Повторно негирање на македонскиот народ од страна на Бугарија!

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Се разбира,не постои ни едно малцинство ни во Бугарија oсвен бугарското,овој феномен се појавува само во две земји и тоа Бугарија и Грција..:drk:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
За оваа работа има пописи, Божо не може да каже кој каков е и што е...

Јас сум Бугарин и живеем во Бугарија, татарин не сум!!!
Јас не негирам Македонците - ти негираш Бугарите: татари, Татарстан...
Еве ти признаваш дека има Македонци,ама што фактор си ти не знам,кога човек од ВЛАДАТА НА БУГАРИЈА кажува спротивно,дека нема Македонци.И како да почитувам после држава ко вашата,ко Грција,ко Америка,ко Албанија ?

Немој бе,престани со лицемерието и ти и сите Бугари што сте се регнале на форумов,ве молам :smir:

Дал си или не си Бугар,или си Татар ме заболе мене да ти кажам право,се додека виден човек од ВАШАТА ВЛАДА го оспорува тоа дека во Бугарија нема МАКЕДОНЦИ,а за некое чудо-ИМА И ТОА МНОГУ,за мене сте гомна.

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Бугарине,кај нас народот не ја сака Бугарија-факт,бугарите-уште помалку се посакувани-факт,весниците пишуваат против Бугарија-има и такво нешто,но барем ниеден македонски министер или политичар не се изрезилил јавно да ја исплука вашата држава и вашата нација.Додека од друга страна,тој резил кај вас го прават токму вашите политичари,министри и сл.

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Бугарине,кај нас народот не ја сака Бугарија-факт,бугарите-уште помалку се посакувани-факт, весниците пишуваат против Бугарија-има и такво нешто
Чудна работа, зошто вака? Зошто во Бугарија нема негативен став кон Македонците? Нели сите слушаме Божо?

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Чудна работа, зошто вака? Зошто во Бугарија нема негативен став кон Македонците? Нели сите слушаме Божо?

Нема негативен став?! Не ме смеј.Далеку е искреноста,уште подалеку се добрососедските односи,се додека не престанат вашите политичари да плукаат по Македонија и Македонците.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Значи не секогаш нападот е најдобра одбрана. Не станува збор за нешто напишано во весник од некое си новинарче туку за изјава на министер во влада. Место да бараш вина во оној што во случајот е навреден, кажи дека се оградуваш и ја осудуваш оваа дегенска изјава на твојот министер и готово.

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Оваа изјава "ски" за мене е нелогична, што има да се осудува.
Тоа е јасно на секој и во Македонија, и во Бугарија.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Ти може би не негираш,но официјалната политика на твојата држава го прави! Не може да не реагираме соодветно бре бугаре!
Официално преброуване на граганите на БГ во 2001 година-дали тука има македонци(не зборуваме за броjки а како етнос)?
http://www.nsi.bg/Census/Ethnos.htm

--- надополнето ---

Се разбира,не постои ни едно малцинство ни во Бугарија oсвен бугарското,овој феномен се појавува само во две земји и тоа Бугарија и Грција..:drk:
И за тебе истиот линк е во сила...

--- надополнето ---

Еве ти признаваш дека има Македонци,ама што фактор си ти не знам,кога човек од ВЛАДАТА НА БУГАРИЈА кажува спротивно,дека нема Македонци.И како да почитувам после држава ко вашата,ко Грција,ко Америка,ко Албанија ?

Немој бе,престани со лицемерието и ти и сите Бугари што сте се регнале на форумов,ве молам :smir:

Дал си или не си Бугар,или си Татар ме заболе мене да ти кажам право,се додека виден човек од ВАШАТА ВЛАДА го оспорува тоа дека во Бугарија нема МАКЕДОНЦИ,а за некое чудо-ИМА И ТОА МНОГУ,за мене сте гомна.
Еве ти официални податоци
Има ли малцинства има ли македонци? 2001

Нечии тенденциозни глупости и ширене на дезинформациja са меко речено смешни. Бугариja признава постоенето на македонци,колкото и това да не се бендисва на некои от вас.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Младенов: Во Бугарија нема македонско малцинство

Горазд Чомовски Коментари (23)
06.05.2010 15:03
Николај Младенов
Бугарија го признава уставното име на Македонија и така ќе ја нарекува без оглед каква ќе биде разврската со Грција.
Шефот на бугарската дипломатија на неформалната средба со главните уредници на медиумите предупредил дека што побрзо се постигне решение со Атина, тоа ќе биде подобро за Скопје, бидејќи грчката криза би можело премиерот Папандреу да го принуди да се фокусира во решавањето на домашните проблеми.
Николај Младенов, потенцирал дека Софија останува на моделот на веќе потпишаната декларација и во новиот договор не се посочува македонскиот јазик како државен.
Младенов, не крие дека има одредени разлики меѓу двете земји во однос на предложениот договор за соработка.
„Во Бугарија нема македонско малцинство. Не постојат никакви малцинства, има само народи на кои им се почитуваат човековите права. Мислам дека ако бидеме поотворени кон медиумите и го кажуваме директно, отворено и мирно сето она што сакаме да го направиме, тогаш ќе го постигнеме посакуваниот ефект.
- Главната задача на политиката е да го направиме она што е најдобро. И за граѓаните на Македонија и за граѓаните на Бугарија е важно како што ние сме во ЕУ и НАТО така и вие да бидете во ЕУ и НАТО“, изјави Николај Младенов министер за надворешни работи на Бугарија.
Популација:
„2,250,000 Македонци во Европа, 1,461.000 во Македонија, 182,000 во Бугарија, 100,000 во Грција, и други 150,000 во соседните области на Југославија и Албанија. Македонските националисти присвојуваат над 1 милион македонска популација во Грција и 500.000 во Бугарија.“
Еве и други податоци за бројноста од еден извештај за „Македонците во Бугарија“ од 1999:
„Population 10,803 (1992 Bulgarian census). 200,000 (Macedonian sources) (Popov, et al., 1989:17). 15,000-25,000 (Kanev, 1998a).“
Еве како Бугарија ги објаснува 200.000 Македонци по Втората Светска Војна во првиот извештај за „Рамковната конвенција за заштита на националните малцинства“:
„ In the 1940s and 1950s, the Communist Party, imitating the policy of the Communist International, actively encouraged the Macedonian identity. It decreed that the 1946 and 1956 censuses should include Macedonians, even if it was necessary to use violence. In carrying out the decisions of the closed Tenth Plenum of the Central Committee of the Bulgarian Workers Party (Communists), a policy was pursued of making forced entries in the statistical data for some 200 000 persons, residing mainly in South-western Bulgaria.“.
Официјално, тогаш Бугарија го „призна“ следново:
„In 1999 Bulgarian presented its observations in respect of the Second report on Bulgaria by the European Commission against Racism and Intolerance; it indicated that during the 1992 census, 10 803 persons identified themselves Macedonians, and 3109 of them declared Macedonian as their mother tongue.“

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не постојат никакви малцинства, има само народи на кои им се почитуваат човековите права.
Треба убаво да прочитаме еве това изречение во болд. То кажува многу...

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Тие се сите фашистички едуцирани уште од прво оделение...
Не можев да најдам еден торент па ајде викам да пробам на замунда многу фалениот татарски сајт. И замислете какво чудо?... Во менито за избор на земји ги има сите вукојебини на планетава ама Македеонија никако не постои. Од министри дo обични граѓани на бугарија сите се негаторски расположени према Македонија и во секоја прилика се обидуваат да го покажат тоа.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
И Бугарите и Грците и Србите не ебат у здрав памет . Добро соседски односи потоа сакат да имаат. Па имаат добри односи со нас ебат не на секој можен начин . Ова не е ништо ново

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Странна логика. Божо кажува, значи ова е официален став на владата. Она се избира од б'лгарите. Следува дека е мислене на сите б'лгари. Аман бре.

Божо не сме го избирали. Борисов го назначи за министар. Повекето луге не го сакат оти до изборите беше с комунистите и кога они паднаа од власт
отиде при победниците. За 24 саати се боиадиса. Така што освен дека лази по вашите нерви, лази и по нашите. Затова ви кажаш, турнете си го на
стапот и не му обракаите внимание.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Официјалната политика на Бугарската држава е: постои Македонија (Бугарија прва ја призна под уставното име), има Македонци.

Зошто не додадеш дека тие Македонци за вас постојат по 1945?

Тоа е официјалната политика, признавањето на македонската државност нема ништо допирно со негирањето на македонскиот идентитет, за кој тврдите дека пред 1945 бил “бугарски“ а после ’45 се создал “нов“ македонски и тоа е во повеќе наврати истакнувано, во последниве 20 години од секоја една бугарска власт почнувајќи од Жељу.

Kajgana Shop

На врв Bottom