Прати сосатв шо имаш и трансвер ин аут
Овој е целокупниот состав на играчи, ги варирам во зависност од формата/кондицијата/повредите... Ко што гледаш, 2015 година сум, така да долго време го билдав тимов.
Првата сезона цел ми беше пласман во ЛШ, и стигнав трет едвај. Еве ги трансферите на почетокот:
Сите што ги купив, ги донесов со плаќање на три години, за да имам пари идната сезона. А со оглед на фактот дека обезбедив пласман во ЛШ, плус тоа пуштија финансиска инјекција газдите, втората сезона малце повеќе се расфрлив со пари:
Втората сезона, во тешка битка со Милан освоив Серија А и стигнав до четврт финале у ЛШ и полуфинале у купот, што беше одличен исход, и после почна доминацијата. Еве ги трансферите од третата сезона, каде се држи некој баланс на износите на играчите што доаѓаат и тие што одат. Како што се гледа, доста добри играчи ми дојдоа како слободни агенти:
Со овој состав, Серија А си газев без којзнае каква конкуренција, ЛШ у полуфинале изгубив, и го зедов купот у Италија. Пари се наполнив и се истурив наредниве неколку сезони:
Роналдо го начекав анхепи и на трансфер листа, и се знае, на 3 годишни рати го плаќав.
Тука со овој освоив све што можеше. Во меѓувреме ги пикнав Франција на сведско првенство, и дадов отказ, па ја превзедов Италија. Со нив идам на титули. =)
И за крај, трансферите од последнава година:
Засега сезонава топ ми иде, во Серија А еве веќе трета сезона растур, у ЛШ пројдов групи, у купот уште сум у игра.
Неколку совети, што може да користат во правење на ваков состав:
- Не се расфрлајте пари во кеш на почетокот доколку ги немате. Плаќајте на рати и носете на позајмици. Во меѓувреме, доколку можете, ѓубрето продајте го за што е можно поголеми пари.
-Носете играчи што им истекува договорот. И да не ви се многу потребни, ќе ги шитнете нареден трансфер период, и ќе извадите пари од нив.
-Нон стоп давајте млади играчи што не ги играте на позајмица, и те како ујачани се враќаат доколку играат константно.
:salut: