TheBestTipster
Избраниот
- Член од
- 8 март 2008
- Мислења
- 2.387
- Поени од реакции
- 97
za da ja pomine celata psihicka kriza taa treba da pobara pomos od svestenik koj sigurno ke i pomogne a siluvacot da se pokae i da go priznae deteto pa no aeo ne prifati toga ne e nase da sudime Bog neka mu sudi
Тропаш глупости , ама најискрено ...
свештеникот не е психијатар , па да и помага низ психичка криза .
Силувачот да се покае ?! За што за да избегне пекол ? Ако е така , сите ќе силуваме и ќе се каеме , па никому ништо .
А ако и двата “родители “ не го прифатат , шо е 99,99% најверојатно , детото треба да боди оставено Бог да му суди ?!
Не во овие времиња ..:nenene:
Девојката сама одлучува дали ќе раѓа или не . Ако го роди , тоа дете цел живот ќе има проблематичен живот , а на девојката скоро ќе и биде уништен нејзинот живот . Сама одлучува . Ни јас , ни ти , ни Бог . Нејзино е дали ќе го има или не .
me4ka напиша:Braka jas nemam maka ne me svakjte pogresno no da se stavime vo takva situacija kako bi postapile
Мислиш да си маж на таа жена која е силувана или воопшто со жената да не сакате да имате дете ?
Ако е детото од силувач , со согласност на жената , дефинитивно абортус .
Кога е мое и нејзино , тогаш е подруго , некако ќе се снајдеш , ќе има големи проблеми , финансиски , психички , социјални итн.. , а ако веќе немаш избор , тогаш пак би се одлучил за абортус , како крајна цел . Зошто ? Која е целата да го родиш и да го фрлиш , други да се грижат за него , на тој начин тоа дете ќе има многу тешок живот .