Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Kaj gledase pomosnikot sudija ne znam!

Едино можно објаснение зошто не се судеше офсајд таму е допирот на Коншелни (или кој беше) со топката, пред после Саха да ја прифати. Во моментот на додавање беше очигледен офсајд и за оној судијата на другата половина. Ама и тоа е крајно контроверзно. Со ваков тренд не знам какви судии ќе има на терените за 2-3 сезони.
Само да додадам еден случај..Многу ме интересира и ваше мислење драги колеги.. Имаме, би рекол три ситуации во кои се наогаат Челзи, Јунајтед и Арсенал...
1. Пенал врз Ешли Кол на мечот Сандерлен - Челзи... Топката упатена до него, и играч на С-ленд оди преку него, Кол се наведнува и паѓа, судијата суди пенал... Мислење ?
2. Недосуден пенал поради очигледна игра со рака на О Ши во сопствениот 16ник, со кој очигледно спречи аистенција за гол... Судија = Крис Фој.. Мислење ?
3. Недосуден офсајд за Арсенал, од Луис Саха... Додавање на Артета, чинам, топката оди 10 метра подалеку од Саха, Лорен ја допира таа топка, индиректно го менува правецот доаѓа до Саха, кој при додавањето беше во офсајд, и постигнуав гол... Судија = Ли Мејсон... Мислење ?
Многу ме интересира вашиот коментар за ова...
Еве го моето мислење..
За 1от случај, чист пенал, очигледен, но сме сведоци, и тоа како, кога онака ке се постави играч судијата свири фал во напад... Според мене е пенал...
За 2от случај, нема друго мислење, оти е чист пенал, О Ши игра со рака, во петерецот на Ван Дер Сар, со кој директно влијае на играта на Вила, но судијата покажува корнер...
За 3от случај, да не бидам субјективен, не кажувам мислење....
Поздрав
Само да додадам еден случај..
4. При резултат од 1-0, Нани ја прифаќа топката, го дрибли Дан и овој дирек у Нани удира, во казнениот простор.. Нани паѓа, судијата не суди пенал..
--- надополнето ---
А мое мислење..
За пеналот над Кол, јас не видов најдобро.. Некако се погодуваше кога и да сменам канал, да проверам колку се Челзи и Арсенал или паѓа гол или нешто слично.. Па го фатив изведувањето на пеналот, а прекршокот само на крај.. Колку што видов тој од Сандерленд му се качи на грб на Кол, кој беше наведнат.. И јас иам приметено оти понекогаш и фаул во напад се суди, ама сепак мислам оти имаше пенал..
За вториот чист пенал од Ошеј.. Само да се напомене оти беше при резултат од 3-1, 85 минута, што значи можеби и немаше да влијае многу на крајниот исход на мечот..
За третиот.. Чист офсајд..
Не кажав оти не требало да се суди.. Напротив, но можеби судијата сакаше да ни врати за недосудениот пенал во првиот дел и да не не става на дополнителни маки..Извини, твојот предлог не можам да го коментирам, бидејќи не го видов.. За жал, беше истоврмено со Арсенал... Ги издвоив овие три, бидејќи директно или индиректно влијае на играта или резултатот...
Само можеби, нема да се сложам дека беше 85та минута и дека не требало да се суди, но не можеме да знаеме, шо би се десило... Сега нормалн, јас веројатно, ке бидам пристрасен во ситуацијата, но баш сакав да видам како ке изгреагираат до крајот Астон Вила, но.. Тоа е тоа...
...Едино шо ме прај загрижен мене се судиските грешки кои ги има се повеќе и повеќе, било во наша корист или против нас... Оваа сезона мислам дека ги има најповеќе и од сите судии

Не кажав оти не требало да се суди.. Напротив, но можеби судијата сакаше да ни врати за недосудениот пенал во првиот дел и да не не става на дополнителни маки..
Е сеа, не знаеме како би изреагирале Вила до крај, ама и не знаеме дали би постигнале гол од пеналот...а нема ни да дознаеме..![]()
против Вас, туку чисто да видам како би мислеле другите, бидејќи ПЛ е во хаос со судењето... не само за нас или за вас или против нас или против вас, туку општо... Видов многу грешки оваа сезона, премногу би рекол