САД - Гана | 26 јуни | 1/8 финале

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи на овој дуел?

• САД

Гласови: 34 65,4%
  • Гана

Гласови: 18 34,6%

• Вкупно гласачи
    52
Статус
Затворена за нови мислења.
Штета за јенките :( имаа одличен тим. Нареден пат...

Хаха, кој е тој еден што гласал за Гана? Сигурно очекува дека пак ќе им судат некој пенал на Гана и ќе добие црвен некој од САД.
Any comments, regrets, questions?

Да живее Гана. 3,14 пати УРА за нив!

Браво НИГЕРИ...мајсториски ги еб.вте кошаркариве, ваљда сеа ќе се уверат дека не се за фудбал.:pos2:
Не се за фудбал? Во првенство во кое не отидоа понатаму ...значајни имиња?

Браво за играчите на Гана. Со одлична игра го добија она што го сакаат, поминаа во следната рунда. Не очекував ама нека им е со среќа.

Ајде надвор Јенки...ептен ми се напраи меракот.

За други работи можи да прајме муабет за Америве; ама кога спорт кој се игра со нога и со топка го викаат сокер, а „спорт“ кој се игра претежно со рака и со вид тиква растена во Чернобил која тие ја викаат топка го викаат (амерички) фудбал....тогаш колку и да напреднале, никогаш не ги „есапам“ за „сокерот“.

Последно време сум алергичен на нигери, чисто од клупски аспект на фудбалов, ама то не важи за Гана. Ќе го примат од Уругвај, тешки копилина се јужноамерите, ама јебига, Гана стаса најдалеку досега, за понатаму, здравје.

Браво за Гана, добро е и некоја африканска екипа да стигне меѓу 8те најдобри. Но, од Уругвај 100% ќе го примат.

Гана втората екипа во историјата која од африканскиот континент игра во 1/4 финале. Огромен успех што влегоа во 8 најдобри и би рекол заслужено. Со Уругвај ќе биде тешко ама ништо не се знае.

Ах бре јенкс, ќе ме удри бедот сега за нив. Ау колку ги мрзам африканциве еј...

Едит.
Еве го Мунтари, ај надежта се враќа, ваљда ќе направи некој пенал... :icon_lol:

Мој човек....ај со Уругвај ќе им дојде крајот иначе ако не тогаш после со Бразил/Холандија им нема спас :pos2:

Браво за Гана.....но сега со Уругвај ќе биде многу тешко....

Any comments, regrets, questions?

Да живее Гана. 3,14 пати УРА за нив!

Мислам дека нема потреба да се правиш паметен. Сум ја утнал прогнозата, сум ја утнал, голема работа... Моето мислење пред утакмицата и прогнозата што ја дадов беше базирана на она што го покажаа Гана во групната фаза, а не покажаа ништо. Не можев да предвидам дека баш сега ќе почнат да играат како што треба.

Ганаааа...:vozbud:

Браво зверови...

Ќе биде драматично со Уругвај, одлично ги вклопија младите фудбалери Ганциве и според мене можат да стигнат далеку со овој состав на ова Првенство.

Гана втората екипа во историјата која од африканскиот континент игра во 1/4 финале. Огромен успех што влегоа во 8 најдобри и би рекол заслужено. Со Уругвај ќе биде тешко ама ништо не се знае.
Гана е третата екипа во историјата од Африка,која стигнала до 1/4 финале.
Камерун 1994(мислам) и Сенегал 2002.

Гана е третата екипа во историјата од Африка,која стигнала до 1/4 финале.
Камерун 1994(мислам) и Сенегал 2002.
Камерун беше 1990...во Италија!

--- надополнето ---

Честитки за Гана! Искрено не очекував да направат ваков подвиг!
Еве ги голчињата од утакмицата:
САД - Гана 1:2
http://mesto.com.mk/video/SHXNGURR2DDM/%D0%A1%D0%90%D0%94--%D0%93%D0%B0%D0%BD%D0%B0-12-18-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B5-World-Cup-2010

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom