Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.229
Поени од реакции
14.570
Наводно умрел во спиење а неговата жена не била дома и го нашле од коа не се покавил на тренинг и не кревал на телефон

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Малку имаш грешка, за цеск имаше голема понуда годинава, а годинава немаше потреба од продавање на клучни играчи. Проблемот со немањето пари беше да се доведат или поточно купат поискусни, а замина Фламини кој неможевме да го задржиме затоа што неможеа да си дозволат поголема плата да му дадат, или Хлеб кој трчаше за некоја поголема "слава". Тогаш за Цеск да понудеа голема сум и сериозна најверојатно ќе си заминеше и он. Среќа лани видоја Барса дека Цеск вреди па можевме да си го задржиме затоа што се расчисти долгот. И да точно е дека парите за стадионот не се собираат сите од продажбата на играчи, посебно не од Цеск, али поради стадионот се штедеше, не се купуваа играчи. А само не ми е јасно како Манчестер е во финансиска криза и поради што, кога нефрла многу пари, а зема од играчи и тоа добро, плус

А разликата помеѓу манчестер и арсенал во тоа што манчестер не направи комплетен ремонт. Точно е дека фергусон внесува нови млади играчи но тоа е по 1-2 годишно годинава Чичарито и Рафаел или фабио близнаците (десниот бек), претходните години Андерсон, валенсиа али се постепено, али костурот си беше ист Гигс, Сколс, Руни, Евра....., каде кај Арсенал е обратно има 1-2 "постари" каде просекот за постар тим го правеше Алмуниа и Силва а другите имаа до 20-21 година. Едини постар играч беше а и е Аршавин....
Не прај маабет така. Понуда мош имаше само таа година, ама шпекулации има 3 години. Венгер можеше да го продаде Фабрегас исто пред 3 год за големи паари. Тука сакаах да ти кажам дека Ферги се откажуваше од неговото задоволство да ги гледа Бекам, Руд, Роналдо продавајќи ги за максимални понуди шо можат да се извлечат од них, за да може да го одржува тимо. Никој не му е крив на Венгер шо не е оставил ниеден постар играч. И саа да го питат, он знаа дека у врска со ремонто Ферги подобро работе од него, постепено, как шо кажа ти, а не ај сите стари раус, младите играјте. Ако е сакал е можел да задрже постари играче.

Ех, ви текнува ли кога се играја финале Порто-Монако?
Поентата ми е, се зависи од околносите. Среќа, баксуз ... несреќа на друга екипа. Как шо они стигнале до финале може да е исто толку случајно колку шо Манчестер би испаднал од Монако, да речеме. И да сме на јасно, ова го напишав чисто како пример, знам дека не се десило.
Па цело време се случуват такви работи. И у првенствата. Шампионо не зависе само од тва колко е квалитетен, туку уште од мал милион работи. Мене поентата ми е дека шом се можеле да стигнат до там значи нее случајно, се имале квалитет, а не дека се биле млади, неискусни, незнајале да играат фудбал и слично...

Не те разбирам сеа...
Па нели сам кажа дека битното не го направиле? Не го земале трофејот.. и да тука станува збор за искуство... зар 20-21 годишни играчи ти мислиш дека имаат искуство и можат да издржат таков притисок?
туку чекај за кое финале збориме? ЛШ? ако е за тоа тогаш имавме уште по некој искусен играч останато (читај Анри) кои не доведоа до финале, а несреќен сплет на околности (читај дебилна интервенција на Леман) не чинеше трофејот.
Ако збориш за карлинг купот тогаш спореди го тимот на Арсенал и тимот на Челзи што играше во финалето... разликата во просечната старост на тој натпревар ако не се лажам беше цели 5 години.
Говорам за ЛШ. Ја и ФА финале играате, забравих. Гледаш, од последната титула на Арсенал нее било само деца значи. Имале сте шанси, блиско сте биле до сите трофеи.

За кое финале? Лига на шампиони? Ако е за тоа, сакаш да ти го кажам составот или ќе ти текне тогаш кои играа за Арсенал?
Не го знам, нее ни битно, знам дека играа Анри, Кембел, Хлеб. Значи не сте биле само со деца? Оште помалко аргументи за тва дека ремонто и стадионо се причини за периоодо без титули. Од година у година се се менеше, ама на пр, не ми е јасно как и пред 4 год вашио тим беа деца, и сега се деца? Нели пораснаа веќе? Нека покажат нешто посебно, нешто различно од тие 4-5год.

Па тоа и ми беше поентата дека Манчестер не бил толку доминантен врз Арсенал. Целата приказна беше со тоа дека сме имале комплекси затоа што манчестер бил доминантен врз нас. Праев споредба помеѓу манчестер и арсенал зошто се работите такви какви што се.:smir:
Целио маабет беше за тва дека Јунајтед у последните години е толко доминантен шо на фановето на Арсенал им дојде преку кур цело време да тренират, а па да се втори. :) Разчистииме го тај маабет, не ја отварајте од ново дискусијата. :)

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Малку имаш грешка, за цеск имаше голема понуда годинава, а годинава немаше потреба од продавање на клучни играчи. Проблемот со немањето пари беше да се доведат или поточно купат поискусни, а замина Фламини кој неможевме да го задржиме затоа што неможеа да си дозволат поголема плата да му дадат, или Хлеб кој трчаше за некоја поголема "слава". Тогаш за Цеск да понудеа голема сум и сериозна најверојатно ќе си заминеше и он. Среќа лани видоја Барса дека Цеск вреди па можевме да си го задржиме затоа што се расчисти долгот. И да точно е дека парите за стадионот не се собираат сите од продажбата на играчи, посебно не од Цеск, али поради стадионот се штедеше, не се купуваа играчи. А само не ми е јасно како Манчестер е во финансиска криза и поради што, кога нефрла многу пари, а зема од играчи и тоа добро, плус

А разликата помеѓу манчестер и арсенал во тоа што манчестер не направи комплетен ремонт. Точно е дека фергусон внесува нови млади играчи но тоа е по 1-2 годишно годинава Чичарито и Рафаел или фабио близнаците (десниот бек), претходните години Андерсон, валенсиа али се постепено, али костурот си беше ист Гигс, Сколс, Руни, Евра....., каде кај Арсенал е обратно има 1-2 "постари" каде просекот за постар тим го правеше Алмуниа и Силва а другите имаа до 20-21 година. Едини постар играч беше а и е Аршавин....
Drugarce za toa ke gi prasas Glejzeri i toa kako se vo dolgovi i toa kako Manchester im e sredstvo za isplata na dolgovite:smir:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Не го знам, нее ни битно, знам дека играа Анри, Кембел, Хлеб. Значи не сте биле само со деца? Оште помалко аргументи за тва дека ремонто и стадионо се причини за периоодо без титули. Од година у година се се менеше, ама на пр, не ми е јасно как и пред 4 год вашио тим беа деца, и сега се деца? Нели пораснаа веќе? Нека покажат нешто посебно, нешто различно од тие 4-5год.

Битно е, затоа што тој состав беше искусен и од тогаш почна да се прави тим, а не пред и за финалето ЛШ. Муабетот е завршен, и јас не сакам веќе да се замарам на темава, само зошто ги тераш истиве прашања незнам кога на минатата страна ти кажав дека тоа што го немаше изминатите 5 години, го има годинава. Тоа е тоа поразлично и тоа што сега не се деца. Нема повеќе таков изговор.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Битно е, затоа што тој состав беше искусен и од тогаш почна да се прави тим, а не пред и за финалето ЛШ. Муабетот е завршен, и јас не сакам веќе да се замарам на темава, само зошто ги тераш истиве прашања незнам кога на минатата страна ти кажав дека тоа што го немаше изминатите 5 години, го има годинава. Тоа е тоа поразлично и тоа што сега не се деца. Нема повеќе таков изговор.
Не сам видел оште ништо, за тва така кажах. Борбата у ПЛ допрва почнува, втора полусезона. :)

В

Вори

Гостин
Борбата во ПЛ е one horse race,односно борбата е завршена.
Битката ќе биде за местата кои водат во ЛШ и Европа Лига...мислам да не се лажеме за џабе.Лично ја да сум фан на Манчестер ќе почнам да си славам уште одсега.

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Борбата во ПЛ е one horse race,односно борбата е завршена.
Битката ќе биде за местата кои водат во ЛШ и Европа Лига...мислам да не се лажеме за џабе.Лично ја да сум фан на Манчестер ќе почнам да си славам уште одсега.
Rabotata e sto ne si fan na Manchester!

Nema slavenje zosto sepak se e mozno, nekolku povredi, nekolku sudiski greski, malku opustanje i otide titulata!

В

Вори

Гостин
А,кој ќе загрози?Челзи? :pos:
Топло-ладниот Арсенал?Или пак Манчестер Сити?

Не биди скромен,пуштија душата и кулирај...

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.721
Поени од реакции
11.559
Rabotata e sto ne si fan na Manchester!

Nema slavenje zosto sepak se e mozno, nekolku povredi, nekolku sudiski greski, malku opustanje i otide titulata!
Такви се тие од фан клуб: Иронија, честитаат уште на полу-сезона, а ако нешто тргне наопаку и се приближат малку, одма повторно се палат како варени зајци.
Остај ги :)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Не бе,само Челзи трошел,само Челзи купувал играчи,што ти е тебе.

Види го па погоре какви дебилски муабети тера.Кажува колку титули имале екипиве од големата 4-ка.Па уште во заграда пишувал ''од кога дојде Абрамович'' :pos:

Ејј Господ да чува...ај па ја да ви ги рачунам титулите од кога почнавте да играте на Емирати?:pos:
Не прај глупости... :pos2::pos2: Земи си ливче и пенаклаце, оти ќе се збуниш...:pos2:

В

Вори

Гостин
Такви се тие од фан клуб: Иронија, честитаат уште на полу-сезона, а ако нешто тргне наопаку и се приближат малку, одма повторно се палат како варени зајци.
Остај ги :)
Ние барем на полу-сезона.Вие по првите две кола почнавте да ни ја препишувате титулата нас.

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Ние барем на полу-сезона.Вие по првите две кола почнавте да ни ја препишувате титулата нас.
Vo sekoj fan klub ima isklucoci taka da ne velam deka nemase takvi i kaj nas, koi so sekoj natprevar imaat razlicno mislenje, ama pogolem broj se zakoraveni navivaci koi nikogas ne bi rekle takvo nesto!

В

Вори

Гостин
Нормално.И ја изедов гомна лани и ви препишав титула,а не го мислев тоа.А,сега го мислам и те како :)
Нема кој да го победи Манчестер во ПЛ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom