Повторно негирање на македонскиот народ од страна на Бугарија!

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Само се чудам со коj документ или декрет сме признали американската нациja или френската нациja или германската или френскиja jaзик или шпанскиja и така натаму... да не ги броjaм сите...

Кој бара од вас да признавате нешто. Бараме само да престанете да негирате преку изјави на политичари. Само грци и волгари го прават тоа на официјално ниво. Нека се множат циганите, турците и помаците па после сакале нејќеле ќе престанете да негирате народ чијшто гени носите и со чија култура се китите.

Кој бара од вас да признавате нешто. Бараме само да престанете да негирате преку изјави на политичари. Само грци и волгари го прават тоа на официјално ниво. Нека се множат циганите, турците и помаците па после сакале нејќеле ќе престанете да негирате народ чијшто гени носите и со чија култура се китите.

Е бреееее. Во право си и каи вас како се множат плоските глави со клепите уши скоро нема да има шо да се негира.
Оваа маитап.
Не знам дали толерирането и пропагандирането на омраза спремо сите б'лгари е намерно или официална политика.
Но резултатот накраи ке биде омраза во бугарите и главно во пиринот кам вас. Настроивате единствените дека сме
позитивно настроени кам вас. И се си мисла дека това не е желба на сите македонци, а на одреден дел луге.
Ке поживеем ке видим. Ама жал за вас.

Не знам дали толерирането и пропагандирането на омраза спремо сите б'лгари е намерно или официална политика.

Кај вас е официјализирано негирањето на Македонци, на македонскиот јазик.
Се додека не признае Бугарија дека постои Македонска нација, која зборува/пишува на македонски јазик, која е различна од бугарската и народност и јазик, се дотогаш ќе немаме подобро разбирање, бидејќи не сме равноправни.
А зошто не ве сакаат во Македонија?
Па сте се приметиле ли што правите, човек ќе сретне некој Бугар, ќе сака муабет да направи, вие одма -Ти си бугар-.
Толку ви ги имаат измиено мозоците со Блгарите в чужбина тип на емисии, да не можете да ја прифатите сегашната реалност.

Кај вас е официјализирано негирањето на Македонци, на македонскиот јазик.
Се додека не признае Бугарија дека постои Македонска нација, која зборува/пишува на македонски јазик, која е различна од бугарската и народност и јазик, се дотогаш ќе немаме подобро разбирање, бидејќи не сме равноправни.
А зошто не ве сакаат во Македонија?
Па сте се приметиле ли што правите, човек ќе сретне некој Бугар, ќе сака муабет да направи, вие одма -Ти си бугар-.
Толку ви ги имаат измиено мозоците со Блгарите в чужбина тип на емисии, да не можете да ја прифатите сегашната реалност.

Никола, ке пишам бавно, та белким разбереш братко. Повекето б'лгари имат симпатиа кум македонците. Официалната политика си е за политичарите.
Но вакви пишуваниа и изиави како твоите не карат да си промениме мисленето. Особено тука.
Дека во светот некои со закон е признал нациа и език? Аиде олам не стануваи смешен.
Па и за добрососедските односи и приателството. Ке говора направо, това дека и вие и ние си го мислеме ама не смееме да си го кажеме.
Вие имате повеке корист од нас да сме во добри односи. И со годините се повече ке имате. Аиде да видеме дали ке ти текне зошто.
Ама како га карате тогаш веке ке ни е писнало од нас.

А такви омразни луге като нас, со 2 коли утре ке доидеме да потрошиме пари во Струмица. Не во Грциа брато.
При луге со кои не сборуваме кои каков е и кои шо признава. Сборуваме за бизнес, жени, коли, футбал, пиачка и кебапчета.:smir:

Ако имаш симпатии тогаш нема да не нарекувате бугари.
Значи, елементарна култура е тоа.
Кога некој се чувствува Македонец, кој нема никаква врска со Бугар, кој е навредлив термин, почитувај го тоа.
Не сакаме да сме Бугари. Ние сме Македонци и сме биле Македонци и во моментот кога вие сте се влечеле со аспарух од монголија.
Вие треба да не цените, што сме ви дале култура и сме ве направиле она кое сте денес.

Ако имаш симпатии тогаш нема да не нарекувате бугари.
Значи, елементарна култура е тоа.
Кога некој се чувствува Македонец, кој нема никаква врска со Бугар, кој е навредлив термин, почитувај го тоа.
Не сакаме да сме Бугари. Ние сме Македонци и сме биле Македонци и во моментот кога вие сте се влечеле со аспарух од монголија.
Вие треба да не цените, што сме ви дале култура и сме ве направиле она кое сте денес.
Намери ми мои пост дека сам напишал дека луге кои се осекат македонци са б'лгари. Аиде.
Ако се осекаш македонец за мене си македонец.
Ако се осекаш кинез, и това го почитувам.
Никои нема право да кажува на другиот како да се осека. Това е.
Нито ние на вас , нито вие на нас.
Е утре отивам при луге кои не ме интересират како се осекат.
Нито они се интересират како ас се осекам. Ама знаеме дека сме си ного блиски.

Верно е че сме много блиски.
Но това не е достаточно.
Треба иницијатива од Бугарска влада и парламент.
Декларација дека Македонски јазик постои, различен од Бугарскиот, иако има сличности.
Декларација дека Македонски народ постои, различен од Бугарскиот, иако сличен.

Декларациа????
Намери ми таква дека една држава признава език или нациа на друга.
Сите договори мегу двете земи са подпишани на б'лгарски и македонски.
Ако не се признава македонскиот език, и официално се семта за булгарски тогаш
договорите ке се подпишани само на бугарски.
А декларациа:ne::ne:
Аиде лек ден на сите. Требува да се работи за капиталистите нихната мама.

Но резултатот накраи ке биде омраза во бугарите и главно во пиринот кам вас. Настроивате единствените дека сме
позитивно настроени кам вас. И се си мисла дека това не е желба на сите македонци, а на одреден дел луге.
Ке поживеем ке видим. Ама жал за вас.
Никој не пропагира омраза кон сите бугари тоа е голема лага. Всушност никој не пропагира омраза. Ние само сакаме вашите волгари политичари, „историчари“ и националисти да престанат да го негираат МАКЕДОНСКИОТ НАРОД. Тоа е основно човеково право и само уште во бугарија , грција и некои муџахедински земји е оспорувано. Отвори било која вест поврзана со Македонија во некој весник . т.е. во онлајн издание на бг весник и ќе видиш дека секаде се плукаат Македонците. Ако сакаш доказ ќе ти приложам само да не се правдаш не се сите такви 90 проценти се такви итн.

Повекето б'лгари имат симпатиа кум македонците. Официалната политика си е за политичарите.
Но вакви пишуваниа и изиави како твоите не карат да си промениме мисленето. Особено тука.
Дека во светот некои со закон е признал нациа и език? Аиде олам не стануваи смешен.

Ама како га карате тогаш веке ке ни е писнало од нас.
А да почнат од утре Македонските политичари да ве нарекуваат турски племиња а турците да ви викаат нема бугари во бугарија. Дали и тогаш ќе викаш оставете ја политиката на политичарите ? Одговори на тоа побугарен.

Намери ми мои пост дека сам напишал дека луге кои се осекат македонци са б'лгари. Аиде.
Ако се осекаш македонец за мене си македонец.
Ако се осекаш кинез, и това го почитувам.
Никои нема право да кажува на другиот како да се осека. Това е.
Нито ние на вас , нито вие на нас.
Престани да споредуваш Македонци со Марсовци, кнезови. Ако сакаш во Бугарија признавај на кој стигнеш дека се болјари ич не не е гајле.
Декларациа????
Намери ми таква дека една држава признава език или нациа на друга.
Сите договори мегу двете земи са подпишани на б'лгарски и македонски.
Ако не се признава македонскиот език, и официално се семта за булгарски тогаш
договорите ке се подпишани само на бугарски.
А декларациа:ne::ne:
Аиде лек ден на сите. Требува да се работи за капиталистите нихната мама.
Не треба декларација за признавање ќе повторам уште еднаш. Треба да се престане со негирање. Кажи му на капиталистот што ти е газда да ти објасни елементарна логика.

Верно е че сме много блиски.
Но това не е достаточно.
Треба иницијатива од Бугарска влада и парламент.
Декларација дека Македонски јазик постои, различен од Бугарскиот, иако има сличности.
Декларација дека Македонски народ постои, различен од Бугарскиот, иако сличен.
Ако му покажеш една држава,коjaто признава народ и jaзик со декрети,уште утре сум пред народното собрание да сакам истото и за вас.

--- надополнето ---

Кога не сакате от нас признаване или не ви интересира става на БГ,зашто тогава,толку многу се палите ? Един луд излезнал и изjaвил нешто и вие почнувате....
Не знам само кога признавме френската нациja и френскиja jaзик или германскиja народ и германскиja jaзик.... со коj документ ги признавме?!
Разберете веке е смешно и стварно не е приjaтно да слушаме едни,втори трети пети,а да не слушаме официални ставови...
Одиме напред, еве веке цели заеднички состаноци на цели влади се прават,прво грчката,после турската,а вие се уште седите како магаре на мост и не мрднувате поради инат... Чудите се дали персоната Х ке приеме премиер или некоj от владата... стварно смешно е веке.. Никоj не може насила да ви направи едни,втори,трети пети ... никоj нема силата и смислата да ви застави как да се чувствувате,но поне одете напред,а не назад.

emission , погледни подписот на един форумжиа овде и ми обиасни оти модераторите дозволуват това.
Кажи ми тогаш не се ли толерира омразата тука?

Кога не сакате от нас признаване или не ви интересира става на БГ,зашто тогава,толку многу се палите ? Един луд излезнал и изjaвил нешто и вие почнувате....
Не знам само кога признавме френската нациja и френскиja jaзик или германскиja народ и германскиja jaзик.... со коj документ ги признавме?!
Разберете веке е смешно и стварно не е приjaтно да слушаме едни,втори трети пети,а да не слушаме официални ставови...
Одиме напред, еве веке цели заеднички состаноци на цели влади се прават,прво грчката,после турската,а вие се уште седите како магаре на мост и не мрднувате поради инат... Чудите се дали персоната Х ке приеме премиер или некоj от владата... стварно смешно е веке.. Никоj не може насила да ви направи едни,втори,трети пети ... никоj нема силата и смислата да ви застави как да се чувствувате,но поне одете напред,а не назад.

Кажи од колку пати ти сфаќа лејката за да не пишуваме за џабе. Никој не бара да признавате ништо, бараме да престанете со негирање на официјално ниво (се мисли на правителство, евро пратеници итн. ) . Тоа не значи дека некој од тебе бара бидејќи ти си ништожен фактор и смешно е да си мислиш дека некој го побарал тоа од тебе. Штом се учите од Грците ќе ви се врати на своја глава и тоа од нив.

emission , погледни подписот на един форумжиа овде и ми обиасни оти модераторите дозволуват това.
Кажи ми тогаш не се ли толерира омразата тука?
Ниту тука ниту во бг ниту било каде во светот некој може да забрани такви работи како што си напишал потпис на некој форумџија. Македонија (на официјално ниво) никогаш ја нема навредено бугарија или кажано нешто фашистичко против неа , а обратното е многупати. Јас не можам да ти забранам ти да ме сметаш и за Татар ако сакаш и тоа да го пишуваш секаде каде што ќе ти дозволат. Меѓутоатоа на меѓудржавно ниво тоа е фашзам. И не ми одговори на прашањето за политичарите. Мошне типично .

Не сакам дискусија на оваа тема, нема смисла.
СЕГА постои независна Македонија и сакам да постои, толку.

Еј продадена душичке, забораваш да стиснеш SHIFT+ALT за да си го смениш писмото?
Немој не се откривај дека си Македонец :smir:

Еј продадена душичке, забораваш да стиснеш SHIFT+ALT за да си го смениш писмото?
Немој не се откривај дека си Македонец :smir:

Јас Македонец? :pos2:
Роден сум во Бургас и од 20 години живеам во Софија.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom