Колку Вашето форумско име Ве отсликува како личност?

Freedom2say

only the sky is the limit
Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
Дамјан ,очигледно моето име.
_ значи праг ,бидејќи без број сум го удрил малиот прст и од дамнешни времиња им имам објавено војна на праговите...
Дамјан според еден Етимолошки речник на имиња кој го имам (хрватско издание, автор М.Шимундиќ) има грчко потекло и доаѓа од Damianos што значи скротувач, припитомувач.
Тоа за праг е лично ти како го доживуваш или...?:smir:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Јас изгледа сум единствена која никот го има лупнато онака, буквално безвеза. Читав на форумов и сакав да искоментирам нешто (кој да знае дека еден ден ќе стигнам до 1000 поста) и си реков дај некој збор, и ми текна на срце али беше зафатено па лупнав уште едно е. После тоа сакав да си го сменам али администраторите ме отераа :(

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Дамјан според еден Етимолошки речник на имиња кој го имам (хрватско издание, автор М.Шимундиќ) има грчко потекло и доаѓа од Damianos што значи скротувач, припитомувач.
Тоа за праг е лично ти како го доживуваш или...?:smir:
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, san-serif]Myths of Meaning[/FONT]

[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, san-serif] There's also a rumor around the the name Damian means "devil" or "devil's child" or something like that.[/FONT] Izvor

A чудно и професорката ми има кажано дека Дамјан , Демијан значи Демон. DaMiaN - DeМoN Да на повеќе сајтови пишува дека Damian e грчо ,но моето е Дамјан мислам православно е. Не знам не сум сигурен баш не сум проверувал на итнтернет. Who knows mybe i am some evil demon... :)

А за прагот се шегував ,но кога ја видов темата и си го видов никот првото што ми падна на ум беше тоа со прагот ,а и навистина имам несреќа со праговите.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па да, може да се каже... Во суштина, мојата цела животна филозофија е во врска со љубовта, борец сум за љубовта, верувам во нејзината моќ и цел... Не само љубов како љубов спрема партнер, него како љубовта како таква, како смисол за живеење, како филозофија на живот... Љубовта е нешто во кое искрено верувам и нешто кое претставува мој идеал и највисока вредност во мојот живот.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
filmakedon - дел од моето име споено со една од најголемите љубови на еден човек - Татковината. Всушност и самото име значи `оној кој ја љуби Македонија`, но само Македонија, а не и народот што живее во неа! Си се чувствувам како патриот и горд сум си на своето име! Наше, Македонско :oeoeoe:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ми го даде кумот уште во петто одделение, сум буцал и тогаш изгледа :icon_lol:. Оригинално доаѓа како име на бик тоа е колку што знам, е сега физички сум голем и силен така да тоа е тоа :icon_lol:.

H

HITCH

Гостин
Прво бев Македониа, арно ама Татарите кои беа на форумов душа ми вадеа, а и некои форумџии. Имено, мислеа бидејќи во нашата држава имав испуштено Ј дека сум предавник, ваква или онаква и јас се пожалив. Не ми текнува кој од админите ми даде време од 1 саат да ми текне нов ник :pos: На тв (на А1 премиерно :pos:) беше Hitch со Will Smith и така го имам овој ник, а стариот Македониа го заклучија :toe: Инаку порано ме биваше за спојување на љубовчиња :pipi:

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.933
Поени од реакции
887
Мојов ник произлезе како ник за Кантер (прекинав да играм) бидејќи имам 3 монитора и 2 лаптопи Acer и е една од најзастапените фирми во куќата што живеам и моја омилена...во сите мои никови вметнувам мк или мкд, сакам да се знае дека сум македонец и да го покажам тоа :)

bonbon4e

100% крејзи :P
Член од
4 септември 2010
Мислења
226
Поени од реакции
17
Bonbon4e ми звучеше слатко и затоа го стаив, ме отсликува можеби малку..

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.092
arheolog - тоа и сум. Плус сум голем авантуриста и ме интересират чудни работи и мистерии...:salut:

Н

'Никола'

Гостин
arheolog - тоа и сум. Плус сум голем авантуриста и ме интересират чудни работи и мистерии...:salut:
Dr. Daniel Jackson..:wink:

Иначе за мојов ник, нема што да се објаснува. Пред околу една година се запознав со форумов и си бев читател, многу работи што ме интересираа ги наоѓав тука. Еднаш едно мислење ме испровоцира и сакав да реплицирам, па се регистрирав под првото нешто што ми падна на памет без размислување, Никола - моето име, ПП - Прилеп, мојот град. Тогаш воопшто не планирав да останам активен, но ете бидна.:) И потоа дознав дека ник се менува само за Нова Година, 5 минути после 12 часот, па изгледа I'm stuck with this forever. Нема шанси Нова Година да ја чекам пред компјутер.:) И тоа е.

I

Intex

Гостин
Ич, може ме отскликуваше пред година и нешто кога станав кајганџија, ама сега поради психичка еволуција не ме опишува. Тогаш бев Твајлајт фан, дете пред се. Шознам, кога сега би бирал ник, може би избрал карактеристика која не се менува со тек на времето.:)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
dolphin - бидејќи ми се најомилени животни и сакам многу да пливам

wild - бидејќи некогаш сум дива и темпераментна. :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom