Inception (Можни спојлери!)

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Го симнав од замунда, сега чекам некоја вечер ко ќе снемам обврски да можам на раат да го гледам :vozbud:

DVDrip izleze, ne znam sto cekas za 1080. Ne deka vredi da cekas :) ama aj ti si znaes

Вреди вреди, за мене вреди! :) го чекав The Dark Knight имаше за што да чекам, го чекав Shutter Island, повторно имаше за што да чекам ако на тоа се додаде фактот што сум зависиен од квалитетен приказ т.е. хд резолуции јасно е све, вистински добри филмови не гледам во друг формат, не под 720п.

Го гледав синоќа, не сум нешто многу воодушевен. Сонови сонови па пак сонови, ми здосади више. Има добра акција, ама филмот е преценет.

Вреди вреди, за мене вреди! :) го чекав The Dark Knight имаше за што да чекам, го чекав Shutter Island, повторно имаше за што да чекам ако на тоа се додаде фактот што сум зависиен од квалитетен приказ т.е. хд резолуции јасно е све, вистински добри филмови не гледам во друг формат, не под 720п.
Се сложувам.Добар филм,вреди да го симињам HD дури и на 8 gb.После летале гигабајтите-е летаат :)

Се сложувам.Добар филм,вреди да го симињам HD дури и на 8 gb.После летале гигабајтите-е летаат :)

Имам 200 гб, така да не му ја мислам многу многу за тоа, овој месец симнав над 10 филма по 12/13 гб, 1080п еве денеска (последен ден од месец надминав лимит) се извинувам за офтопик.

Ne me sfate Psyside dobro, ne rekov deka ne vredi da go cekas na 1080 deka ne cini filmot, nego ne vredi deka nema nekoi specialni efekti koi samo na 1080 ke moze da gi gledas pa da ne go gledas na DVDRip, ama ako ti e film taka da si gledas tvoja rabota :) ama veruvaj nisto nema da propustis na Rip-ot :)

E sega druga rabota e ako "od pocit" sakas da trosis giga na filmot :)

Го гледав филмов.

Pure fun. Немаше многу за мозгање, за разлика од некои други филмови но сепак интересно.
Сепак филмовите се за забава. Психолошки предизвици барајте во животот...

Само што го догледав.
Фино филмче, на моменти потсеќа на Матрикс. Ја отвара истата философска тема ко и Матриксот: what is real? Но, овде се работи на сосема друго ниво, перењето мозоци, т.е. всадувањето идеи. И едно нешто што премногу ми се допадна е тоа што нема класични негативци/позитивци.

Имам 200 гб, така да не му ја мислам многу многу за тоа, овој месец симнав над 10 филма по 12/13 гб, 1080п еве денеска (последен ден од месец надминав лимит) се извинувам за офтопик.
Кај мене 80че,летаат за 2 недели..:zid: .Иначе,мислам дека нема потреба којзнае колку да се троши за филм-како на пример BlueRay фазон-25-50 гига од филм,зошто секако ке ти треба дооообра опрема за да го осетиш квалитетот на филмот.Јас правам вака,нпр. Inception сега на Замунда е на 2гига,и ако стварно вреди,може да се симне на HD ili FullHD.
Иначе некој има пробано BlueRay филм да симне?? Како шо?? Импресии.

Еве го изгледав и Inception.Филмот е добар.

Ке кажам како прво дека е преценет бар на imdb, а и меѓу луѓево гледам..Најдоброто -се разбира се прекрасните ефекти дополнети со добри звучни подлоги.Сценариото е доста интересно..
На кратко-еден тип измислил начин како да влегува во сонови,и да мењава работи.Во приказната се помешува еден Јапанац :) ,кој запознат со вештинава на Cobb,го убедува да го успијат неговиот бизнис ривал,за да му влезат во сонот и да го убедат да каже кај се марките :pos2: .После се искомплицираат работите и тоа води до заплет-кулуминација-и на крај расплет
Само не сфаќам зошто филмов е на 4то место на imdb.:toe: Кој не го гледал нека го гледа-и тоа е тоа.
Btw тие шо имаат добра опрема,вреди да го почекаат на уште подобар квалитет.

Еве го изгледав и Inception.Филмот е добар.

Ке кажам како прво дека е преценет бар на imdb, а и меѓу луѓево гледам..Најдоброто -се разбира се прекрасните ефекти дополнети со добри звучни подлоги.Сценариото е доста интересно..
На кратко-еден тип измислил начин како да влегува во сонови,и да мењава работи.Во приказната се помешува еден Јапанац :) ,кој запознат со вештинава на Cobb,го убедува да го успијат неговиот бизнис ривал,за да му влезат во сонот и да го убедат да каже кај се марките :pos2: .После се искомплицираат работите и тоа води до заплет-кулуминација-и на крај расплет
Само не сфаќам зошто филмов е на 4то место на imdb.:toe: Кој не го гледал нека го гледа-и тоа е тоа.
Btw тие шо имаат добра опрема,вреди да го почекаат на уште подобар квалитет.
Дозволи бато Кулен да ти разјасни. Филмот е вана би Матрикс, тоа е јасно, шо го прави неоригинален, ама има причините зошто е на четврто/петто место се следниве:
Прво: Вачовски се прославија со Матрикс, шо значи не се дигна толку фама околу него дека беа непознати матер му ебеш. Нолан се прослави со Мементо, Бетмен бегинс, Дарк Најт кои му обезбедија место меѓу великаните. (Нолан има предност)
Второ: Матрикс има премногу ебени дијалози кои го прават неразбирлив за масата. Инсепшн ги нема толкуте дијалози. (Инсепшн има предност)
Трето: Инсепшн има акција колку и во филмовите на Шварци. Во Матрикс има последните пола саат. (Инсепшн има предност)

Матрикс - Инсепшн 0-3

Крај на приказната.:)

Дозволи бато Кулен да ти разјасни. Филмот е вана би Матрикс, тоа е јасно, шо го прави неоригинален, ама има причините зошто е на четврто/петто место се следниве:
Прво: Вачовски се прославија со Матрикс, шо значи не се дигна толку фама околу него дека беа непознати матер му ебеш. Нолан се прослави со Мементо, Бетмен бегинс, Дарк Најт кои му обезбедија место меѓу великаните. (Нолан има предност)
Второ: Матрикс има премногу ебени дијалози кои го прават неразбирлив за масата. Инсепшн ги нема толкуте дијалози. (Инсепшн има предност)
Трето: Инсепшн има акција колку и во филмовите на Шварци. Во Матрикс има последните пола саат. (Инсепшн има предност)

Матрикс - Инсепшн 0-3

Не сум го гледал сеуште, Инсепшн. Ама ова со Матрикс не ми е по ќеиф, филмот е маестрален т.е. у срце ми е :)

Матрикс - Инсепшн 0-3

хехе.Така е.Убаво гледање на работите.
Проблемот е што класичен човек што само што се вратил од работа(на пример),а сака да си го излади мозокот со некое кул филмче,ке си го пушти филмов и мн. мн. нема да се замара.И кога ке види кул акција и добри ефекти,тоа е тоа што ќе го запали.Инсепшн е таков.Нема длабина,ама има естетика.Тоа пали.И на imdb ке му мавне 10ка,мада и он нема да знае зошто филмов би се наоѓал меѓу великаните филмови..Како тоа филмов стаса на 4то место,уште пред да беше премиерата.:tapp: Тоа многу нервира.
А за Матрикс.Не верувам дека браќата Вачовски сакаа слава.Матрикс имаат доста по длабина за разлика од овој.

Матрикс - Инсепшн 0-3

Немој да ме заебаваш со извинение, Матрикс (1) е бог за Инсепшн, го убива во поим начисто. Тоа што Инсепшн е поразбирлив за простите народни маси не го прави подобар, сепак е S.F. и треба некои познавања и малку фантазија кај човек за да го разбере жанрот. Ако е така, има многу убави драми кои и дедо ми ги разбира, па да ги туриме пред сите... Мислам во ред, вкус си е вкус, ама ми звучи неверојатно Инсепшн да го ставиш пред Матрикс. Ајде трилогијата да речеме е навистина за никаде, ама првиот дел е прекрасен и во поглед на приказната (која BTW Inception ја нема) и во акцијата и во ефектите... целата идеја на Матриск те ваѓа од патики. Идејата на Inception е смешна уствари, Леонардо му вика на тој типот дека работи вo subconscious security, a овој му вика: you mean dreams??? Да бе видиш, нормално е на некој да му фрлиш таква асоцијација и одма да те разбере што работиш.

Леонардо, get a real job!

Немој да ме заебаваш со извинение, Матрикс (1) е бог за Инсепшн, го убива во поим начисто. Тоа што Инсепшн е поразбирлив за простите народни маси не го прави подобар, сепак е S.F. и треба некои познавања и малку фантазија кај човек за да го разбере жанрот. Ако е така, има многу убави драми кои и дедо ми ги разбира, па да ги туриме пред сите... Мислам во ред, вкус си е вкус, ама ми звучи неверојатно Инсепшн да го ставиш пред Матрикс. Ајде трилогијата да речеме е навистина за никаде, ама првиот дел е прекрасен и во поглед на приказната (која BTW Inception ја нема) и во акцијата и во ефектите... целата идеја на Матриск те ваѓа од патики. Идејата на Inception е смешна уствари, Леонардо му вика на тој типот дека работи вo subconscious security, a овој му вика: you mean dreams??? Да бе видиш, нормално е на некој да му фрлиш таква асоцијација и одма да те разбере што работиш.

Леонардо, get a real job!
Очигледно не ме сфаќаш што сакам да кажам.
Инсепшнот тепа кај народните маси само поради тоа што Нолан е надалеку познат, приказната е едноставна, и има премногу пау-пау, бум-трес.:D

Матрискот за мене е и ќе биде омилен филм, заедно со Фајт Клаб може, но да не навлегуваме во мојава приказна.:D

Ги има најдобрите дијалози кои јас лично ги имам сретнато во филм. Океј, има и други филмови со јаки дијалози, ама во Матрикс се мал милЈон. Зборам за првиот дел.
И Аватар е далеку попознат од Матрикс, ама не го прави подобар. Со комерцијала се прават пари, ама нема ни у од уметност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom