Football Manager 2011

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Овие Лестер полни како брод. Само што влегов во ПЛ, одма ми даваа 21М€ за трансфери и тоа само за да опстанам во лига :tv: Јас ставив top half finish и добив 28M€.

Табела

Ќе биде добро,ако се докопам до 7 место, за повеќе, реално немам шанси.

Трансфери

Гонзало Родригез и Саного потфрлија, очекував повеќе од нив.

А позитивно сум изненаден од Прањиќ,Де Јонг, Ричардс и секако Македа...

Алал нека му е:cuc: Најдобриот стрелец Дестро има 8 гола, а игра цела полусезона. Овој со 8 утакмици веќе го стигна :)

Земав и 2ца бразилци Гансо и Леандро

Гансо мислам, дека сите го знаат.

Овој Леандро е реген(wonderkid), ама изгледа нема да играа оваа сезона

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.593
Поени од реакции
14.408
Кај најде толку пари за трансфери б, 68 милиони, јас со Кардиф кога влегов во ПЛ едвај некои 30-35м добив.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Па богат тим, а и стигнав до 1/2 финале на ФА куп таа сезона и добив 28М€ за трансфери.
Овие последниве 2ца ги купив на 48 рати.Финансии во минус.
Планирам за некоја сезона да освојам титула и да си „бегам“ :)

Sipy

Dr.Sheldon Cooper
Член од
9 јануари 2011
Мислења
170
Поени од реакции
31
Може да ми кажете дали се разликува по некои подесувања за утакмици и по трансфери...пошто како што знам 2009 беше ептен слична на 2010,е сеа за оваа викаат дека била подобра,али за да не ја симињам џабе,ако може некој да ми објасни у кратки црти.Фала :smir:

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929

Срамота е ова, прв стрелец да ми е централен дефанзивец.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Една сезона кога играв со Тотенхем, Кабул ми имаше 17 гола дадено, се од корнер :pos2:

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Една сезона кога играв со Тотенхем, Кабул ми имаше 17 гола дадено, се од корнер :pos2:
Јас кога играв со нив, Крауч ми стоеше на корна и цела сезона даде околу 50 гола. Човек ќе помисли светска класа играч, а тој 30 гола даде од корна.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Јас кога играв со нив, Крауч ми стоеше на корна и цела сезона даде околу 50 гола. Човек ќе помисли светска класа играч, а тој 30 гола даде од корна.
Да да, на тие високите што имаат heading само стави им на прва статива да седат и само треба да чекаш корнер да изведат :D

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Да да, на тие високите што имаат heading само стави им на прва статива да седат и само треба да чекаш корнер да изведат :D
Кај мене стојат на втора :)

Еве најдов еден скриншот од Крауч...

:zver: :pos:

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.939
Поени од реакции
4.432
Може некој да ми каже како да ставам на шорт пасинг или директ.Што е подобро?
И која тактика е така најдобра, која најмногу ја користите?
А и што е тоа флоат и незнам како се викаше она другото?
Фала однапред.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88

ова и на 10ката не функционираше, ко што гледате натпреварувањата како ЛШ,ЕЛ,Светско,Европско... ми се означени да ги прикажува од почеток до крај али не е така, доколку тимот кој го менаџирам не учествува во некое од овие.
на 09ката работеше али на последниве две никако.
ајде некој што знае за што зборувам нека се јави.

Член од
25 јули 2009
Мислења
142
Поени од реакции
64
sfsf.jpg Подобро нешто не сум имал во тим досега.Се појави во играта третата сезона го купив oд River одма и партал прави.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Синојќа ја симнав англиската верзија и работи супер, но оваа игра ја играм прв пат. Гледав видеа и научив нешто но нешто сакам да ве прашам вас, за сите позиции (дефанзивци, средина и напаѓачи) кои оценки треба да им бидат добри и каде да видам кои фудбалери се ставени на трансфер листа?

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Синојќа ја симнав англиската верзија и работи супер, но оваа игра ја играм прв пат. Гледав видеа и научив нешто но нешто сакам да ве прашам вас, за сите позиции (дефанзивци, средина и напаѓачи) кои оценки треба да им бидат добри и каде да видам кои фудбалери се ставени на трансфер листа?
Вака сега, за дефанзивци : tackling, marking, heading,concentration,anticipation, bravery, strenght плус crossing,acceleration,pace би биле добри за бековите.
средина : passing, tehnique, long shots, positioning, influence, stamina, teamwork,workrate,... плус crossing,acceleration,pace за крилата, па ако е подефанзивен marking, tackling итн
напад : finishing, first touch,flair, pace, acceleration, agility во некои случаи и strenght,stamina,heading,jumping зависи како го играш итн

А за трансфер листа одиш во search, па filter---> transfer status is transfer listed.

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Вака сега, за дефанзивци : tackling, marking, heading,concentration,anticipation, bravery, strenght плус crossing,acceleration,pace би биле добри за бековите.
средина : passing, tehnique, long shots, positioning, influence, stamina, teamwork,workrate,... плус crossing,acceleration,pace за крилата, па ако е подефанзивен marking, tackling итн
напад : finishing, first touch,flair, pace, acceleration, agility во некои случаи и strenght,stamina,heading,jumping зависи како го играш итн

А за трансфер листа одиш во search, па filter---> transfer status is transfer listed.
Фала многууу!

Kajgana Shop

На врв Bottom