Football Manager 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Ивица ЈМК
  • Време на започнување Време на започнување
Овие Лестер полни како брод. Само што влегов во ПЛ, одма ми даваа 21М€ за трансфери и тоа само за да опстанам во лига :tv: Јас ставив top half finish и добив 28M€.

Табела
25433921.jpg

Ќе биде добро,ако се докопам до 7 место, за повеќе, реално немам шанси.

Трансфери
21331561.jpg

Гонзало Родригез и Саного потфрлија, очекував повеќе од нив.

А позитивно сум изненаден од Прањиќ,Де Јонг, Ричардс и секако Македа...
72420401.jpg

Алал нека му е:cuc: Најдобриот стрелец Дестро има 8 гола, а игра цела полусезона. Овој со 8 утакмици веќе го стигна :)

Земав и 2ца бразилци Гансо и Леандро

Гансо мислам, дека сите го знаат.
71729871.jpg

Овој Леандро е реген(wonderkid), ама изгледа нема да играа оваа сезона
MsgPlus_Img0288.png

23470373.jpg

Кај најде толку пари за трансфери б, 68 милиони, јас со Кардиф кога влегов во ПЛ едвај некои 30-35м добив.

Па богат тим, а и стигнав до 1/2 финале на ФА куп таа сезона и добив 28М€ за трансфери.
Овие последниве 2ца ги купив на 48 рати.Финансии во минус.
Планирам за некоја сезона да освојам титула и да си „бегам“ :)

Може да ми кажете дали се разликува по некои подесувања за утакмици и по трансфери...пошто како што знам 2009 беше ептен слична на 2010,е сеа за оваа викаат дека била подобра,али за да не ја симињам џабе,ако може некој да ми објасни у кратки црти.Фала :smir:

hobbs.jpg

Срамота е ова, прв стрелец да ми е централен дефанзивец.

Една сезона кога играв со Тотенхем, Кабул ми имаше 17 гола дадено, се од корнер :pos2:

Една сезона кога играв со Тотенхем, Кабул ми имаше 17 гола дадено, се од корнер :pos2:
Јас кога играв со нив, Крауч ми стоеше на корна и цела сезона даде околу 50 гола. Човек ќе помисли светска класа играч, а тој 30 гола даде од корна.

Јас кога играв со нив, Крауч ми стоеше на корна и цела сезона даде околу 50 гола. Човек ќе помисли светска класа играч, а тој 30 гола даде од корна.

Да да, на тие високите што имаат heading само стави им на прва статива да седат и само треба да чекаш корнер да изведат :D

Да да, на тие високите што имаат heading само стави им на прва статива да седат и само треба да чекаш корнер да изведат :D
Кај мене стојат на втора :)

Еве најдов еден скриншот од Крауч...
97011215.jpg

:zver: :pos:

Може некој да ми каже како да ставам на шорт пасинг или директ.Што е подобро?
И која тактика е така најдобра, која најмногу ја користите?
А и што е тоа флоат и незнам како се викаше она другото?
Фала однапред.

42731375.png

ова и на 10ката не функционираше, ко што гледате натпреварувањата како ЛШ,ЕЛ,Светско,Европско... ми се означени да ги прикажува од почеток до крај али не е така, доколку тимот кој го менаџирам не учествува во некое од овие.
на 09ката работеше али на последниве две никако.
ајде некој што знае за што зборувам нека се јави.

sfsf.jpg Подобро нешто не сум имал во тим досега.Се појави во играта третата сезона го купив oд River одма и партал прави.

Синојќа ја симнав англиската верзија и работи супер, но оваа игра ја играм прв пат. Гледав видеа и научив нешто но нешто сакам да ве прашам вас, за сите позиции (дефанзивци, средина и напаѓачи) кои оценки треба да им бидат добри и каде да видам кои фудбалери се ставени на трансфер листа?

Синојќа ја симнав англиската верзија и работи супер, но оваа игра ја играм прв пат. Гледав видеа и научив нешто но нешто сакам да ве прашам вас, за сите позиции (дефанзивци, средина и напаѓачи) кои оценки треба да им бидат добри и каде да видам кои фудбалери се ставени на трансфер листа?

Вака сега, за дефанзивци : tackling, marking, heading,concentration,anticipation, bravery, strenght плус crossing,acceleration,pace би биле добри за бековите.
средина : passing, tehnique, long shots, positioning, influence, stamina, teamwork,workrate,... плус crossing,acceleration,pace за крилата, па ако е подефанзивен marking, tackling итн
напад : finishing, first touch,flair, pace, acceleration, agility во некои случаи и strenght,stamina,heading,jumping зависи како го играш итн

А за трансфер листа одиш во search, па filter---> transfer status is transfer listed.

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
Вака сега, за дефанзивци : tackling, marking, heading,concentration,anticipation, bravery, strenght плус crossing,acceleration,pace би биле добри за бековите.
средина : passing, tehnique, long shots, positioning, influence, stamina, teamwork,workrate,... плус crossing,acceleration,pace за крилата, па ако е подефанзивен marking, tackling итн
напад : finishing, first touch,flair, pace, acceleration, agility во некои случаи и strenght,stamina,heading,jumping зависи како го играш итн

А за трансфер листа одиш во search, па filter---> transfer status is transfer listed.

Фала многууу!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom