Луѓе - билборди?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Јуху, тоа го правеле од забава и за дружба, не поради парите! :)
Гарант вака ги лажат додека им го местат билбордот на грб :)))

Али океј, заклучивме дека не е понижувачки и дека всушност ова се работи поради забава и дружба (со патот, сонцето, билбордот на грб и 40 целзиусови степени). Не сериозно, сега ми е јасно, се извинувам и го повлекувам напишаното. Ова на крај ќе испадне како одлична работа за средношколец. Нешто како машката верзија од „презентерки“ на козметика во трговски центри, само малку понапорна :)
А и презентерките имаат понижувачка работа? :nesvest:Ок јас не дебатирам овде за да го променам твоето мислење само го кажувам своето. Познавам мнооогу луѓе со билборди на грб а и други кои работеле нешто слично (на разни промоции). И самата имам работено на промоции (не со билборд на грб) па ти зборувам од искуство. Парите воопшто не ми беа потребни, па ти сфати ме како сакаш

Од презентер па до човек-билборд има огрооооооооооомна разлика.Ти презентираш нешто така?Зборуваш објаснуваш и имаш нешто што те квалификува за таа работа.Тие со билборди на грбот не прават ништо.Носиш табла и таа кажува се.Не работиш ништо.На куче да ми ја закачат или на бандера или на автобус некој исто ти е.Ама они на човек ја дале.Те прави неспособен.Не е исто да одиш и да презентираш нешто и да скиташ како куче низ улиците и да носиш табла со реклама...

Од презентер па до човек-билборд има огрооооооооооомна разлика.Ти презентираш нешто така?Зборуваш објаснуваш и имаш нешто што те квалификува за таа работа.Тие со билборди на грбот не прават ништо.Носиш табла и таа кажува се.Не работиш ништо.На куче да ми ја закачат или на бандера или на автобус некој исто ти е.Ама они на човек ја дале.Те прави неспособен.Не е исто да одиш и да презентираш нешто и да скиташ како куче низ улиците и да носиш табла со реклама...
Е добро де, ама не мора па и до толку да ги навредувате и да ги споредувате со кучиња скитници. Само кажав дека не се луѓе што се до толку без пари, па затоа работат тоа. Вие ги споредивте со скитници и просјаци. Btw Acid залудно се трудиш да ме навредиш. И да. Можеш слободно да пишеш тука, па нека видат сите. А за билборд не фала. Не би носела. Не сум толку јака да носам товар на грбот :tapp:, а тоа јас што сум го работела, ти благодарам Saseptt, убаво опиша

А за билборд не фала. Не би носела. Но не затоа што сметам дека работата е понижувачка, туку затоа што не сум толку јака да носам товар на грбот :tapp:
Ќе ти го направиме екстра лесен, од хартија. Ајде, не мора ни 3 часа - само еден! :)
Прифаќаш? Ем ќе биде забавно, ем ќе заработиш некој денар.

Ќе ти го направиме екстра лесен, од хартија. Ајде, не мора ни 3 часа - само еден! :)
Прифаќаш? Ем ќе биде забавно, ем ќе заработиш некој денар.
Дали воопшто знаеш ти што сум работела јас? Дали знаеш што значи работа на промоции, презентации?!?
Btw не би носела билборд :pos2:. Каде виде дека реков дека би носела. Кажав дека нема зошто да ги понижувате до толку тие што носат.

Добро Ацид, добро. Постојат луѓе кои мислат дека животот е само шега, па носат билборди. Можеме да ги плукаме, да им се смееме, може Слаткар да напише текст за нив. Може се.
Но, кои сме ние, а во случајов кој си ти да кажуваш дали нешто е работа или не, и дали некој треба да го работи истото или не?
Чувството „понижување“ не би постоело ако нема набљудувачи од типот ОБСЕ како тебе. Во случајов, не знам која ти е поентата.
Ете, ги нагрде момците.
Сакаш да покажиш колку си над нив?
Дека работиш ти, а не тие?
Дека не си роб во општеството, а тие се?
Дека имаш повеќе пари од нив?
Дека си попаметен од нив?
Генерализираш?
АКо да, тогаш не си. Барем не од сите!

Не знаеш кој профил на луѓе се. Не знаеш дали изутринава кога се разбудија се закачија на Форум, или пак, пуштија радио кое фаќа една станица. Не знаеш дали воопшто доручкуваа сабајлето. Не знаеш дали го читаат ТОлкен или пак, читаат весници или Портали. Не знаеш дали имаат пари или не. Не знаеш дали имаат партиска книшка или не. Не знаеш дали можат да најдат друга работа или не. Не знаеш дали тоа за нив е понижувачко или не. Не знаеш ништо за РАБОТА, не знаеш ништо за луѓето.

Според тоа ... доста е. Ја сфативме твојата поента и твојата замисла за светот, кој демек, треба да биде поубав. Можеби ќе беше, ако сите гледаа кој што мисли за него. Ако сите гледаа што има на трпеза кај другиот. Ако сите гледаат кој какви патики носи. Ако сите беа Acid

Дали воопшто знаеш ти што сум работела јас? Дали знаеш што значи работа на промоции, презентации?!?
Знам бе, знам, како не знам... Никој не рече ништо против таа работа.
Btw не би носела билборд :pos2:. Каде виде дека реков дека би носела. Кажав дека нема зошто да ги понижувате до толку тие што носат.
Кој ги понижува? Немој да клеветиш ако не си ја сфатила поентата, не е во ред :(
Реков дека работата е понижувачка, а нив ги понижуваат нивните работодавци. Напротив, јас викам дека на нивни години можат многу повеќе отколку да м'кнат билборд. Ама ти не ме сфаќаш очигледно.

Зошто не би носела инаку? Нели нема срамна работа... Што е проблемот?

Е добро де, ама не мора па и до толку да ги навредувате и да ги споредувате со кучиња скитници. Само кажав дека не се луѓе што се до толку без пари, па затоа работат тоа. Вие ги споредивте со скитници и просјаци. Btw Acid залудно се трудиш да ме навредиш. И да. Можеш слободно да пишеш тука, па нека видат сите. А за билборд не фала. Не би носела. Не сум толку јака да носам товар на грбот :tapp:, а тоа јас што сум го работела, ти благодарам Saseptt, убаво опиша

Абе не ги споредувам со просјаци ти реков дека не работиш ништо туку само скиташ како куче по улици.Да ме пратат да презентирам некаде со задоволство ке одам и ке презентирам зашто виделе нешто во мене па сакаат да ги претставувам некаде (било каде).Дури и оние кои продаваат фејк топ шоп производи и одат од врата на врата се квалификувани за таа работа со нешто.А таа реклама фирмата може да ја залепи на бандера како што реков или на автобус, може во весник да ја објави и самиот билборд ја врши целата работа.Човекот тука не прави ништо.Одиш и ја носиш на себе рекламата.Па и облекувањето како кокошка за да рекламираш не е толку глупаво зашто таму ако ништо друго ке се собираат околу тебе и ке бидеш интересен.(ке гледаш женски-ке манијачиш :pos:)...А носење билборд е потценување големо.Си играат мајтам со тебе работодавците.Демек не те бива за ништо па тури му картон врз него нека шета може некој нешто ке прочита....глупости...

Абе не ги споредувам со просјаци ти реков дека не работиш ништо туку само скиташ како куче по улици.Да ме пратат да презентирам некаде со задоволство ке одам и ке презентирам зашто виделе нешто во мене па сакаат да ги претставувам некаде (било каде).Дури и оние кои продаваат фејк топ шоп производи и одат од врата на врата се квалификувани за таа работа со нешто.А таа реклама фирмата може да ја залепи на бандера како што реков или на автобус, може во весник да ја објави и самиот билборд ја врши целата работа.Човекот тука не прави ништо.Одиш и ја носиш на себе рекламата.Па и облекувањето како кокошка за да рекламираш не е толку глупаво зашто таму ако ништо друго ке се собираат околу тебе и ке бидеш интересен.(ке гледаш женски-ке манијачиш :pos:)...А носење билборд е потценување големо.Си играат мајтам со тебе работодавците.Демек не те бива за ништо па тури му картон врз него нека шета може некој нешто ке прочита....глупости...
Пааа добро, во глобала во право си. :salut:

--- надополнето ---

Зошто не би носела инаку? Нели нема срамна работа... Што е проблемот?
Па и да си чистач/ка не мислам дека е срамна работа па не би работела. Студирам, а и имам доволно пари. Имам и друштво и забава. Така да немам потреба да работам. Затоа. Се надевам дека ме сфати

Кај мене ова предизвикува контраефект -штом видам фирма да рекламира на таков начин (наскоро да очекување луѓе во сунѓерести костуми од Твити, Шиљо...), ми станува одвратна и избегнувам да купувам токму од нив. Има милион други начини на рекламирање. Стварно понижувачки да носиш табли околу врат, па нека е и за добри пари...не се прави баш се за пари.

Па и да си чистач/ка не мислам дека е срамна работа па не би работела.
Топки од бабун :) да чистиш клозет или продавница не е опција, билбордот на врат е опционо -постојат милион начини како се рекламира.

OOoooooOOOOOoooOO Боже!!!

Луѓе!!! Живееме во време на пари, на пари, на пари, и на комерцијала. На РЕКЛАМИ!

Што е најскапо на светот?
Ако не знаете - ќе ви кажам.
ИНФОРМАЦИЈАТА!!!

Рекламирањето е многу битно за секој што сака да направи кеш.

Ако треба да се искористат човечките ресурси, нека ... се е добро, ако им се плати.

Некој зема дебели пари заради тоа што рекламира, не заради ... УСПЕХОТ!

cesc_fabregas_551406a.jpg

Кој сфати, сфати ...

Се сложувам со Acid дека не е нормална работа, но како што кажа exlexmk подобра опција е за циганчињата наместо да просат по семафори ова да го работат.
А во склоп на ова сакав да прашам за оние што возат велосипеди од VIP? Дали и тие се подвижни реклами?

Не се :) и јас се заинтересирав, тоа се велосипеди на некоја куриска достава на писма и мали пакети...се сетиле да направат дил со VIP да возат брендирани велосипеди...
никој не спомна овде....за која пара децава шетаат билборди??? тоа е суштината, работата не е за срамење...биснис е бизнис и така треба да се гледа на тоа...

OOoooooOOOOOoooOO Боже!!!

Луѓе!!! Живееме во време на пари, на пари, на пари, и на комерцијала. На РЕКЛАМИ!

Што е најскапо на светот?
Ако не знаете - ќе ви кажам.
ИНФОРМАЦИЈАТА!!!

Рекламирањето е многу битно за секој што сака да направи кеш.

Ако треба да се искористат човечките ресурси, нека ... се е добро, ако им се плати.

Некој зема дебели пари заради тоа што рекламира, не заради ... УСПЕХОТ!

Кој сфати, сфати ...
Сакаш да кажеш дека Роналдо, Кака...земаат приближно колку овие? Ако не е тајна, колку им е дневница или саатнина?

Инаку пари се земаат и од :pishtoldz :sekss: ....разни непристојни дејства ама не значи дека треба да се извршуваат за да се дојде до тие пари -кој сфати сфати-

Добро Ацид, добро. Постојат луѓе кои мислат дека животот е само шега, па носат билборди. Можеме да ги плукаме, да им се смееме, може Слаткар да напише текст за нив. Може се.
Но, кои сме ние, а во случајов кој си ти да кажуваш дали нешто е работа или не, и дали некој треба да го работи истото или не?
Чувството „понижување“ не би постоело ако нема набљудувачи од типот ОБСЕ како тебе. Во случајов, не знам која ти е поентата.
Ете, ги нагрде момците.
Сакаш да покажиш колку си над нив?
Дека работиш ти, а не тие?
Дека не си роб во општеството, а тие се?
Дека имаш повеќе пари од нив?
Дека си попаметен од нив?
Генерализираш?
АКо да, тогаш не си. Барем не од сите!

Не знаеш кој профил на луѓе се. Не знаеш дали изутринава кога се разбудија се закачија на Форум, или пак, пуштија радио кое фаќа една станица. Не знаеш дали воопшто доручкуваа сабајлето. Не знаеш дали го читаат ТОлкен или пак, читаат весници или Портали. Не знаеш дали имаат пари или не. Не знаеш дали имаат партиска книшка или не. Не знаеш дали можат да најдат друга работа или не. Не знаеш дали тоа за нив е понижувачко или не. Не знаеш ништо за РАБОТА, не знаеш ништо за луѓето.

Според тоа ... доста е. Ја сфативме твојата поента и твојата замисла за светот, кој демек, треба да биде поубав. Можеби ќе беше, ако сите гледаа кој што мисли за него. Ако сите гледаа што има на трпеза кај другиот. Ако сите гледаат кој какви патики носи. Ако сите беа Acid
Момак, пали ја Јамахата и направи некое кругче, почна да ти чури главата :icon_lol:

Општо имаш тенденција да не ги читаш постовите до крај, или ова се случува само јас кога пишувам?

Ниту ги навредувам момците, ниту сакам да направам некаква паралела помеѓу мене и нив. Али, повеќе од очигледно ти сакаш да го направиш тоа. Зошто е тоа така, само ти си знаеш. Еднаш ги правиш херои, другпат жртви, третпат - „за греота“, затоа што јас сум ги забележал. Која е поентата на нивната работа тогаш? Да не ги забележиме? Да, сметам дека шетањето со билборди е смешно, глупо и понижувачко (според мене).

Зошто мислам така? Не затоа што мислам дека јас сум подобар од нив (аман, откачи ми се веќе со споредбиве) - туку затоа што мислам дека они можат многу подобро. Демит.

Кај мене ова предизвикува контраефект -штом видам фирма да рекламира на таков начин (наскоро да очекување луѓе во сунѓерести костуми од Твити, Шиљо...), ми станува одвратна и избегнувам да купувам токму од нив. Има милион други начини на рекламирање. Стварно понижувачки да носиш табли околу врат, па нека е и за добри пари...не се прави баш се за пари.

Топки од бабун :) да чистиш клозет или продавница не е опција, билбордот на врат е опционо -постојат милион начини како се рекламира.

Па можеш на некој да му обесиш реклама на врат ако тој не сака?
Тој не го смета тоа за понижување, а уствари јас не сфаќам и што лошо има во тоа.
Секој денар чесно заработен е добредојден, зошто да ги понижуваме?
Во денешно време БАШ СЕ СЕ ПРАВИ ЗА ПАРИ...малолетнички телото си го продаваат за пари вие најдовте ова да го судите. Без преценување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom