F
Foxy`BuTTerFLY
Гостин
ако имаш глуп дечко ќе му пукне или се случува грешка.
тогаш не е никој виновен:baeh:
значи ако женското не е виновно не е никој виновен..грррррр ми мириса на машко его и тврдоглавост
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
тврдоглавос???значи ако женското не е виновно не е никој виновен..грррррр ми мириса на машко его и тврдоглавост
како да пази кога му е убаво
кога јадиш нешто што му штети на забите,мислиш на забите или колку е вкусно тоа што го јадеш.
ама пример кажи![]()
одговорноста ја префрлам на вас женските бидеќи вие дозволувате сами да се случуваат такви работи.се зане дека постои заштита.спротистависе ако не се сигурна во нештото или ај
немаш заштита што ако терај:baeh:
е затоа ги сметам женските за виновни.ќе се налутел дечкото жими миле.![]()
ме смееш
се работи за жена,девојка таа може да абортира машко не може и да сака
мојот став е јасен.
доколку дечкото му предложи на девојката секс без заштита и девојката прифати кој е виновникот???
тврдоглавос???
не би рекол:baeh:
Плус, абортусот е многу болен, многу болно искуствo
Да и јас знам за ова.Мајка ми ми има кажувано.Од коа ме родила мене и за второ дете имала спонтан абортус.Сеа незнам дали има некаква разлика затоа што бил спонтан ама не верувам.Како што ми кажуваше болката била неподнослива,а чувството после целиот процес уште полош.Ај физичката болка минала за една недела ама она психичката...Ми кажа и дека една жена неможе да доживее нешто полошо од тоа.Затоа и не ми се јасни оние кои при здрав разум отидат во болница,ќе легнат и ќе абортират:uvo:
Ako se desi , ne e ni vazno koj e kriv... Vazno e deka devojkata ke si go jade, osven vo slucaj koga tipot e covek sto ja saka i ke ja poddrzi i ke se dogovorat dali ke go zadrzat deteto ili ne... Vo sprotivno , ako deckoto ja napusti, se e na nea ostanato. I uste sega iskaca deka devojkite se KRIVI vidi molim teee... A muzite ne se krivi sto go stavaat bez kondom... I stvarno, kako moze da se obvinuva devojkata zatoa sto ONA DOZVOLILA DA SE DESI TOA? A maskoto sto pravelo? Bilo direkten izvrsuvac na funkcija vo procesot na "dozvoluvanjeto"?
Dali ste zapoznaeti (osobeno mladite) deka abortusot se smeta za smrten grev (ubistvo).So abortirane se odzima zivot na nevina dusa.Zosto da staneme ubici na bezgresni dusi?Dusata na plodot ne e gresna pa da i se odzeme nejziniot zivot.Nie sme krivite koi sme napravile glupost bez da razmislime na posledicite.Zatoa treba da si ja priznaeme greskata i da se pokaeme i da priznaeme deka deteto e nase no da ne dozvolime da ja odzememe dusata na deteto so abortirane za Bog da ne saka i ke ni pomogne pravilno da go vospitame deteto vo duhot na vistinskata Pravoslavna vera.
Deteto mora da se rodi bez razlika od kogo e pa zatoa postojat i domovi za zgrizuvane i na takvite deca no da se pazi da ne se pravi biznis so prodavane na deteto
Da no dokolku majkata ne se custvuva sposobna da go odgleda
Dali ste zapoznaeti (osobeno mladite) deka abortusot se smeta za smrten grev (ubistvo).So abortirane se odzima zivot na nevina dusa.Zosto da staneme ubici na bezgresni dusi?Dusata na plodot ne e gresna pa da i se odzeme nejziniot zivot.Nie sme krivite koi sme napravile glupost bez da razmislime na posledicite.Zatoa treba da si ja priznaeme greskata i da se pokaeme i da priznaeme deka deteto e nase no da ne dozvolime da ja odzememe dusata na deteto so abortirane za Bog da ne saka i ke ni pomogne pravilno da go vospitame deteto vo duhot na vistinskata Pravoslavna vera.