетање со билборд низ град. Има ли некој идеја колку е платена и дали вие би прифатиле ваква работа?

Notice%20on%20a%20billboard%20carried%20by%20a%20man.jpg

Да, и јас сум видел млади луѓе, по двајца, тројца, како дебилно (не се криви тие, је*и га) шетаат низ Центар или низ факултетине да рекламираат нешто за работење во Америка, или пак некоја туристичка понуда. Според мене, премногу кретенска работа, и крајно понижувачка. Искрено за ниту едни пари на светот не би ја работел. Не дека им даваат кознае колку пари...но нејсе, неќам да нагаѓам со големи бројки зашто сум скептик во врска со тоа. Можеби за кратко време ќе се навикнат на "костумите", но сепак глупаво е да кажеш дека работиш како подвижен деген.

хахаха сум помислил и ја за ова....Онака ми е некако ко у америчкине романтични комедии, кога лузерот облекува костум од кокошка или куче од некоја сендвича и сите го шутираат и, му проаѓа симпатијата и он се крие.
Не знам дали би прифатил оти живот еи му мајката секакви дереџе доаѓа, ама во моментов никако. Бош е нек си ебе мамата, дали од филмовиве ми е створена таа слика или не, не знам, ама долно ми е ептен. :|

понижувачки делува нормално ... но ако ти е густо за пари ... дојдено шо се вика ножот до грло нема избор ..
туку ова е добра опција за циганчињата по семафорите и останатите кои питаат ..

Доколку платата би била добра и би немала што друго да работам, зашто да не.
Не гледам ништо срамно во работата.
Подегенски ми се девојкине шо работат у кафичи и се облакаат ко курви само за да добијат некој бакшиш, или певаљки во некои пропаднати маалски кафани...
Овде немаш некоја работа освен да шеташ кај сакаш.
Не глеам ништо понижувачко во работава, освен тоа, некои луѓе не можат баш да си дозволат да одбиваат работа со помислата „има нешто попристјно од ова“

Не би прифатил вакво нешо па шо сака нека е , али дечките фин начин избираат за работа па колку и да е понижувачки , ако дое ножот до грло - веројатно би го ставил на некое туѓо грло и така би се обезбедил финансиски или би ги плачкал транзиционите богаташи и нивните деца.

Сепак нека си работат - пошто е поштено , па нека е лејм колку сака.

Од луѓе што мислат дека работењето е понижувачки, отиде Светот по рид надолу.
Можеби сум старомоден, но според мене работа е она во кое ќе вклучиш мозок и раце за да создадеш нешто, а не да парадираш со рекламен билборд врз тебе.

Не е срамно да го работиш ова нити понижувачки срамно е да се краде и каже :)А вака ако чесно заработуваш(ако воопшто заработуваат) нема срам...Само во Скопје нигде немам вакви видено:toe:

Можеби сум старомоден, но според мене работа е она во кое ќе вклучиш мозок и раце за да создадеш нешто, а не да парадираш со рекламен билборд врз тебе.

Ти ... си работел со билборди, да видиш дали е лесно?

Луѓето што носат реклами на грб се впрегнати со јарем - во служба на комерцијалноста. Рекламираат! И, тоа е понижувачко, нели?
Ако толку имаш против рекламирањето, тргни се што имаш на Порталот и Форумот.Еквивалентно на тоа би било - .... НА тој начин, си го продаваш домот за пари (доаѓаат луѓе, а ти имаш ставено слики за кои ти плаќа некој, за луѓето што доаѓаат да ги видат). Бизнис, нели?
Да, работа е. Платена е. Познавам многу момци кои го работат (работеа) тоа. Нив, не им беше гајле дали некој мисли дека тоа е понижувачки. Да. Им се смееа многумина (што не кренале потешко од пеналко). Но, вечерта исмејуваните имаа пари (добра плата) за срамот што го носеа на плеќи.
Ех, ебати општество. Понижувачки е да работиш чесно.
Главна фаца си ако шиткаш трава на кошеви.

Јас во Скопје ги видов шетаа покрај новото Веро мислам дека е малку понижувачка работа ама подобро млад човек барем нешто да работи од колку да се излежава дома...

Се сложувам со Acid дека не е нормална работа, но како што кажа exlexmk подобра опција е за циганчињата наместо да просат по семафори ова да го работат.
А во склоп на ова сакав да прашам за оние што возат велосипеди од VIP? Дали и тие се подвижни реклами?

Кога носите тренерки од познатите светски марки со лого низ цел грб, тогаш не сте подвижна реклама а?
Реклама сте, ама вие плаќате за тоа да бидете а не тие вас.
Секоја работа си има своја тежина, ја немам работено па не можам да оценувам....
Јас да ја работам таа работа, уште тоа ми фали во животов :icon_lol:.

зависи.. Не е работа што носиш туку како го носиш. Ако веке немам избор зошто да не? Ама нема јас да изгледам вака! Туку ке си фрцкам смеејки се, ке си правам забавно и интересно...

Ти ... си работел со билборди, да видиш дали е лесно?
Не, пошто не ми изгледа на работа - не сум ни имал особена желба да почнам со таа професија... Али затоа сум шетал и сум носел товар.
Можам да замислам како е да ги носиш на грб низ град, а на нив да пишува „0% камата“. Освен што е ми изгледа понижувачки, сигурно е и исцрпувачки.

Не викам дека не е тешко - напротив. Викам дека е тешко. Баш затоа и прашувам дали се исплати да м'кнеш билборд на грб додека копиљаци од страна ти се смеат и те покажуваат со прст.

Луѓето што носат реклами на грб се впрегнати со јарем - во служба на комерцијалноста.
Баш впрегнати. Како магариња. Сето ова ми изгледа нечовечно и за жалење.
Мене ме иритираат креативците зад ова впрегнување, работодавците (ако воопшто може да се нарече ова работа), а не самите луѓе што го "работат" ова.

Ако толку имаш против рекламирањето, тргни се што имаш на Порталот и Форумот.Еквивалентно на тоа би било - .... НА тој начин, си го продаваш домот за пари (доаѓаат луѓе, а ти имаш ставено слики за кои ти плаќа некој, за луѓето што доаѓаат да ги видат). Бизнис, нели?
Компарацијава нема никаква врска, али океј.

Да, работа е. Платена е. Познавам многу момци кои го работат (работеа) тоа. Нив, не им беше гајле дали некој мисли дека тоа е понижувачки. Да. Им се смееа многумина (што не кренале потешко од пеналко). Но, вечерта исмејуваните имаа пари (добра плата) за срамот што го носеа на плеќи.
Пошто велиш дека познаваш такви момци, ме интересира дали тие момци се обиделе во друго поле и неуспеале, или воопшто не се обиделе да најдат друга работа за истите пари?
Ех, ебати општество. Понижувачки е да работиш чесно.
Главна фаца си ако шиткаш трава на кошеви.
Не е подобро да речеш: "Ебати општеството кое создава работни места со носење табли на грб и плеќи"?
За девијантни лузери кои шиткаат трава на кошеви не дискутираме тука, не мешај баби и жаби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom