Inception (Можни спојлери!)

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки сакам денес да одам да го гледам може некој да ми каже што бил дали имало гужва (т.е. дали ќе можам да идам у 6 ипол и да си купам карти)?

Се прикажува од 4, 7 и 10 само така?

Inception е искачен на трето место во top 250 на imdb.com според user rating.

Блах, преценет Холивудски филм со многу акција и малку памет.
Целата работа со соновите, па со сонови во сонови, па со други луѓе во сонови, па со лично обезбедување во сонови, па сонови во сонови во сонови... ГЛУПОСТ.
Поглупаво сценарио не можеле да измислат, веќе почнува да имс енмува идеи како да инвестираат милиони долари во филмови со пукање без да биде клише.
Филмов не е клише, но е срање.

како и што можеше да се очекува , големите филмски стручњаци од форумот го спуштија филмов на ниско ниво , уште пред да го гледаат се насетуваше колку само сакат да почнат да го омаловажуваат филмов (како што не вредеше и аватар) . ај одете сега барајте на интернет некој филм од 84та што има оцена 4.8 на имдб , а вие ќе откриете дека е за чиста 10ка .

inception мене искрено ми се допадна , од содржина до ефекти , одлично изрежиран , нема досадни делови , времето е максимално коректно исполнето . браво за нолан , јеби га , може е комерцијала типот ама си брка работа одлично .

како и што можеше да се очекува , големите филмски стручњаци од форумот го спуштија филмов на ниско ниво , уште пред да го гледаат се насетуваше колку само сакат да почнат да го омаловажуваат филмов (како што не вредеше и аватар) . ај одете сега барајте на интернет некој филм од 84та што има оцена 4.8 на имдб , а вие ќе откриете дека е за чиста 10ка .

inception мене искрено ми се допадна , од содржина до ефекти , одлично изрежиран , нема досадни делови , времето е максимално коректно исполнето . браво за нолан , јеби га , може е комерцијала типот ама си брка работа одлично .

Бреј ама сум добар!!! Кога го прочитав ова прво што ми падна на памет беше Cobra (1986) . Отворам IMDB, гледам филмот точно 4.8 а ја сум му дал 10 :pos:

^ не си лош , мада требаше некој поандерграунд , никој што го нема гледано :) . а шо кобра , кој не ги знае цвикерите и оној кривиот пат по кој скокаа колите хаха , а да не зборам за дрвцето што го смукаше силвестер , заради него сите пластични лажички по кафичите се жртви на макијато пијачите . :)

ај доста офтопик да нема казни !

Не бе, еве ќе се вратиме он-топик:

Значи не се работи за хејтање уште пред да го гледаат луѓето, како што имаше случаи со Аватар. Едноставно сите очекувавме многу од филмов, поради оценката и критиките. А големите очекувања никогаш не се добри. Јас искрено многу сакав да го сакам филмов. Одеднаш од никаде излезе над 9.0, wow, страшна работа, па си викам ај да видам што чудо е ова. Дури одложив многу работи дури бев на поминување Скопје за да стигнам да го изгледам во Рамстор. Филмот во глобала не е лош, ако го гледаме како блокбастер. Значи си има акција, пукотници, експлозии, ефекти, се што сакаш од една акција. ОК скоро се ама не е важно. Актерската екипа исто така е одлична, Елен Пејџ најави дека ќе биде следната голема ѕверка уште од Hard Candy. За Леонардо не треба да се арчат зборови, Мајкл Кејн стандардно како и секогаш.

Работата е, филмот не е ништо повеќе од блокбастер. Длабоки психоанализи и скриени пораки што ги туркаа во темава... заеби се тоа. Ова е стриктно комерцијален филм за правење пари. Нема никакви факинг пораки и скриени значења, не е мозгалица. Да не навлегувам во соновите зошто се далеку од вистинските, а и самиот концепт на филмот е банален. Ама за блокбастери тоа не е важно па ако не ги анализираме другите, зошто би му барале мани на овој.

Според мене, Dark Knight е многу подобар филм на Нолан. Го имавме барем џокерот да јаде бурек. Мене толку ме бендиса таа улога што субјективно му закачив 10-ка. Inception е исто одличен блокбастер и како таков слободно можат да паѓаат 10-ки, ама нема шанси да има просечна оцена колку комплетни ремек дела од типот на Кум и Шошенк, а и убеден сум дека таа оцена ќе падне кога ќе излезе на ДВД и ќе стане достапен на поширок круг на публика која не оди по кино салите. Не го хејтам филмот, ама оценката му е многу висока.

Ocenkata 9.1 vo imdb.com, sets your expectations very high.

Realno filmot e solidna 6ka. Filmot ko film e dobar, onaka super film, ama da se dade takva ocenka a gledam i tuka nekoi se krstat po filmot, cudno mi e malce. Son vo son vo son...vo son :) Toa e cel film, sve se desava mnogu normalno, samo sto e vo son , filmot mozese so chapters da se podeli i da ne bese son vo son vo son...vo son :) i ke bese 10 pati pointeresen.

Prikaznata e dobro izmislena samo sto nema ni O od originalnost, ne znam za vas ama tolku mnogu na Matrix me potsekase filmot, cudo edno :). Ova go vikam ne deka od sekoj film baram originalnost ili sum nekoje hejter pa mora da najdam mana, ama tolku da se pravi guzva za eden rip off film, prv pat gledam. Ama ajde nejse toa. Poveke od se me maci sto ako veke pocnal da pravi sci-fi film, neka ne postavuva granici, znaci cim stanuva zbor za sonovi i gluposti neka si igra na malce porizicna karta i da go pravese filmot malce po filozovski. A vaka, kako da gledav What happens in Vegas. Potezok film e Shutter Island nego ovoj ama ajde toa druga tema.

Druga rabota e sto od pocetok go pravi karakterot na Leo dobro i fino momce, i od toa (ne znam za vas, ama za mene zboruvam) avtomatski znaes deka ke ima happy ending, pogotovo koga gi sobirase lugeto za svojot tim sve toa tolku srekno i veselo. Barem malce i nam da ne ostavase da se macime dali e vo son ili vo realnosta, ili mozebi ja ubil namerno zenata bla bla bla... Sto znam :)

Treta rabota za glumata, recisi perfektna, osven za toa cupeto sto igrase i vo Juno, tolku antipaticno devojce mi e sto... ne znam, a i japonecot, za koj morav na 2-3 pati da go vratam nazad filmot da go slusam pak sto zboruva deka 10 pati poloso od gruevski zboruvase angliski. Nemase ni R ni L, angliskiot mu bese tapa so eden zbor, drugoto si bese perfektno odigrano.

Ќе се изначекам за да го гледам во 1080p ццц... :(

Да бе, вчера на Замунда излезе ДВД, конечно тие што чекавте може да го гледате.
Јас вчера го изгледав, и си уживав во добро филмче. Оценки, критики не ме интересираат, едноставно интересно, возбудливо поминати 2 и нешто саати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom