Повторно негирање на македонскиот народ од страна на Бугарија!

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Официално ставовите на владата се изразjaват не от министрите поверваj...

А ставовите на нашите судови се ставови на Македонската влада во случајот за благонадежната бугарка со детето а ? па кај стасавте не оцрнувавте ...
бегај море таму и ти и твојата лицемерна расипана бугарска логика ..
само ако .. продолжете само вака ... се повеќе и повеќе си ја покажувате вашата лицемерност, вашата расипаност ...

А ставовите на нашите судови се ставови на Македонската влада во случајот за благонадежната бугарка со детето а ? па кај стасавте не оцрнувавте ...
бегај море таму и ти и твојата лицемерна расипана бугарска логика ..
само ако .. продолжете само вака ... се повеќе и повеќе си ја покажувате вашата лицемерност, вашата расипаност ...

А ставовета на нашите судове са ставови на нашата влада при един друг случаj? Па и вие каj стасавте правивте истото некаде 2006-2007 година...
Многу поти сум велил-мора да се читат официални податоци,а не просто рекол - кажал. Реалните и официалните податоци са став на владите...

А ставовета на нашите судове са ставови на нашата влада при един друг случаj? Па и вие каj стасавте правивте истото некаде 2006-2007 година...
Многу поти сум велил-мора да се читат официални податоци,а не просто рекол - кажал. Реалните и официалните податоци са став на владите...

Се чудам како ќе реагирате ако Министерката за Култура на Македонија изјави дека Бугарија има украдено голем дел од културата на Македонија како ќе реагирате ... според ова твоево напишано поназад
Официален став на владата се изразува от неколко лица - премиер и надворешен министар.

не треба мува да ве лази ... шо викаш ..

патем ... вашиот премиер беше изреволтиран за пишувањата по форуми во Македонија па крекаше дека во Македонија се ширела омраза према бугарите .. читал по форуми ејјј ... а не пак некој министер да изјави нешто .. макар и министер за екологија да е ..

Официално ставовите на владата се изразjaват не от министрите поверваj...
За таа работа си има премиер си има пресаташе на владата,има си министерство за надворешни работи... совсем по друг начин де движи информациjaта на официално ниво.
Баш затова велам - това е став на Божидар Димитров,но това не е став на Бугариja,както си напишал погоре на темата...
Даj да видиме като каков дава изjaвата... дали како министар,дали како директор на НИМ,дали како историчар,дали како директор на АБЧ....

Тоj не е само министар и мора да се разбере като каков го изjaвува...

Не се прави на приглуп, нема повеќе да те опоменувам, не ни ја потценувај добрата волја за дискусија.

Изјавата ја дава како МИНИСТЕР во Владата на Р. Бугарија и се додека ја извршува функцијата во Владата директно е одговорен за сите јавни изјави.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Божидар Димитров, министер без ресор задолжен за Бугарите во странство

Ова го изјавува Министер во владата на Бугарија ... без разлика кој е.

3начи не го изјавува некој слободен уметник, новинар или било како ... не се обидувај залудно да ја тупиш со твојата лицемерна никаква бугарска логика.

Боjко Борисов неодамна кажа за една ваква глупост на Божо.
"Се страхувам додека сум на посета во странство дека Божидар Димитров
ке вкара Б'лгариа во воина".

Абе оти не си го турете на стапот па тои Божо. Ние во БГ не гледаме на него на сериозно.
Само се чудам Борисов докога ке го треа.

Абе оти не си го турете на стапот па тои Божо. Ние во БГ не гледаме на него на сериозно.
Само се чудам Борисов докога ке го треа.

Ми е гајле на мене дали го сфаќате сериозно или не, тоа воопшто не е ни битно. ВИЕ сте ја избрале владава на избори, таа ве претставува вас ! Вие сте им дале моќ да донесуваат одлуки во ваше име. Министер на таа иста ваша влада е фашизоидно настроен спрема соседна држава. Тоа е битното во случајов, а не дали го го фермате вие копукот во Бугарија.

Ми е гајле на мене дали го сфаќате сериозно или не, тоа воопшто не е ни битно.
ВИЕ сте ја избрале владава на избори, таа ве претставува вас ! Вие сте им дале моќ да донесуваат одлуки во ваше име.

Мислам дека Божо не сме го избрале, избрал го Борисов,
ама барем со него имаш повеќе теми за плукање врз Бугарија.

Министер на таа иста ваша влада е фашизоидно настроен спрема соседна држава.

Фашизоидно настроен? Јас не знам Божо да има фашистички ставови.
Има некои кои не се точни, ама фашистички не се. Што е рекол фашистичко?

Не прави на другите ова, дека не сакаш да ти го прават другите, нели така? Сакаш да ви почитуваме како Македонци, а си ист како тие против кои се бориш.

А ?
Сериозен си ?

Коа сте не почитувале бе жити се кажи ми ?
Никогаш,ама баш никогаш ?
Доказ за тоа е и изјавата на тоа копилето татарско дека во Бугарија немало Македонци,прошетал тој,видел,прашал,се распрашал кој како се изјаснува во Бугарија.Исто е и во Грција,во Албанија со тамошните Македонци.

За болдираното можеш да ми појасниш,не те разбирам некако ??

Sto im davate znacenje na vakvi moroni vo Bugarskata Vlada? Ako site Makedonci koi zavrsuvaat na -ski se Bugari, togas i 75% od Poljacite vo Polska se Bugari, zaedno so edno dobri 10% Rusi, 5% Cesi, Slovaci, cii preziminja isto zavrsuvaat na -ski

Tatarska rabota....:toe:

копилето татарско дека во Бугарија немало Македонци,прошетал тој,видел,прашал,се распрашал кој како се изјаснува во Бугарија.
Исто е и во Грција,во Албанија со тамошните Македонци.
За оваа работа има пописи, Божо не може да каже кој каков е и што е...

Јас сум Бугарин и живеем во Бугарија, татарин не сум!!!
Јас не негирам Македонците - ти негираш Бугарите: татари, Татарстан...

За оваа работа има пописи, Божо не може да каже кој каков е и што е...

Јас сум Бугарин и живеем во Бугарија, татарин не сум!!!
Јас не негирам Македонците - ти негираш Бугарите: татари, Татарстан...

Ти може би не негираш,но официјалната политика на твојата држава го прави! Не може да не реагираме соодветно бре бугаре!

Мислам дека Божо не сме го избрале, избрал го Борисов,
ама барем со него имаш повеќе теми за плукање врз Бугарија.

Фашизоидно настроен? Јас не знам Божо да има фашистички ставови.
Има некои кои не се точни, ама фашистички не се. Што е рекол фашистичко?

Не, не, баш демократски е расположен Божо ваш. Пола Европа се Бугари според татаров ваш. Негирање на 10-тина етникуми во Европа. Незнам што му ќутат другиве земји.

Ти може би не негираш,но официјалната политика на твојата држава го прави! Не може да не реагираме соодветно бре бугаре!

Официјалната политика на Бугарската држава е: постои Македонија (Бугарија прва ја призна под уставното име), има Македонци.

Официјалната политика на Бугарската држава е: постои Македонија (Бугарија прва ја призна под уставното име), има Македонци.

Тогаш,зошто од ваша страна постојано стигнуваат неартикулирани сигнали и слични вакви ексцеси кон македонската нација и тоа причинето од страна на ваши политичари,министри и сл?!

Отрпнавме веќе на таквите тврдења од источниот ни сосед, а особено од Божо кој не ми е јасно шо к. го држат во бугарската влада.

Едно треба да се знае: се додека бугарски министри даваат вакви изјави со кои јавно се негира македонскиот идентитет и нација (шо е еднакво на геноцид без трупови), Македонците и Бугарите нема да може да градат искрени пријателски односи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom