Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
za da ja pomine celata psihicka kriza taa treba da pobara pomos od svestenik koj sigurno ke i pomogne a siluvacot da se pokae i da go priznae deteto pa no aeo ne prifati toga ne e nase da sudime Bog neka mu sudi

Тропаш глупости , ама најискрено ...

свештеникот не е психијатар , па да и помага низ психичка криза .
Силувачот да се покае ?! За што за да избегне пекол ? Ако е така , сите ќе силуваме и ќе се каеме , па никому ништо .
А ако и двата “родители “ не го прифатат , шо е 99,99% најверојатно , детото треба да боди оставено Бог да му суди ?!
Не во овие времиња ..:nenene:

Девојката сама одлучува дали ќе раѓа или не . Ако го роди , тоа дете цел живот ќе има проблематичен живот , а на девојката скоро ќе и биде уништен нејзинот живот . Сама одлучува . Ни јас , ни ти , ни Бог . Нејзино е дали ќе го има или не .

me4ka напиша:
Braka jas nemam maka ne me svakjte pogresno no da se stavime vo takva situacija kako bi postapile

Мислиш да си маж на таа жена која е силувана или воопшто со жената да не сакате да имате дете ?

Ако е детото од силувач , со согласност на жената , дефинитивно абортус .

Кога е мое и нејзино , тогаш е подруго , некако ќе се снајдеш , ќе има големи проблеми , финансиски , психички , социјални итн.. , а ако веќе немаш избор , тогаш пак би се одлучил за абортус , како крајна цел . Зошто ? Која е целата да го родиш и да го фрлиш , други да се грижат за него , на тој начин тоа дете ќе има многу тешок живот .

dali si zapoznaet koi se najgolemi psiholozi

cvrsto stojam zad stavot deka i po sekoja cena abortus ne treba da se sluci

svestenicite mor glup

Da no dokolku majkata ne se custvuva sposobna da go odgleda

Оф:
Се одгледуваат градинарски култури и секаков вид и под вид на други култури,а дете не се одгледува тоа се чува и воспитува.

Он:
Има ваква тема.

me4ka напиша:
svestenicite mor glup

еееее, прости народе ...

убаво те прашав , али пошто толку ти е културата и воспитанието ( кој знае од која планина си ) , вака одговараш ..

па за се ли бре , мајке му , одговор ви е навреда , а?

Тоа е тоа . што зборам , иако не сум религиозен , вакви ... верници ... ги држат ставовите на Црквата ... оохх...

И не не се поповите најголеми свештеници ... земи некоја книга , освен Библијата и едуцирај се ...

hala pometno

bratko me iznervira prosti akoo si pravilen hristijanin

И пишувај разбирливо , на македонски ...

me4ka напиша:
bratko me iznervira prosti akoo si pravilen hristijanin

А ако не сум ...

ццц, прочитај си ги правилата за однесување на православен христијанин ....

сакате да си ја преставете Црквата во најдобро светло , али обратен ефект имате ... сменете стратегија ...

te molam napisi mi gi ti ili moze ke mi gi kazes kade da gi najdam

samo te prasav oti ne sum mnogu zapoznaen

samo te prasav oti ne sum mnogu zapoznaen

хехе , па ми даде одговор дека тоа се свештениците , зашо сега те интересираат психијатрите .. и да , затоа тропате глупости , оти не сте запознаени и кога некој ќе ви мавне факти во лице , прва реакција вие е онаа , примитивната ... вреѓање ... само зажал не ти успеа :helou:

dobro dali ti kako maz nesakajki napravis bebe na nekoja koja si mislel da ja iskoristis za edna vecer ke go prifatis li storenoto ili ke dozvolis da abortira?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom