Феноменот на нереални цени на Пазар3 ?

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување
пазар 3 стана феномен сам по себе заради авто берзата... после се испојавија нов тип на феномени со дигнати цени до плафон... пази, гледам едно рено 19 како моето исто му пишал 3600 евра... и тоа за 300 кубика и 40 коња послабо а се друго исто... па мислам алоооооо....

или ко ќе видам некое трошно фиќо старо 30 години, цена ставено 800 евра... има примери безброј... да не го спомињам оној со фолксвагенот Т1 за 700 евра, кој конечно после 265 години седење во нива го откопале и туриле за продажба, или она фиќото “олд тајмер“ чувано во гаража демек 31 година и со вкупна старост од 33 години го продава за 11.000 евра или замена за фијат 500...

а примерите за секојдневни возиласе уште по интересни... југо 45, испрекршено целото, издеформирано како да е 5 пати тумбано, цена 1650 евра.. ма дај... да ти даам 200 да ти го тргнам од дома е*ате.... или да речеме форд мондео во незнам каква си одлична состојба, цена 3500, 4000 евра.... мислам стварно со цените се забегува...

а да... ми текна и на југцето што беше “кобајаги спортско правено“ на некој пријател од форумов... не му беше цената 3500 евра? алоооооо... спуштете се на земја... нек је стопати ново (мислам дека беше 2004 година) неможеш да продаваш кола стара 6 години со спуштање на цената само 10% од фабричката... па општо познато е дека кога купуваш нова кола, уште не седнат во неа она вреди 20% подоле... само што од салон ке излезе и ке го пипне асвалтот она е поевтина за минимум 20%...

муабетот дека “имал он мноооооогу вложено во него“ и дека дури и со оваа цена е во загуба више ми се смачи да ги слушам... како сакаш да купиш кола и после 5 години да ја продадеш за исти пари? има да ја пресечеш цената за пола, па ке додадеш амортизација и ке добиеш цена за продажба... се разбира ако сакаш да го продадеш, а ако сакаш да го продаваш за да не го дадеш ондак летајте си во облаци и лупајте цени солени... пазарната економија и цените на пазарот се едно а желбите се друго... и јас сакам да го шитнам реното за 4000 евра... еве ако некој сака да го купи за тие пари одма му го давам? има ли таков будала? а?

Епа тоа е. И пак се доаѓа на муабетот лично да си одиме во Словенија/Германија да си пазариме кола. И да кркаш пат и малтретирања пак барем ќе знаеш дека не те заебал некој шабанер кој на кола што ја купил 500 евра и го фатило 1500 да ја донесе тука (со се патни трошоци), ја продава 2500 евра. Мислам Бог да чува. Ајде 200-300 евра да заработи сфаќам, ОК е, од тоа можеби живее (ама рачунаајте...300 евра од кола...3 да продае 900 евра...не се малку пари тоа да се разбереме). Ама овие нашите сакаат 1000 евра од кола и сакаат 10 да продадат.

На времето (2002 година) ретко кој имаше интернет дома и да дреме по mobile.de. Лажеа корнеа овие увозниците. Се сеќавам се купуваше Рено 19 за 1500 евра тогаш, кај нас ги продаваа 5000 евра, а реално коштале 3500.

Истите тие сеа пак се нафаќаат на овој бизнис оти со такси возење не извадиле доволно пари последните 8 години.

Епа не им давам пари бе луѓе.

А исто забележувам многу членови од форумов имаат огласи на пазар3 со нереални цени. Не сакам да споменувам имиња и огласи ама сето тоа реално би требало да е со цена БАРЕМ колку бугарските возила кои патем речено се најсмешната варијанта на пазар3.

1) Ако имам бугарски пасош СИГУРНО нема да купувам кола од некој од Штип туку ќе одам во Пловдив и ќе купам за 50% поефтина
2) Што к** бараат на македонски страни да продаваат? Некој ќе им ги купи освен ако сакаат да бидат расклопени за делови?!

Кај нас во Македонија фали Швацкелист. Се знае. Секое возило губи ~10% од вредноста годишно. До 9-тата година цената паѓа за 90% или за илустрација, кола од 10000 евра нова од салон, за девет години е 1000 евра. Цената ја држи во зависност од одржуваноста на возилото. Ако има малку километри, сервисни книшки, опрема итн.

Инаку морам да ги потенцирам и оние „Цената важи до понеделник инаку пак ја кревам на старата цена!“. И што? Ќе ме заебе? Ако еднаш се согласил да намали на 50% од цената ќе трга инает и нема да ја врати пак? Ако му е за продавање, ќе ја врати.

Моментално има такво Fiat Tipo. Типот 5-6 месеци го продава. 2000...1800...1700...1500. Сега до ПОНЕДЕЛНИК е 1000. После демек пак 1500. И некој ќе си рече „ Еј...ШИТ...се заебав не го купив до понеделник. Еми ништо сеа ќе си платам 1500 евра!“ :)

Не знам како има луѓе во оваа Македонија што размислуваат така!

Shelby Mustang 1967 ваков само на сон можи да има некој во македонија, да имам пари и 300 000 би дал за ист ваков ама ти да го префрлиш на наши табли
Неможиш да го регистрираш... проблемот е што ова чудо е едно во светот. И е мноооооогу далеку од она што уствари Mustang Shellby 500 го дизајнирал како возило. А законот за увоз на олд тајмери вика дека возилото треба да биде постаро од 35 години и да биде во првичната состојба - нетјунирано, немодифицирано и неизменувано.

А за обичен мустанг 350 или 500 доволни ти се 30.000 еврони и го имаш.

Shelby Mustang 1967 ваков само на сон можи да има некој во македонија, да имам пари и 300 000 би дал за ист ваков ама ти да го префрлиш на наши табли

овој мустанг е реплика на шелбито од 1967... овој што се продава 200.000 евра е производство од 2005 или 2006 година... во УСА кошта околу 45.000 долари нов да го купиш...

изгледа никој повеќе не купува на Пазар3,поради високите цени истите огласи се повторуваат по 100 пати,доволно е првите 5 страни да ги свртиш,,останатото само се повторува....

не ми ни се отвара веќе пазар3 да гледам нешто ради такви работи, уште има будали кои своите југовци ги ценат по 1000 и нешто евра таму,а на автопазар еден од нив го нема да отиде и таму да бара зашто за таа цена никој нема ни да му го погледне југото.. ама таков народ сме јбг..

Југо продават за 1500 евра, а голф 1 и 2 не ми се верува, ме интересира дали има некој кој дава толку пари за тие контењери со мотор?

тука плаќаш затоа што се тие коли ОЛДТАЈМЕРИ !!! пази на израз какви канти со мотори.....во ЕУ даваат разно разни попусти само да ја спречат загаденоста и овие КАНТИ (дури и многу понови од нив !) да одат ЗАДОЛЖИТЕЛНО на преса,ама ова е Македонија,тука имаат највисока цена во цел Сончев Систем

Имаат највисока цена,ама никој не им ги купува. Очигледно е дека сакаат само да се пофалат.

Југо продават за 1500 евра, а голф 1 и 2 не ми се верува, ме интересира дали има некој кој дава толку пари за тие контењери со мотор?

Еве ти и доказ за патетичноста. За истиве пари ќе најдиш понова корса или фиеста, 106-ка или шо и да е, шо ќе биди билион пати поарно од ова тезгерево.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom