Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Да да друже во право си... Ливерпул последен пат зема титула 90та така да извини ама тогаш немаше фудбал на ТВ а и мал сум бил за да разберам нешто...
од кога јас гледам активно фудбал значи некои 12тина години уназад тоа се тие дербиња со тоа што би го додал и Јуве кај италијаните...
Ливерпул бил тим кој јас ЛИЧНО никогаш не сум го сметал за дерби натпревар против Челзи, Арсенал или Манчестер.

Е добро, штом за твои лични интереси збориме, нема што да те убедувам.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
Собираат секако!!! Ливерпул не собира!!!
Ти мене сакаш да ме убедиш дека на пример Ливерпул - Манчестер е погледан натпревар од Арсенал - Манчестер или Челзи - Манчестер?
Ако е така многу се лажеш друже, те разбирам дека си навивач на Ливерпул и те боли тоа што веројатно ќе бидете следниот Лидс ама јебига тоа е

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Ти мене сакаш да ме убедиш дека на пример Ливерпул - Манчестер е погледан натпревар од Арсенал - Манчестер или Челзи - Манчестер?
Ако е така многу се лажеш друже, те разбирам дека си навивач на Ливерпул и те боли тоа што веројатно ќе бидете следниот Лидс ама јебига тоа е
море човекот сака да ти разјасни шо е ДЕРБИ а не кој натпревар е НАЈГЛЕДАН:smir:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
Само ми потврди дека не го сваќаш концептот на дерби натпревар. Можеби така почна да се сваќа заради медиумската покриеност што се прошири низ времето.

Болдираните натпревари се дербија, да.
Тогаш во секоја лига има дербија да...
Јас зборев за тоа кои се најголемите дерби натпревари не за СИТЕ дерби натпревари

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.782
Поени од реакции
12.114
Добар си ти!! Изгледа од вчера си почнал фудбал да гледаш!!!

--- надополнето ---

Ти тоа би сакал ама ќе видиме дали ќе ти се исполни желбата!!!

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
Добар си ти!! Изгледа од вчера си почнал фудбал да гледаш!!!

--- надополнето ---

Ти тоа би сакал ама ќе видиме дали ќе ти се исполни желбата!!!
Да а ти пошто многу од дамна гледаш тогаш памтиш кога последен пат зема Ливерпул премиер :) Дури и блекбурн има земено пред вас така да мое право е да не ве сметам за дерби тим ;)

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Среќа што тебе никој не те прашал за одбирање дерби натпревари, оти си еба мајката.

Едно е ГЛЕДАНОСТ на натпревар, и медиска покриеност, друго е ДЕРБИ натпревар. Си ги испомешал термините, меѓу кои има огромна разлика.

Време е да си легнеме :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
Среќа што тебе никој не те прашал за одбирање дерби натпревари, оти си еба мајката.

Едно е ГЛЕДАНОСТ на натпревар, и медиска покриеност, друго е ДЕРБИ натпревар. Си ги испомешал термините, меѓу кои има огромна разлика.

Не сум ги смешал поимите.
Едно е градски дерби натпревар, друго е дерби натпревар.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Не сум ги смешал поимите.
Едно е градски дерби натпревар, друго е дерби натпревар.
Си решил ти да не попушташ.
Извини брат ама нема да продолжам да се убедувам. Нека ти биде. :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
Си решил ти да не попушташ.
Извини брат ама нема да продолжам да се убедувам. Нека ти биде. :)
Не се натегам веќе пошто секој си има различно мислење АМА мораш да признаеш дека има и тоа голема разлика од градско дерби (Ливерпул - Евертон) до дерби на национално ниво (Манчестер - Челзи)

тоа ми беше првичната поента, воопшто не размислував на градските дербија.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ај ви отворив тема на муабет со дербиава. Значи треба да се сфати дека услов за дерби не претставува само утакмица помеѓу екипи што се наоѓаат во први 4 или пак само оние што се најгледани. Еве конкретно за мене како навивач на Арсенал, поголемо дерби ми преставува утакмицата со Тотенхем отколку со Ливерпул, најверојатно и на навивачите на Ливерпул им е исто во однос со Евертон. Ако веќе мора да се изгуби од некој, подобро да се изгуби од Ливерпул отколку од Тотенхем. И пред некој да ми се нафрли како Тотенхем последниве години станала јака екипа, да му кажам дека ривалството датира од пред 100 години. Други поголеми дербија што би ги издвоил покрај тие 2 се Манчестер-Ливерпул, Манчестер-Лидс, Челзи-Тотенхем, Сити-Јунајтед..па на Милвол-Вест Хем и Бирмингем-Астон Вила и самите видовте што се случи последен пат кога играа меѓу себе.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Не се натегам веќе пошто секој си има различно мислење АМА мораш да признаеш дека има и тоа голема разлика од градско дерби (Ливерпул - Евертон) до дерби на национално ниво (Манчестер - Челзи)

тоа ми беше првичната поента, воопшто не размислував на градските дербија.

Тоа е апсолутно точно, ама нема никаква врска со гледаноста од светот туку ривалството.

--- надополнето ---

Ај ви отворив тема на муабет со дербиава. Значи треба да се сфати дека услов за дерби не претставува само утакмица помеѓу екипи што се наоѓаат во први 4 или пак само оние што се најгледани. Еве конкретно за мене како навивач на Арсенал, поголемо дерби ми преставува утакмицата со Тотенхем отколку со Ливерпул, најверојатно и на навивачите на Ливерпул им е исто во однос со Евертон. Ако веќе мора да се изгуби од некој, подобро да се изгуби од Ливерпул отколку од Тотенхем. И пред некој да ми се нафрли како Тотенхем последниве години станала јака екипа, да му кажам дека ривалството датира од пред 100 години. Други поголеми дербија што би ги издвоил покрај тие 2 се Манчестер-Ливерпул, Манчестер-Лидс, Челзи-Тотенхем, Сити-Јунајтед..па на Милвол-Вест Хем и Бирмингем-Астон Вила и самите видовте што се случи последен пат кога играа меѓу себе.

Ете баш ова сакам и јас да го кажам.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
Забегавме многу со темава од натегање која лига е најдобра до дербињата...
се одјавувваме од тука има време до следното коло во премиер :)

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Томи, Хавокривер е во право и мислам дека си грешка.......

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Нема тренерски лиценци.
Фергусон не е тренер, Фергусон е менаџер. Мислам дека сериозно ги мешаш тие два поими и дури не ја разбериш разликата меѓу нив, нема поента да продолжиме со тој муабет.
Па јас ко шо разбрав, Давор и за квалитет зборувше. Не е битно, во секој случај.

Ова не се однесува конкретно само на цитираниов пост, тој е искористен само ко еден пример од целава дискусија.
Јас апсолутно го избегавам терминот најдобра. Пошто то „добро“ е многу релативно за мене.
Најквалитетна - многу чисто и јасно, лигата со најквалитетни фудбалери. А то е, уште појасно, шпанска Примера.
Најкомпетитивна - судир на различности во секој смисол. Се разбира, Премиер Лига. По овај критериум, ПЛ ја рамнам со Бундеслигата, ама Бундес бар сега засега заостанува на квалитет спрема ПЛ.
Мислам дека работите се многу јасни. :toe:
Грешка у мојоо пост, говореех за менаџеерто на Челзи, не за тренерто. А де молам ти се објасни ми шо е тва тренер, а шо е менаџер, прв пат слушам...
Збооро беше за квалитет да, не сам тапанар да кажам оти квалитето на ВБА и Сандерленд е ист как на Јунајтед и Челзи, ама такви екипи шо флеват опасно у секоо утакмица неможеш да кажеш "коо дојде ред Арсенал да губе од ВБА, Челзи од Вулвс, Јунајтед едвај да ги тепа" и да ги потценуваш, не станува збор за ослабени Челзи, Арсенал, Јунајтед колко шо станува збор за одлични Сандерленд, ВБА, Болтон.
И дај дефинири, шо подразбираш ти под поимо најдобра лига, најквалитетна лига?

Веќе коо говореш за дерби натпревар, размисли и кажи как е настанал тај дерби натпревар? Ако на времето Еспањол е бил ривал и главна пречка на Барса до некоја цел (титула) и нивните меѓусебни дуеле се биле ДЕРБИ, не значи дека и сега треба да бидат дерби, коо Еспањол у последните години не и може ништо на Барса. За едно 200 години, дерби натпревар ќе биде секој натпревар, а погоди на шо ќе биде резултат тва? Мислам оти си у голема заблуда.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom