Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.770
Поени од реакции
43.974
Така е... Ти пишав на профил еве и тука... Прашањата и дилемите, не се некаква хајка(овај збор од шо гледам А1 ми остана во речникот:pos2:) против Вас, туку чисто да видам како би мислеле другите, бидејќи ПЛ е во хаос со судењето... не само за нас или за вас или против нас или против вас, туку општо... Видов многу грешки оваа сезона, премногу би рекол
ОК, сфаќам.. Ама и јас мораше да спомнам, оти знаат да се избацат некои "еве пак судијата му помогнал на Јунајтед да освои 3 поени".. Ти пишав и преку репутација, еве и тука.. (за другите што не гледале).. Фој, 3 пати свирна се на се цел натревар.. Како што кажав не досуди пенал за Јунајтед и исто така не доусди неколку фаули што други судии би ги суделе.. Што се вика остави да се испотепаат.. Не за џабе 3 аркади и 5 носа беа скапани за врме на мечот...па дури и тогаш не свиреше фаул, или прекин на играта.. :):) Имаше и уште една сомнителна ситуација, кога Бент панда во шеснаесетникот на Јунајтед.. Не знам точно што резултат беше, ама знам оти беше во втор дел.. Ама според мене, тука немаше пенал, оти Бент трчаше зад Евра и можеби сакаше зад него да истрче и да се ослободи од другата страна, па малце се закачи од ногата на Евра, можеби и уопште не се закачи..т.е. сам се фрли.. Не дадоа баш подобра репетиција..

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
ОК, сфаќам.. Ама и јас мораше да спомнам, оти знаат да се избацат некои "еве пак судијата му помогнал на Јунајтед да освои 3 поени".. Ти пишав и преку репутација, еве и тука.. (за другите што не гледале).. Фој, 3 пати свирна се на се цел натревар.. Како што кажав не досуди пенал за Јунајтед и исто така не доусди неколку фаули што други судии би ги суделе.. Што се вика остави да се испотепаат.. Не за џабе 3 аркади и 5 носа беа скапани за врме на мечот...па дури и тогаш не свиреше фаул, или прекин на играта.. :):) Имаше и уште една сомнителна ситуација, кога Бент панда во шеснаесетникот на Јунајтед.. Не знам точно што резултат беше, ама знам оти беше во втор дел.. Ама според мене, тука немаше пенал, оти Бент трчаше зад Евра и можеби сакаше зад него да истрче и да се ослободи од другата страна, па малце се закачи од ногата на Евра, можеби и уопште не се закачи..т.е. сам се фрли.. Не дадоа баш подобра репетиција..
Доста бе, кај да ом, само ти пишиш... Тука, на профил, репутации, Арсенал, ме мрдна... :pos2::pos2:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.115
Така е... Ти пишав на профил еве и тука... Прашањата и дилемите, не се некаква хајка(овај збор од шо гледам А1 ми остана во речникот:pos2:) против Вас, туку чисто да видам како би мислеле другите, бидејќи ПЛ е во хаос со судењето... не само за нас или за вас или против нас или против вас, туку општо... Видов многу грешки оваа сезона, премногу би рекол

--- надополнето ---

Едит статија, со наслов, „Глупостите на Тотенхем, во последните 24 часа на Трансгер пазарот“

Од првиот ден на трансфер-периодот Тотенхем беше тимот за кој се зборуваше дека ќе биде најагилен на пазарот. Вчера на полноќ изминаа и последните секунди, а тимот од Лондон не купи ништо, остана без Роби Кин и со тужба од Евертон.

Уште пред да му дозволат на Роби Кин да замине во Вест Хем на позајмица, беа фокусирани на Ла Лига и на некои од најквалитетните светски напаѓачи, со најавата дека ќе го урнат клупскиот рекорд за потрошени финансии за еден играч. Вчера попладне му понудија на Диего Форлан 15 милиони евра, за само да ги видат клупските директори на Атлетико Мадрид за десетина минути како ладно ја одбиваат понудата. Порано, понудија 45 милиони евра за Агеро, но и тука немаше ништо. Агеро потпиша нов 2,5-годишен договор со Атлетико на официјална презентација и церемонија во Мадрид.

По одбивањето на понудата за Форлан, Тотенхем го продолжи последниот трансфер-ден избезумено. Набрзина беше одбиен за Џузепе Роси од Вилјареал, а за Енди Керол беше јасно дека е предоцна, откако напаѓачот на Њукасл веќе беше на пат за Ливерпул. Зошто Хари Реднап, за кој знаеме дека долго време му се восхитува на Керол, чекаше до последното попладне, тоа сè уште не е јасно. Следуваа одбиени понуди за Луис Фабијано и Фернандо Љоренте.

Трагичното е што Тотенхем вчера повторно се обиде да го ангажира Фил Невил од Евертон. Уште на петти јануари Евертон се изјасни дека бара 500 илјади фунти, за Тотенхем вчера во рок од два часа најпрвин да испрати понуда од 250 илјади и потоа уште дополнителни 250 илјади што ќе ги плати за една година. Дејвид Мојс не се шегуваше кога рече дека планира да „ги тужи“.

Така, Тотенхем бесполезно го потроши последното попладне, за на крајот да се случи најтрагичното. Понудени 6,5 милиони фунти за Чарли Адам, брзо прифатени, но за две минути предоцна. Документацијата беше завршена во 11.02 часот и потоа фрлена со тоа што трансфер-периодот веќе заврши. Можеби Хари Реднап ќе биде среќен што го задржа Герет Бејл, но како амбициозен тим што треба да игра елиминациска фаза во Лигата на шампионите, мораше многу поплански да настапи на овој трансфер-период. Сега веќе е доцна.
Tottenham's bids to sign David Beckham and Phil Neville failed after they missed the transfer deadline.

By 7 years.
:pos:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.229
Поени од реакции
14.570
Wenger: "In the morning Chelsea announce a £70m loss and in the afternoon buy £75m worth of players. Where's the logic in that?"

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Платини му фрли мерак на Абрамович.
Искрено не сум ѓи прочитал новите правила за дозволени загуби или што и да се, има ли шанси Роман да се заеба со фрлањето огромни пари? Да не му плеснат уште едно трансфер ембарго?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За информација, Фој не доделил жолт картон година дена, како што кажа коментаторот.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Платини му фрли мерак на Абрамович.
Искрено не сум ѓи прочитал новите правила за дозволени загуби или што и да се, има ли шанси Роман да се заеба со фрлањето огромни пари? Да не му плеснат уште едно трансфер ембарго?
Дечко дај не треси зелени,Сити колку потроши последниве две сезони ? Сигурно над 300 М ЕВРА.. Со кое право да му мавнат трансфер ембарго на Челзи?
Кое правило го прекрши ? :tapp::tapp::tapp:

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Дечко дај не треси зелени,Сити колку потроши последниве две сезони ? Сигурно над 300 М ЕВРА.. Со кое право да му мавнат трансфер ембарго на Челзи?
Кое правило го прекрши ? :tapp::tapp::tapp:
Значи само за серење си? Или се прајш улав?

Прашав фино лепо, бидејќи прочитав дека УЕФА изразила загриженост од таквиот потег, баш кога Челзи објавил некој си милионски минус за претходната сезона.
И си прашав бидејќи не разбирам што тоа значи. Немој да леташ одма. А очито ни ти не знајш за шо се работи па ми враќаш прашање на моето прашање.

--- надополнето ---

А да, и знам дека и Сити и Реал фрлија огромни пари и БАШ затоа реков дека Платини му фрлил мерак на Абрамович, игнорирајќи ѓи и другите што се искршија од трошење и повеќе од Челзи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Извини, твојот предлог не можам да го коментирам, бидејќи не го видов.. За жал, беше истоврмено со Арсенал... Ги издвоив овие три, бидејќи директно или индиректно влијае на играта или резултатот...

Само можеби, нема да се сложам дека беше 85та минута и дека не требало да се суди, но не можеме да знаеме, шо би се десило... Сега нормалн, јас веројатно, ке бидам пристрасен во ситуацијата, но баш сакав да видам како ке изгреагираат до крајот Астон Вила, но.. Тоа е тоа...

...Едино шо ме прај загрижен мене се судиските грешки кои ги има се повеќе и повеќе, било во наша корист или против нас... Оваа сезона мислам дека ги има најповеќе и од сите судии
А извини, кај бевте вие вака да поставувате прашања кога Ли Мејсон не оштети нас или па кога Бентнер си се сопна неделата? Кога Веб досуди пенал за нас против Ливерпул ние први признавме дека не беше пенал. Или вам битно ви беше само дека ни скина два бода? Ех, што сте значи :)
Знаеме дека судењево во Англија е катастрофа, како во нашава лига дури да не речам.

A

apidrone

Гостин
Who is the best deadline day signing?

Answer
  • Fernando Torres
  • Andy Carroll
  • Luis Suarez
  • David Luiz
Ја од сеир гласав за Керол :)

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
ЕФА реагира потрошената сума на Челзи

среда, 02 февруари 2011, 12:41

Трансферот на Фернандо Торес од Ливерпул во Челзи ја загрижи УЕФА поради парите кои притоа се потрошени.

Иако председателот Платини пред извесно време ги предупреди клубовите за разумно трошење на пари Абрамович го одвраза кесето и раководството од Енфилд му плати 59 милиони евра.

Според британските медиуми во европската куќа на фудбалот сите се загрижени бидејќи лондонскиот тим остана глув на политиката за рационално трошење па сега трансферот на Торес ќе биде тема број еден на нивниот состанок.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom