Кампања за ПРЕКИН НА ПРЕГОВОРИТЕ

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Ако уште не ви е јасно дека на локалната политичка и бизнис елита не и одговара влез во ЕУ...
И сега ја ангажираат дијаспората да не учи на патриотизам и слични лоботомии...а дијаспората не ги сноси последиците на живеењето тука и не им е тешко да си играат патриоти...некаде таму...
What`s gonna take for you to understand....
Ако уште не ти е јасно и на Македонскиот народ не му одговара влез во еу и да смени име... Само да ве информираме вас космополитчињата (што од некоја причина никако да се тргнете од македонски форум) за да нема забуни.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
@Bratot барав тоа што спомна Еди Ребел мислев да не е нешто променето на таа кај што пишува "Никој нема право да преговара за името на Џорџ"

оти на таа слика Македонска и англиска верзија ги имам веќе и на блог

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Само едно се прашам,дали на диаспората ви е jaсно,дека прекин на преговорите от страна на РМ,ке постави државата во изклучително лоша мегународна обстановка?
Убаво е диаспората ви да помага,но конструктивно,а не со предлози за харакири.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Само едно се прашам,дали на диаспората ви е jaсно,дека прекин на преговорите от страна на РМ,ке постави државата во изклучително лоша мегународна обстановка?
Убаво е диаспората ви да помага,но конструктивно,а не со предлози за харакири.
Доста со небулози, не можеме да бидеме во полоша меѓународна положба кога:

1. ни беше насилно сменета апликацијата во ОН и ни беше деноминирано името со кое аплициравме (Р.М.) во референцата б.ј.р.м.
2. ни беа поставени дополнителни услови за прием и дополнителни услови по приемот за исполнување, што претставува директно кршење на резолуцијата на ОН за прием на нови членки.
3. никаков надомест не добивме за грчкото ембарго и никакви санкции врз Грција
4. ни беше импортирана војна и сменет уставот
5. договор за територијална поделба
6. ветоирани во НАТО и прекршување на Привремената Спогодба
7. Уценувани и понатаму од ЕУ/НАТО доколку не го смениме името

и ова така трае 20 години.

А што добиваме со прекин на преговорите?

1. елиминирање на уцените
2. зачувување на името и идентитетот
3. прием во ОН под Р.М. или судска постапка која сто на сто ќе ја добиеме
4. фокусирање на алтернативи кои се продуктивни за Македонија, а не бараат невозможни работи како двојни стандарди за прием.

Затоа молчи си подобро и не се мешај во туѓи дворови.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ако уште не ти е јасно и на Македонскиот народ не му одговара влез во еу и да смени име... Само да ве информираме вас космополитчињата (што од некоја причина никако да се тргнете од македонски форум) за да нема забуни.
Името е сменето 1993 и официјално во ООН називот на РМ е ФИРОМ.
Не знам како овој факт не ти е познат...

И да смени и да не се смени името на политичката и бизнис елита не им одговара влез во ЕУ.
Грција утре да се откаже од барањето околу името ќе најдат нашите политичари нова рачка...

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634

1.конечно изјава со малце муда, неоптоварена од домашните дневно политички уцени случувања и заебанции. Зошто Македонски државјанин не покрена ваква иницијатива???? зошто само нашинец на безбедно и далеку од тука може да остане без реперкусии за ваква кампања.

2.занемарете ги немакедонците (малцинства, одроди и ситни души) и нивните злобни коментари, вистински македонец не се замара со малодушност, нема македонец кој си ја мрази дијаспората(роднините) и нема нашинец во тугина на кој не му недеостига или не му е гајле за ова парче земја

3.името џорџ е вистинското име на детето за да се избегнат компликации, имињата се небитни и се носат за полесно вклопување во општеството...моите роднини имаат англиски грчки и македонски имиња...и??? не ли се македонци.....злобна и ниска глупост.....или можеби ликови како Илир Дража Велија и Макрадули ке кажуваат кој е Македонец а кој не...

браво за кампањата..се одважи некој громогласно да каже што на сите ни тежи на срце

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Името е сменето 1993 и официјално во ООН називот на РМ е ФИРОМ.
Не знам како овој факт не ти е познат...

И да смени и да не се смени името на политичката и бизнис елита не им одговара влез во ЕУ.
Грција утре да се откаже од барањето околу името ќе најдат нашите политичари нова рачка...
Името не е сменето, БЈРМ е привремена референца додека не се реши "спорот" со името барем така е официјално може да се разгледува и така зошто Грција никогаш нема да се согласи со Р. Македонија како официјално име за ООН. Не знам зошто мислиш дека на нашата политичка елита не би им добро дошол влез во ЕУ, не дека ќе процветаат ружи во Македонија од тој ден па натаму ама ќе си обезбедат еден подолг век на траење од позиција на владеење таа гарнитура која ќе ја внесе Македонија во ЕУ. За бизнис елитите воопшто не му менува влегувањето во ЕУ ќе има евтина работна рака и по тоа ако алудираш на емиграција и брејн дрејн кој го има е без тоа. Околу кампањава да кажам дека ја поддржувам како Македонец иако нема никаква политичка прагматичност во неа, во моментов нашата позиција не ни дозволува никакво прекинување на преговори и само наивни, неуки или пак дисидентни политичари би поддржале ваков да ги прекиниме целосно преговорите. Лично за мене е прифатливо име од типот на Republic of Macedonia (Репубика на Македонија), Republic of Macedonia (Skopje), Republic of Macedonia (Vardar Macedonia) или било што во заградата која и онака се употребува само за некаква одредница и тоа само за меѓународно користење без промена на устав ама за жал можи само да сањаме за вакво решение.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Со нив делиш "нешто" а и 20% од економијата ти зависи од тоа и имаат големо значење за економскиот и социјален развој на земјата.
Со кои НИВ бре? Кои се тие?

Романија има повеќе иселеници од нас, а они имаат само едвај миљарда пратени пари дома. И да не се лажеме...кај нив се гледа каде се парите.

Ко второ, ти стварно мислиш дека од Австралија доаѓаат миљарда и пол евра (еве и нека се толку)?? Не бе момче, Америка/Канада/Австралија дали едвај вкупно 100.000 евра годишно праќаат. Парите што се носат дома, доаѓаат баш од тие Гастарбајтери кои што идат да работат баш во таа ЦРНА Европа, и ги враќаат дома преку лето.

Ко трето, 70% од тие пари (миљарда и пол нека се) се пари кои што Албанците ги носат. Камо албанци претставници во ваквите кампањи кога се работи за македонската дијаспора? Или албанците не се дел од македонската дијаспора? Дека не сме ни дел од Македонија? Или? Пак мои (буџетски) пари ќе ми трошите за етнички поделби?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Se del od dijasporata ne deka ne se...No makedonskite Albancite kako sto verojatno znaes poveke se mirisat i organiziraat so Kosovarite i Albancite od Albanija, taka da megusebnata komunikacija e mnogu losa (za zal)...a kako rezultat na toa Albancite deluvat kako iskluceni od site tie organizaciji.No mislam deka tokmu od niv treba da ima inicijativa i zelba da bidat del od makedonskata dijaspora.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210

Романија има повеќе иселеници од нас, а они имаат само едвај миљарда пратени пари дома. И да не се лажеме...кај нив се гледа каде се парите.

Ко второ, ти стварно мислиш дека од Австралија доаѓаат миљарда и пол евра (еве и нека се толку)?? Не бе момче, Америка/Канада/Австралија дали едвај вкупно 100.000 евра годишно праќаат. Парите што се носат дома, доаѓаат баш од тие Гастарбајтери кои што идат да работат баш во таа ЦРНА Европа, и ги враќаат дома преку лето.

Ко трето, 70% од тие пари (миљарда и пол нека се) се пари кои што Албанците ги носат. Камо албанци претставници во ваквите кампањи кога се работи за македонската дијаспора? Или албанците не се дел од македонската дијаспора? Дека не сме ни дел од Македонија? Или? Пак мои (буџетски) пари ќе ми трошите за етнички поделби?
Гастербајтерите се дел од Македонската дијаспора. Имаш етнички предрасуди и шириш стеротипи. И ги цениш луѓето само по парите. Проблем се таквите предрасуди кој ги користиш ти да ги поделиш луѓето во ~добра~ Албанска Дијаспора и ~лоша~ Македонска Дијаспора и ~најлоша и себична~ Македонска Дијаспора од Австралија т.н.~ К-15 5 долари дијаспора~ врз база на твоите предрасуди кои се не тотално неосновани без никакви официјални податоци и базирани на призмата на парите. Поделбите само си ги правиш. Во превод човекот вреди и заслужува да се слуша и почитува и има онолку права колку што плаќа. Прекрасно...нема што.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
РИМЗ и и тиа како него најверојатно мислат на албанската дијаспора која 2001 пракаше пари за масакрирање на Македонците и поделба на државата....не му замерајте.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260

Баш така..каде Албанци?Кога Албанците ќе бидат ПРОТИВ промена на името и кога ќе ја гледаат Македонија како нивна татковина тогаш ќе има..

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Se del od dijasporata ne deka ne se...No makedonskite Albancite kako sto verojatno znaes poveke se mirisat i organiziraat so Kosovarite i Albancite od Albanija, taka da megusebnata komunikacija e mnogu losa (za zal)...a kako rezultat na toa Albancite deluvat kako iskluceni od site tie organizaciji.No mislam deka tokmu od niv treba da ima inicijativa i zelba da bidat del od makedonskata dijaspora.
I pak treses gluposti.
Nosat pari vo ovaa drzava a se mirisale so kosovarite i onie od Albanija. Pa so koj kur da se mirisa, so Dzordz od Kanada so ala goce delcev brk koj sto mi soli pamet za patriotizam a ednas u zivotot bil u ovaa drzava?!!! Pleme najmilo negovo, kotilo majcino da mu ebam.... se da im naredam, da mi go ispusat prvin, pa posle da odlucuvaat za drzavata u koja sto jas ziveam.
Баш така..каде Албанци?Кога Албанците ќе бидат ПРОТИВ промена на името и кога ќе ја гледаат Македонија како нивна татковина тогаш ќе има..
Ete me be mene albanec, ja gledam zemjava kako moja tatkovina i nikogas nema da bidam protiv promena na imeto, bas naprotiv, instantno sakam da se promeni, ama bas ic voopto kur ne me zabole kako ke se vika drzavava. Mi mozes nesto?!!! Ne. Epa sikter.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Бре Бре .. шо кажа ... со Пикасо заедно да не го „слушате“ Бах .. само момци Бах кои го „слушаат“ може да имаат ваков речник :tapp:

Подршка за кампањата!

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Браво браво за македонската дијаспора,секоја чест...Името од Канада,од Австралија ни го чуваат,кој знае може еден ден ако го зачуваме и ќе се вратат наваму да видат како се живее.

Kajgana Shop

На врв Bottom