UEFA Champions League 2010-2011

Кој ќе ја освои Лигата на Шампионите?

• Вкупно гласачи
    171
  • Гласањето е завршено на .

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.741
Поени од реакции
22.919
За некои сме најдобар тим на денешницата, за некој сме фарса и барСЕЛОна, а за некои сме едноставно фудбалски клуб од Каталонија.
Меѓутоа, најчудно од се е, како на сите од споменатите не им е досадно да дискутрираат само и само за Барселона, за Барселона, за најдобриот тим, за фарсата, за селото, за..... ....... ..............
На темата за ЛШ 2010-11, главна дискусија е Барселона. Не двомечот Арсенал-Барселона, туку Барселона.
Дајте кажете нешто и за други екипи. Тотенхем, многу созреано се однесуваат. 0-1 сред Милано. :):):):)

В

Вори

Гостин
Сепак мое мислење е дека Барса не беше надиграна на Меаца и Интер го искористи она што му се укажа (не беше многу). Беа задржани клучните играчи на Барса и не им беше дозволено да се размавнат а Интер од 4-5 шута на гол даде три гола и чао пријатно. Ова е мое видување за тој меч. Секако, како и на секој меч со било кого, поседот на топка беше на страната на Барселона.

Болдираниов дел ти е репер за тоа дека Барселона и те како беше надиграна на Меаца.И на тактички и на играчки план.Да се вратиш после еден гол негатива и да дадеш три гола на една јака Барселона не е мала работа.
Ако гледаме по тоа кој има најголем посед на топката(читај:Барселона и Арсенал)тогаш ајде да им ги дадеме титулите на овие две екипи и завршена работа.Другиве подобро да не играат и да не се натпреваруваат.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.251
Поени од реакции
8.168
Болдираниов дел ти е репер за тоа дека Барселона и те како беше надиграна на Меаца.И на тактички и на играчки план.Да се вратиш после еден гол негатива и да дадеш три гола на една јака Барселона не е мала работа.
Ако гледаме по тоа кој има најголем посед на топката(читај:Барселона и Арсенал)тогаш ајде да им ги дадеме титулите на овие две екипи и завршена работа.Другиве подобро да не играат и да не се натпреваруваат.
Не реков такво нешто. Ве читам тука на темава а и по други теми и има неколку луѓе кои нон стоп им ја нудат титулата на Барселона затоа што биле горди на својот убав фудбал. Кој не би бил горд на таква игра. Јас не верувам дека има фан на форумов (не мора да признае тука, нека признае пред себе) кој не би посакал неговата екипа да игра фудбал како Барселона. Сепак убавата и атрактивна игра не носи секогаш и титули, има и низа други параметри кои одлучуваат за тоа.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Интересна појава на форумов е кога некој ќе употреби некоја фраза или збор, тој збор станува многу интересен и се употребува во секој пост за се и сешто.
Почна тоа со лоботомија, продолжи со наводници кои се ставаат и кај шо треба и кај шо не треба, а сега последниве неколку дена во мода е секој пост кога ќе се спомне каков фудбал игра Барселона истиот тој пост да заврши со реченицата цитирам: "Епа ајде да им ја дадеме титулата нив чим се толку јаки". Сфаќам дека беше интересно да се каже еднаш или два пати тоа, ама овоа прераснува во епидемија веќе.

В

Вори

Гостин
Епа за твоја среќа или жалост не сум заразен со епидемијата,затоа што и не го следам толку форумов како порано.Се уклучувам на кратко да видам што има и се гасам.И кога ќе видам некое мислење што ме провоцира тогаш ќе пишам.

А,вие пак толку сте убедени дека ќе бидете шампиони,толку сте дрски и безобразни,толку сте идиотски настроени спрема другите фанови,тоа неверојатно нешто.Секоја чест на исклучоците,али останатото е за никаде...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.741
Поени од реакции
22.919
А,вие пак толку сте убедени дека ќе бидете шампиони,толку сте дрски и безобразни,толку сте идиотски настроени спрема другите фанови,тоа неверојатно нешто.Секоја чест на исклучоците,али останатото е за никаде...
Каде некој фанови на други тимови сум омаловажувал или сум ги отпишувал. Ако некаде сум напишал, било на шала, мада не се сеќавам ни така да сум пишувал.
Не сме убедени дека ќе освоиме ЛШ. Нормално, како и сите фанови, навиваме за нашиот тим и се надеваме дека ќе ја освои титулата. Е, сега, сите кладилници за најголем фаворит ја ставаат Барселона. Како што ја фаворизираа и против Арсенал, и против Хихон, против Херкулес, Мајорка... Ама, дека ние сме 100% сигурни оти ќе сме шампиони, или сме идиотски спрема други фанови, не знам баш..

В

Вори

Гостин
Гледаш?Ти си исклучок,затоа пишав дека не се сите исти.Ама има една група од фанови на Барселона што нејќам ни да ја коментирам.
Сто посто ќе се пронајдат после мојов пост...

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Не реков такво нешто. Ве читам тука на темава а и по други теми и има неколку луѓе кои нон стоп им ја нудат титулата на Барселона затоа што биле горди на својот убав фудбал. Кој не би бил горд на таква игра. Јас не верувам дека има фан на форумов (не мора да признае тука, нека признае пред себе) кој не би посакал неговата екипа да игра фудбал како Барселона. Сепак убавата и атрактивна игра не носи секогаш и титули, има и низа други параметри кои одлучуваат за тоа.
Jaс не сакам. Зошто? Не ми се допаѓа играта подавање меѓу Чави-Иниеста-Пиќе-Чави-Иниеста-Меси по 60 пати во тек на една минута. Не ми се допаѓа кружеше околу шеснаесетник како месечината околу Земјата и при тоа не создавање на шанси.

Она што ми се допаѓа е играта еден гол повеќе од противникот. Ми се допаѓа стилот на давање на гол, па макар и од една шанса во текот на 90 минути, односно искористување на шансите.

Еве, какво фајде имаше Барса лани против Интер со „убавата“ игра? На спротив таа „убава“ игра, Интер од 4-5 шанси даде три гола и ја заврши работата.

@ЧЕ

Како да не се збори кога после секој пораз на Барса главна причина за поразот е оштетување од судијата во стил: не ни признаа гол, имаше офсајд, имаше фаул и сл? Повеќето фанови (со икслучоци) не знаат да примат пораз и да честитаат. Видовме и лани, а гледаме и деновиве.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Друже да сакавме сите тимовите да ни играат ко Барселона, за Барселона ќе навивавме :) Еве јас го сакам начинот на кој се враќа Јунајтед најчесто после гол негатива, играта преку крила, never give up стилот на игра, како и црните моменти кога меч пред да утврдиме титула ќе се заебеме и ќе изгубиме или нерешено :) и многу други работи... Не сакам баш пимплање на топката ко што кажа хирургов и тоа е... :)

А што се однесува до ова зборењево за Барселона, па не ви текнува како пред да почнат дуеливе еден фан на Барса го извреѓа еден фан на Арсенал, како тоа смеел да се надева на победа? Ме мрзи да се враќам, не ми текнува кои беа.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.499
Поени од реакции
10.255
Друже да сакавме сите тимовите да ни играат ко Барселона, за Барселона ќе навивавме :) Еве јас го сакам начинот на кој се враќа Јунајтед најчесто после гол негатива, играта преку крила, never give up стилот на игра, како и црните моменти кога меч пред да утврдиме титула ќе се заебеме и ќе изгубиме или нерешено :) и многу други работи... Не сакам баш пимплање на топката ко што кажа хирургов и тоа е... :)

А што се однесува до ова зборењево за Барселона, па не ви текнува како пред да почнат дуеливе еден фан на Барса го извреѓа еден фан на Арсенал, како тоа смеел да се надева на победа? Ме мрзи да се враќам, не ми текнува кои беа.
Да ти кажам и ми се свиѓа играва преку крила,посебно дека имат брзи крила ко Нани и Валенсија,кој патем кога ќе се врати бе??Скрешна нога??Аииии тоа е нај да се екнеш од земја.Тешка повреда али то је то. Уште само на место на Карик да се земете некое плејче и ТОП,мада не зимајте не ви треба :) :) :) :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.667
Поени од реакции
59.765
Друже да сакавме сите тимовите да ни играат ко Барселона, за Барселона ќе навивавме :) Еве јас го сакам начинот на кој се враќа Јунајтед најчесто после гол негатива, играта преку крила, never give up стилот на игра. Не сакам баш пимплање на топката ко што кажа хирургов и тоа е. :)
Ај агри. Мене ми се допаѓа било што само да дадеме гол повеќе од противникот. Посебно ме радува кога ќе закашкаме некоја решавачка утакмица со Бреша или Лече на начин на кој ни една друга екипа не може :)

Шала на страна, сакам Италијански фудбал, сакам стратегија, сакам малку размислување на сметка на трчањето, сакам игра во која се знае каде е главата а каде е опашката.

Не го сакам пимплањето, иако мора да се признае дека мајсторски го прават тоа, страшно се уиграни и опасни. Но се покажа минативе години дека сериозни екипи, цврсти екипи како Интер и Челзи имаат лек за тоа.

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Да ти кажам и ми се свиѓа играва преку крила,посебно дека имат брзи крила ко Нани и Валенсија,кој патем кога ќе се врати бе??Скрешна нога??Аииии тоа е нај да се екнеш од земја.Тешка повреда али то је то. Уште само на место на Карик да се земете некое плејче и ТОП,мада не зимајте не ви треба :) :) :) :)
Да, скршена му беше. Има почнато со лесни тренинзи, и наредната недела се очекува да игра меч за резервите. :) :) :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај агри. Мене ми се допаѓа било што само да дадеме гол повеќе од противникот. Посебно ме радува кога ќе закашкаме некоја решавачка утакмица со Бреша или Лече на начин на кој ни една друга екипа не може :)

Шала на страна, сакам Италијански фудбал, сакам стратегија, сакам малку размислување на сметка на трчањето, сакам игра во која се знае каде е главата а каде е опашката.

Не го сакам пимплањето, иако мора да се признае дека мајсторски го прават тоа, страшно се уиграни и опасни. Но се покажа минативе години дека сериозни екипи, цврсти екипи како Интер и Челзи имаат лек за тоа.
Нема коментар за тоа, секоја им чест навистина, ама не е се хејтерски настроено кон нив како што мислат некои и не сите сакаат таков фудбал :)

--- надополнето ---

Колку време веќе е аут?
Од некаде 15ти септември :)

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Колку време веќе е аут?
Од 14ти Септември, на мечот со Глазгов Ренџерс.

Нема коментар за тоа, секоја им чест навистина, ама не е се хејтерски настроено кон нив како што мислат некои и не сите сакаат таков фудбал :)

--- надополнето ---

Од некаде 15ти септември :)
Колешке, тебе те прашаа? :))))))

Kajgana Shop

На врв Bottom