“Само уште Хрватска во ЕУ, никој друг!’’

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Situaziata u vas so seki mesec stava se poabsurdna i absurdna
Kato vi chete forumite chovek ,ke pomisli deka EU na kolene vi moli da vlezete a vie poradi visokiot standart ,golemite plati i siguren jivot (ne na kredit)ne sakate (sory ,ama ne ste Norvejka) i seki dava dovod kolko zle i nenujno bilo EU.
Ako vie si veruvate vo cirkusot koi go razigravate ,ova ne znachi deka i drugite vi veruvat.
Vie i vashata vlada sami si gradite budeshteto na drjavata i za vashite neuspehi ne vi e vinovna nitu Grzia ,uste pomalko EU.Sled kato tolkoz godini se praite na udareni kato mali deca ,doide vreme da vi go reche nekoi vo ochi.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Член од
28 март 2006
Мислења
17.850
Поени од реакции
12.380
Циркуз...циркуз е и да сака некој да смени име на Бугарија, нели. Вие не признавте една ОМО Илинден, камоли некој да ве фати за името.
Циркуз е и Луксембург, Бретања... уште поголем е да убедуваш граѓани од друга држава да си сменат име :toe: кај вас забележувам поголем циркус и од грците...као навивачи на утакмица -дај гол Грција, дај гол. Ако читавте погоре, кај вас неколку држави е лошо, иако сте во ЕУ така да таа теорија за подоброто во унијата паѓа во вода.
А име и презиме...нема да може во скора иднина...барем следните 1000 години. И навистина Еу нема потреба да не моли повеќе, доволно е да отвори слободен пазар (од работна сила до роба) :)

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Pa kako sto stojat rabotite izgleda i ne molat na kolena a nie ne gi ebime ni dva posto. Sekoj vtor den doaga po nekoj strojnik so istata pesna da ja kandisa nevestata ama taa nikako da se resi da se mazi, veke stanaa premnogu dosadni ama nikako da zabelezat deka veke ne se interesni.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
На Меркел и е јасно дека ЕУ си има премногу маки со финансиските кризи во Грција, Бугарија, Шпанија, Португалија и Ирска, а ако влезат уште слаби економии како Македонија, Србија, Босна и Херцеговина и Албанија, тоа само ќе ја ослаби уште повеќе и онака слабата економија на Европската Унија и слабата позиција на еврото. Нормално не може Немачка да ја носи цела Европа на грб.

А прашање е дали и Хрватска некогаш ќе влезе во ЕУ?

А кој што си мисли дека после Хрватска ќе влезе Македонија залудно го потрошил животот. ...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Glupost-
chekaat PRIEM-
ah breeeeeeeeeee:tapp:
Turcija gi moljaka od 1987 - a oni ja odminuvaat kako nevidimka- si igraat kurtashak-ama AKO - dedeka ne si gi potchukneme glavatite pamet ne doagja

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7529707.stm

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
aj be mame nivno da my ebam :mad: site kriteriumi sho ni gi dadoja se prajme po nivnotot ,, zakoni propisi... i pak ne ne primaat zaradi ona Izebanine GRCI:mad::S ajde neka se gonat u kurac

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Glupost-
chekaat PRIEM-
ah breeeeeeeeeee:tapp:
Turcija gi moljaka od 1987 - a oni ja odminuvaat kako nevidimka- si igraat kurtashak-ama AKO - dedeka ne si gi potchukneme glavatite pamet ne doagja

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7529707.stm
Главната идеja за прием е државите сами да созреjaт за членство. Чекат и мислам дека сите от западен Балкан ке влезнете во пакет или наjлошо на 2 пакети(тука го изклучувам Косово,то ке се разгледува отделно).

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
Аууууууууууу ИЗВОНРЕДЕН текст од германски медиум!!!

од А до Ш!!!

http://www.eurasischesmagazin.de/artikel/?artikelID=20100805

користете гугл транслате, или можда ќе се најде јунак да го преведе (искрено мене ме мрзи, бар сеа у моментот), али ова опфаќа се и е доста реално опишано за целиот Балкан...

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Главната идеja за прием е државите сами да созреjaт за членство. Чекат и мислам дека сите от западен Балкан ке влезнете во пакет или наjлошо на 2 пакети(тука го изклучувам Косово,то ке се разгледува отделно).
Demek ti si del i pretstavnik na "sozreanite", pa dojde ovde da ne "prosvetlis".... :tapp: Abe vie so ovaa matrica ushe 5000 godini da ste u eu ke si ostanete edna GOLEMA WC SHOLJA!!!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Demek ti si del i pretstavnik na "sozreanite", pa dojde ovde da ne "prosvetlis".... :tapp: Abe vie so ovaa matrica ushe 5000 godini da ste u eu ke si ostanete edna GOLEMA WC SHOLJA!!!
Веке ти стана полеко?! Аjде ти се изjaсни за процеса на зачленуване...

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
ФМИ ја ценам твојата дистанцираност на форумот (рофл) ама Бугарија и Романија што созреаа ко дињи :)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
ФМИ ја ценам твојата дистанцираност на форумот (рофл) ама Бугарија и Романија што созреаа ко дињи :)
От 1989 има голема разлика и во начина на мислене и во самата политика на државата и во икономиката.Не си тук и не си бил тук за да го усетиш. Просто мора да се разбере,дека са потребни промени...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
От 1989 има голема разлика и во начина на мислене и во самата политика на државата и во икономиката.Не си тук и не си бил тук за да го усетиш. Просто мора да се разбере,дека са потребни промени...

Кој го сватил видеото го сватил кој не нека го гледа по втор пат

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Ногу ми се допагат темите од причина шо дознаваме информации повеке и можеме да создадеме мислење со теко на времето без испран мозок(колку толку) .Инаку 6 страни разглабање политика од морава до дунава е џабе оти нема никој појма од нас шо се стварно дешава со унијата кој се крајни намери и шо се планира,никогаш не сме ни знајале нит па ке знаеме некогаш.Челниците си играт не лути се човече а ние се палеме како млади мајмуни.

Kajgana Shop

На врв Bottom