Српски турист загина во групна тепачка во Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
А не помага и тоа што сите агенции за обезбедување се исполитизирани. Лупусот на Урко има голем грб позади себе, а најбројната (засега) агенција Никоб е блиска со поранешната Влада.
Двете агенции имаат грб и имунитет и прават што сакаат.

Очекував од србите да не пцујат и вреѓаат , но прилично се разумни.

- Скоро ги фатија сторителите...Лицата К.К. , И.О. ,Ф.Г. ,Ѕ.Р (со цел да се заштити индитетот на лицата буквите се изменети) го претепа Д.В. , Д.В. е мртов лицата се во бекство ,случајот затворен. Класичен случај во Македонија.

Се прашувам дали ќе може курвата да спие мирно!

Јас недела дена бев во Охрид, двапати се на се видов полиција, и тоа еднаш на увид беа. Спијат во станица и ја земаат платата.
Во полиција си има дневен распоред и задолженија за полицајците кои биле на смена, за секој полицаец има запишано каде требало да биде во одредено време. Бидејќи центарот е најфрекфентно место, мора да биде под надзор, тоест мора да има барем двајца полицајци во патрола 24/7. Значи постојат видео надзорни камери од поштата, од околните продавници, од дискотеката (пред влез и внатре) и очевидци, овој случај требаше да биде решен уште вчера а не да се кршиме од пишување како и што било. Очигледно е дека полицијата во Охрид мати нешто, и ако медиумиве не се интересираат да го истераат случајот до крај засекогаш ќе остане отворен случај со непознати сторители!

Сега и официјално се знае кој се убиците. Се се тоа селски мангупчина кои имаат шесто одделение околу школо и диплома за обезбедување(пошо законот наложува а и секој мангуп денес мора да ја поседува за да е мангуп). Низ Охрид сеуште кружат многу муабети и тешко да се дојде до вистината ама одприлика се знае дека обезбедувањето тепало затоа што во тепачката мегу српските туристи се замешал и еден од газдите кој сега е мегу првообвинетите.
Инаку низ Охрид е зголемен бројот на алфи, ебр и слични единици па дури и обичните цајкани веке не спијат навечер туку парадираат по улициве. Буквално "После свадба, тапани".

Страшна работа
http://www.ohridon.com/m-vesti/2676-tepackata-so-srpskiot-turist-pocnala-zaradi-devojka.html
Охридската јавност е згрозена од овој настан на кого му претходеа повеќе тепачки во истиот клуб но, и во другите охридски ноќни клубови во изминатиов период. Некои од тепачките беа пријавени во полицијата, а некои каде имало и оружје биле пријавени, ама ништо не било превземено.
Дали ова убиство е само случајност или производ на немарноста на институциите со справувањето со наслилниците во градов!
Како и да е гревота за човекот шо го убиле ама за вакво убиство треба доживотен затвор во најмала рака за сите што го тепале загинатиот.

Tragedija sto ne semeese da se sluci, a i ovde iznacitav gluposti i muabeti od raka, i propaganda od tipot alfi bile glufci bile, sve propaganda na lajnarite od a1,samo da se crnee gradot, drzavata i vlasta i tamu kaj sto ne treba. Ne velam deka vlasta ne treba da se pluka ( ama ne na vakov nacin) posto vo konkretniov slucaj najvinovna e drzavata posto nema nikakvo opravduvanje da nema policija niz centarot vo toa vreme.

Gi citav komentarite na A1 i na Blic eve sega vklucuvajki i ovde, toa sto zabelezav bese vo srpskiot blic komentarite odea od tipot deka vo Ohrid se custvuvale isto kako doma i deka narodot e BREND na gradot i drugi pozitivni komentari pa prodolzuvaat deka srpskite turisti pravat problemi sekade kade sto ke stignat ...... dodeka kaj lajnarive od A1 se iznacitav generalno plukanje po Ohrid i ohrigani kako da se nekoja stoka, pa do jadenje burek deka ova bilo na nacionalna baza i drugi sranja....kriejki go faktot deka eden od osumnicenite e srbin i vo bekstvo
Sega e sve minato i ne e blagodarno da se davaat nekoj komentari samo ke recam deka situacijata i komentarive ke bea sosema poinakvi ako deckovo ne umrese, lesna mu zemja

Se nadevam deka tepacive ke si ja dobijat zasluzenata kazna za vakvo zivotinsko tepanje bez razlika koja bila pricinata, a isto i toj gazdata na klubot so zaedno so niv i drugo isto se nadevam deka od ova ke izleze nekoja pouka za site

1>Policiska patrola mora da ima niz centarot vo vecernite sati
2>Prevospituvanje na lugeto koj rabotat kako obezbeduvanje ( ne znam sto kursevi im davaat i sto mu kazuvaat tamu)
3>Poraka isto i do srpskite turisti da go preispitaat ninoto odnesuvanje ( samite srbi kazuvaat deka tie se najproblematicni sekade ne mislam na Ohrid) i da zaboravat na niviniot mit " serb do not take shit from anyone" posto so takvi razmisluvanja ne se odi daleku, ne sakam da gi branam zivotnive koj go istepale ama sigurno ne pocnale badijala

3>Poraka isto i do srpskite turisti da go preispitaat ninoto odnesuvanje ( samite srbi kazuvaat deka tie se najproblematicni sekade ne mislam na Ohrid) i da zaboravat na niviniot mit " serb do not take shit from anyone" posto so takvi razmisluvanja ne se odi daleku, ne sakam da gi branam zivotnive koj go istepale ama sigurno ne pocnale badijala[/QUOTE]

So ova pod tri ne se soglasuvam.
Tocno e deka Srbite posebno onie od Belgrad go imat toa vo sebe "Ja sam iz Beograda" i nikoj nisto ne mi moze, no kakvi i da se ne se polosi od Anglicanite pa jas kolku sto znam niv ne gi vrakat vo kovcezi od Spanija na pr.I sekako toa sto mu se sluci na deckoto od Belgrad moze na sekoj da mu se sluci, na tebe i na mene isto taka , ako slucajno poglednes nekoja zenska koja e devojka vo drustvo so nekoj od prijatelite na gazdata.
Zatoa spored mene pod tri bi trebalo da stoi pokraj obezbeduvanjeto mnogu pobitna uloga imat tie sto upravuvat so objektite.Znaci gazdata ja ima najgolemata odgovornost.
Zosto?
Kako prvo gazdata e toj sto go vrabotuva obezbeduvanjeto pa taka toj odgovara za nivnoto odnesuvanje.
Vtoro sekoja kuka treba da ima dneven red.
Pa taka ako Dejan malteriral ili bil napaden kon nekoja devojka.Prvo i osnovno deckoto na devojkata treba da go opomene.
Ako i toa nepali se vika obezbeduvanjeto , koe diskretno go zamoluva da go napusti lokalot , ako i toa nebiva go vadi nadvor.Ako se obide da udri nekoj od obezbeduvanjeto se vadi nadvor i se povikuva policija, koja posle toa mu lepi 1000 evra kazna za narusuvanje na redot i mirot i tocka.Toa e scenarioto koe funkcionira vo sekoja civilizirana drzava.Sekako sekoj pred da otvori objekt treba da zima casovi i seto ova da mu bide jasno.Za da nema posle koga ke mu plesnat 15 godini zatvor i dozivotno odzemanje na licenca za drzenje lokal "Izvinete NEZNAEV"

Vrz osnova na boldiranoto slobodno moze da se kaze deka i tocka dva otpaga.

No koga sme kaj kaznite , znae li nekoj sto se sluci so gazdata na brodot vo koj zaginaa Bugarskite turisti?
Ili samo kapetanot go krkase?

3>Poraka isto i do srpskite turisti da go preispitaat ninoto odnesuvanje ( samite srbi kazuvaat deka tie se najproblematicni sekade ne mislam na Ohrid) i da zaboravat na niviniot mit " serb do not take shit from anyone" posto so takvi razmisluvanja ne se odi daleku, ne sakam da gi branam zivotnive koj go istepale ama sigurno ne pocnale badijala

Не е битно дали србинот се курчел или не, битно е да обезбедувањето го онеспособи човекот, викне полиција и србинот да биде во ден два во затвор да одмори глава ропнат казна нарушување на јавен ред и мир. Значи обезбедувањето не треба ниту да тепа, освен ако не му претставува закана за неговото тело. Има методологии како да се онеспособи човек само кој да ги научи.
А кај нас ако е обезбедување мисли дека има дозвола за убивање, ама после овој настан навистина треба да се преиспита кој се е обезбедување кај нас.

Не е битно дали србинот се курчел или не, битно е да обезбедувањето го онеспособи човекот, викне полиција и србинот да биде во ден два во затвор да одмори глава ропнат казна нарушување на јавен ред и мир. Значи обезбедувањето не треба ниту да тепа, освен ако не му претставува закана за неговото тело. Има методологии како да се онеспособи човек само кој да ги научи.
А кај нас ако е обезбедување мисли дека има дозвола за убивање, ама после овој настан навистина треба да се преиспита кој се е обезбедување кај нас.
Не знам кај прочитав, ама србинот добро баратал со боречки вештини и претепал неколку, ама кога видел дека и тој ќе си го крка е тогаш почнал да бега.

Не знам кај прочитав, ама србинот добро баратал со боречки вештини и претепал неколку, ама кога видел дека и тој ќе си го крка е тогаш почнал да бега.

Него го пуцале, србинот бил легнат, тогаш нели можеле да соберат и да го однесат во полициска станица, а да не го убијат, значи тоа е непрофесионално однесување од обезбедувањето, па и колку да си во афект малку ќе размислиш ако имаш мозок, а не крвнички да го тепаш до смрт човекот.

aj uste ednas da ne odam na site posebno , nikade ne rekov deka obezbeduvanjeto ima pravo da tepa, zatoa i ja spomnav tocka 2, mene ne mi e jasno sto casovi im davaat i dali voopsto imaat casovi za dozvola za obezbeduvajnje,
tocka 3 spomata od pricina ne znaeme sto se sluci i za da ne doaga do vakvi situacii od pricina sto spored informaciite sto izlegoa toj prvo se stepal so drugi pa posle nikoj neznae sto bila ulogata na gazadata, po pretpostavka mozebi covekot sakal samo da ja smiri situacijata a ovie mu vrzale nekoja, pa najverovatno kako glavni fraeri mozda se nafrlile so mavanja i na obezbeduvanjeto (sto pak ne e pricina da go ubijat, tie so takva dozvola ne smeat da se tepaat)

ke potenciram pak tepacive vo sekoj slucaj treba da si ja dobijat zasluzenata kazna vo sekoj slucaj, tuka nema zbor

од што добро барател со боречки вештини,сите видовме како заврши:pop:
како турист во друга држава,седи мирен,одмарај биди расположен и ќути..кога ќе ти доде време врати се од каде што си дошол и ќе немаш никакви проблеми...нормално дека е жалосно ова што се случи,но од друга страна сите ние знаеме какви се 80% од србите...

--- надополнето ---

aj uste ednas da ne odam na site posebno , nikade ne rekov deka obezbeduvanjeto ima pravo da tepa, zatoa i ja spomnav tocka 2, mene ne mi e jasno sto casovi im davaat i dali voopsto imaat casovi za dozvola za obezbeduvajnje,
tocka 3 spomata od pricina ne znaeme sto se sluci i za da ne doaga do vakvi situacii od pricina sto spored informaciite sto izlegoa toj prvo se stepal so drugi pa posle nikoj neznae sto bila ulogata na gazadata, po pretpostavka mozebi covekot sakal samo da ja smiri situacijata a ovie mu vrzale nekoja, pa najverovatno kako glavni fraeri mozda se nafrlile so mavanja i na obezbeduvanjeto (sto pak ne e pricina da go ubijat, tie so takva dozvola ne smeat da se tepaat)

ke potenciram pak tepacive vo sekoj slucaj treba da si ja dobijat zasluzenata kazna vo sekoj slucaj, tuka nema zbor

тие постапиле исто така како што си ти потпишан или го заборави својот потпис?

Да. Знаеме какви се и 92,3 проценти од Македонците. Но, ако им се случи нешто некаде, рониме солзи крокодилски и пцуеме по дr\avata.
А сега, што бидна?
Македонија во право светло - ете тоа!

Имајте на ум. Ако одите во Белград за скоро, подобро претставете се ко албанци, помала штета е :)
Има дечки у Београд што ... никогаш не забораваат!

од што добро барател со боречки вештини,сите видовме како заврши:pop:
како турист во друга држава,седи мирен,одмарај биди расположен и ќути..кога ќе ти доде време врати се од каде што си дошол и ќе немаш никакви проблеми...нормално дека е жалосно ова што се случи,но од друга страна сите ние знаеме какви се 80% од србите...

Па нормално против 10 души сите скоро 2 метра што сакаш знај тешко дека ќе се снајдеш, ама накратко Србите внатре во локалот се спречкал/е со некого за девојка најверојатно и веќе починатиот наводно добро истепал некој друг, и после тепаниот затоа што се познавал со газдата го вмешал и него за подоцна и обезбедувањето и така настанала целата глупости.. ако случајно не заташкаат нешто со хард дискот во полицијава ќе се дознае најточно што било внатре во локалот, на врата па и после тоа иако чим бришеле снимки од камерите се знае веќе кој бил навистина крив.

Да. Знаеме какви се и 92,3 проценти од Македонците. Но, ако им се случи нешто некаде, рониме солзи крокодилски и пцуеме по дr\avata.
А сега, што бидна?
Македонија во право светло - ете тоа!

Имајте на ум. Ако одите во Белград за скоро, подобро претставете се ко албанци, помала штета е :)
Има дечки у Београд што ... никогаш не забораваат!
да да,затоа нас ни се тресат мадинава од такви "дечки" и од такви како тебе..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom