Што мислите за Жан Митрев?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728

Има и јахта (или беше во Грција или во Хрватска), а колегата негов од Германија што не шефува и што не го познава Кљусев ќе си дозволи само кола
Никој не му е крив на германецот. И нашите актери едвај крпат крај со крај низ Македонијава, а нивните колеги од Америка уживаат на cruiser-и по Атлантик и си имаат по најмалку една палата на секоја туристичка локација или поголема светска метропола. Ама тоа е, различни држави нудат различни услови.

Непознат

FRCS, MD, MSc. PhD
Член од
27 мај 2010
Мислења
130
Поени од реакции
12
Кардиохирург сте во Македонија, а првпат слушате за Центарот за кардиоваскуларни заболувања во Охрид? нешто не е во ред тука. :)
Скраја да е! Не сум кардиохирург. Кажав доктор на медицина!
А не го знам овој центар бидејќи сум далеку од Охрид. А веќе и од Македонија.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Скраја да е! Не сум кардиохирург. Кажав доктор на медицина!
А не го знам овој центар бидејќи сум далеку од Охрид. А веќе и од Македонија.
Извини, ти си докторот од Германија? Онака, чисто да знам од каде поврзаноста на германецот. Дали го знаеш лично или ти си тоа.
Што има лошо во кардиохирургијата? Толку ли е лошо да имаш тоа специјализирано?

Непознат

FRCS, MD, MSc. PhD
Член од
27 мај 2010
Мислења
130
Поени од реакции
12
Пациентите ќе ти бидат преблагодарни ако успееш да направиш барем третина од она што Митрев го направил за други пациенти.
Сепак за тоа живеам

--- надополнето ---

Извини, ти си докторот од Германија? Онака, чисто да знам од каде поврзаноста на германецот. Дали го знаеш лично или ти си тоа.
Што има лошо во кардиохирургијата? Толку ли е лошо да имаш тоа специјализирано?
Не сум јас тој. Но можеше да бидам. Според мене да бидеш доктор во Германија е една од најтешките работи, особено хирург ортопед и кардиохирург. Бидејќи немаат доктори, и ти ќе работиш...ќе работиш...и ќе работиш...и само тоа...

А во самата хирургија нема ништо лошо, но зависи каде ќе ја работиш. Дали во САД, дали во Германија и нема да го познаваш Кљусев, или во Македонија благодарение на Кљусев и образувањето приватни клиники, наместо државни. Каде би можело сега да се држи и едукација и слично. Ова што го има во Македонија го нема никаде во Европа. Не постои држава што нема државна кардиохирургија, со познати професори, со докторанти, со специализанти. Замисли, како полагаат студентите на медицина хирургија кога немаат видено К од кардиохирургија?! и кое е тоа образование...

а да не зборам за факултетот на медицина што го отворија во Штип. Па ти да идеш да ја видеш болницата каква е во штип.
Што нема никакви клиники, нема. Има само интерно, урологија, хирургија и ортопедија. Туку нема и ништо друго. јас имам познат кој учи анатомија на кукли. На кукли???? Во Штип неврологија, судска медицина, онкологија, торакална хирургија, очни болести и тн. се непознати поими, а сите овие се предмети за полагање.
Доктори нема, професори исто така. Единствениот доктор на науки е од областа на трансфузиологијата....ЗАМИСЛИ. а сега другите предаваат од скопје преку конференциска "иновативна" врска на филип втори
Какво е тоа образование
Ова е жива комедија....и можеби треба да се раскаже и на друго место
И пак, овие ЛЕВИ доктори еден ден ќе бидат плод на Жан Митрев (читај неговиот брат Саша Митрев)

И се тоа благодарение на Жан.

--- надополнето ---

А зошто тогаш плукаш по конкуренцијата?
Не ми е Жан конкуренција, во различни области сме

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.550
Секоја чест на човекот,еајдобрар во Македонија во неговата бранша

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Не е Митрев крив за неуспехот на другите доктори. Глупаво е да се обвинува друг за сопствените неуспеси. Митрев не е должен да ги едуцира сите. Должен е да го работи она што го специјализирал, а тоа го прави совршено.

Не гледам зошто би дискутирале понатаму. Очигледно имаш личен проблем со него.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Колку што Д-р Петко е добар ортопед, толку и Д-р Митрев е добар кардиохирург.
Мене (и другите пациенти и нивни роднини) не ме интересира биографијата на Митрев. Што бил, не е битно.
Се што ми е битно е што парите за вакви зафат наместо во странство, остануваат во Македонија, оние што умираа дури и од "рутински преглед" со туба у срце, сега има каде да се прегледаат...

Кога другите доктори ќе намалат смртност и ќе подобрат третирање кон пациентите (вклучувајќи и чекање во чекална од неколку часови, денови, месеци...за 1 снимање), кога парите ќе прекинат да се слеваат во странски болници...тогаш би можеле да збориме за некоја споредба. Најмалку двајца мои врсници животот им висеше на конец пред да го сретнат Митрев...сега се фала богу ок.
Не би имал повеќе за лошите квалификации кон докторот. Впрочем, нели делата говорат, а не зборовите.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Само ќе спомнам дека актуаелната власт се обидува да го поткопа делото на Жан Митрев од лични интереси... ама доста е политика :smir:

Искрено не знам за Македонска кардиохирургија пред Жан Митрев... Луѓето се праќаа во Каменица и не знам каде уште дури и за едноставни хируршки зафати... Сепак,најдобро за него може да каже оној чиј живот бил спасен од неговата рака! За неговиот успех говори и многу малата годишната смртност на кардиохирургијата „Филип 2“... Она што јас можам да го кажам за него е дека многу држи до принципи! Кардиохирургијата „Филип 2“ е совршено средена, персоналот е одговорен, се држи до хигиена, услугите за пациентите се повеќе и од задоволувачки, постоперативниот третман е на ниво, значи од страна на услуги за пациентите не се можни никакви поплаки. Болницата ја има средено по најмодерни Светски начини. Е сега, за споредба земете го остатокот од Воена Болница или Кардиологија во Државна болница. Нехигиена, неодговорност, инфекции, сепси, поголема смртност... Бројките си говорат за успешноста на човекот! Од мене само `секоја чест` за Жан Митрев!

Член од
10 август 2010
Мислења
66
Поени од реакции
33
Кому тоа овде му смета успехот на ова поле..од еден МНОГУ УСПЕШЕН и докажан Македонец

Јас мислам дека човекот ни воведе медецински стандарди ..досега невидени во Државата Македонија?
БРАВО... и „пуштете„ го Докторот да работи , она што најдобро си го знае:
ДА ЛЕЧИ ЛУЃЕ...а тие самите (пациентите) си знаат каков е тој ..и дали е добар..или одличен!?.
Бројот на (успешно) оперираните пациенти кај него..зборува дека тој е МАКЕДОНСКО ЗЛАТО..односно наша Македонска „златна кокошка„..
Само поради славата и девизите кои секојдневно се слеваат во државната каса...
:tapp:

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Значи како се ужаснувам од вакви кењатори како овој Непознат (кој не е свесен колку е познат -ама за тоа во некоја друга интервенција) просто добивам желба да ву извршам едноскопија користејки црево од 2 цола притоа оставајки го да седи на маса едно десетина часови ...

Значи темава ќе оди во канта, по правилото недоволна можност да се дискутира и фактот што тој што ја отвори тера инат со сите дискутанти ...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Нема зошто да оди темава во Канта, на место е. Фино е да се види на кого и зошто му смета делото на др. Митрев.
Мислам дека луѓето се доволно свесни да извадат заклучок. Добриот глас надалеку се слуша (а за Жан Митрев имам слушнато само позитивни зборови). Испади од овој тип брзо се забораваат...

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Има и јахта (или беше во Грција или во Хрватска), а колегата негов од Германија што не шефува и што не го познава Кљусев ќе си дозволи само кола
А што треба да прави со парите што ги заработува извини?
Човекот спасува животи, работи ризична работа и заслужува да си дозволи она шо сака.
Ако тие во Германија не се снашле, тоа е. И тука има инжињери и доктори шо работат во бутици или платата им е многу помала од она што треба да го добијат, па шо да праиме.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233

Сакам да бидам султан наместо султанот синдром....Или пак во друго подрачје беше ти? Како и да е...

Др. Митрев можеби е просечен кардио хирург во Германија но во Македонија е врвот тоа е зашто нема подобри од него во Македонија. Како да кажеш дека Пандев е просечен фудбалер во Европа но во Македонија на крај е сепак најдобар. Смешно...

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Јас сум доктор на медицина па процени дали немам ништо направено
И ја сум исто така доктор, и знам дека секој доктор има многу на правено за пациентите, но сепак Митрев сметам дека заслужува почит, и не треба да се води посебна дискусија

Kajgana Shop

На врв Bottom