PES 2011

• Креатор на темата bowl
  • Време на започнување
A

Auditore

Гостин
Пред малку ја снимив играта, го инсталирав и тој пачот 0.3
Сеа по малку ќе почнам да ја играм, па ќе видиме шо како, неверувам дека ќе ме одвикне од најновава фифа, али вреди да се проба како и да е.

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Ако беа голманите Реално како на противниците сите натпревари ќе беа 0-0.
Ако реално играчите имаат шут како на пес 2011, пак натпреварите ќе бидат 0-0.
Ако голманите бранат како голманите на Player 1, натпреварите ќе беа па со минимум 4-5 гола.
Премногу глупави работи се случуваат.
Правам акции, шутирам, ама топката едноставно не валга у противнички гол. Или ударот е премногу слаб(како на 10год дете) или премногу силен(иде у пм над гол).

Како се шутира на играва. Како може да е реален шутот, кога 2/3 од полумаказиците надвор од 16-ец кои ги имаат AI-то завршуваат во мојот гол. Реално? пффф
Играв со другар на 30 мин натпревар. Изгубив 3-1, јас дадов гол од пенал, а примив еден автогол(поради голманот мој), и други 2 гола, поради кои на едниот голманот сам си излага при 1в1 ситуација а другиот, голманот пружи раце да ја фати, а играчот на другарот ја шутна на 20цм од него(кога би било сето ова во Живо гледано).

Јас имав вкупно 50+ удари, од кои 30+- во рамки на голот, и од што е реален ударот сите завршувааво голманот, макар и да нема теоретски шанси да ја фати топката.
Он имаше околу 30(16+-) удари.

Не се трпи шутот на играта. Се навикнав на нереалните мали екипи кои ќе победат голема екипа еднаш у 10 натпревари.
Ама тоа е тоа.

И за крај, да се постигне гол од слободен на страната на голманот е хммм... 1:100000000
Над жив зид е сосема друга приказна.

Друже, незнам шо како играш ти али кај мене уопште не е така. Со маказици, само еднаш ми дадоа гол и тоа на празно, а голманите не се толку ѕверови како шо викаш ти. А шутот со тек на време ке го усовршиш и многу лесно ке брцаш голови.

А тоа шо викаш да дааш од слободен на страната на голманот, се дава се дава, посебно ако си на линија од шеснаесетник право накај гол. Само пукни му ја горе у агол со ефе да бега од него и нема шанси да ја фати. А од далеку е многу заебано, речиси невозможно, затоа преку жив ѕид си пуцаш :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.886
Поени од реакции
11.603
Конечно успеав да склопам асален состав колку толку...во 3та сезона дури :icon_mrgr

Член од
8 октомври 2010
Мислења
32
Поени од реакции
0
Ај ако сакате дајте линк од англиски коментатор??

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Игуаин го купив за 11 милиона, а сега кошта 7 (пред да го купам кошташе 5м. и нешто ама го земав нели за 11м) и за една полусезона Барса ми дава 18 милиона... незнам што да правам, ама најверојатно ќе го продадам во некоја од наредните сезони (ваљда)... :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Абе продавај одма,каква друга сезона,нема ни 10 да добиеш за него.
Оваква понуда не се одбива.
Плус плата има 6.7м.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.886
Поени од реакции
11.603
Мене не ми е јасно, како некои јаки фудбалери потпишуваат за тимови како Андерлехт, Аз итн...а не ми доаѓаат во Наполи, им ебам стопанката :icon_mrgr

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Абе продавај одма,каква друга сезона,нема ни 10 да добиеш за него.
Оваква понуда не се одбива.
Плус плата има 6.7м.
Абе за пари имам пари. Ленон го продадов за 17м на Реал М. Игуаин сакам да го направам многу добар играч и да ми даваат 100м не го давам :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.886
Поени од реакции
11.603
Си направил грешка со Ленон, кај мене во 3та сезона има оверал 95 иако игра во динамо киев :icon_mrgr е опасно мрсно копиле, али ајде може имаш боље алтернатива па затоа си го шитнал ;)
Btw близнаците од Манчестер - Рафаел и Фабио, се најаки бекови на играва.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Си направил грешка со Ленон, кај мене во 3та сезона има оверал 95 иако игра во динамо киев :icon_mrgr е опасно мрсно копиле, али ајде може имаш боље алтернатива па затоа си го шитнал ;)
Btw близнаците од Манчестер - Рафаел и Фабио, се најаки бекови на играва.
За 11 милиона го купив Волкот (90 оверал) а Ленон што го шитнав за 17 милиона е 91 оверал. По мене топ зделка. Прв сум во Премиер Лига а приквечер или утресабајле ќе го сликам и ќе го ставам мојот тим. Многу добар тим имам

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
А најсмешно ми беше со Јоветич и Пјанич!

Јас со Рома им понудувам договор а тие се решаваат за Стоук односно Сандерленд!! :)

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
270
Пробувам да му ја инсталирам на еден другар,и се за да не отпакаувам и маунтираме вин-рар фајлови ја земав стаив од кај мене све на уес-бе и отидов кај другаров и све пребацивме,и крак и се, и одам ауторан,инстал и ми искача ова:Error applying transfers.Verify that the specified transform paths are valid.Може некој да ми помогне?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.990
Поени од реакции
7.133
Ај еден апдејт и од мене:

По враќањето на про полека ја варам играва :) И да ја завршам оваа сезона се префрлам на топ. Значи можам да кажам дека далеку посконцентрирано играм во одбрана се поретко и поретко примам голови, а давам доволно за победа. Си навикнав една формација за дома и една за гости или за чување резултат. Дома играм 4-1-3-2, а на гости 4-2-3-1. Руни ви кажав еднаш дека не го биваше 1 и пол сезона надолу му беше стрелката и го заменив со Агбонлахор, супер е. Сега сум 4-та сезона играм најдобро досега ама ме кини тоа што имам мноогу нерешени. Скорот ми е 15-12-5 и сум на 6-место со сеуште надеж дека ќе стигнам до ЛШ. Ако стигнам ќе продолжам и 5-та сезона со Манчестер. Првиот состав ми е:

----------------------Кушчак-------------------------

Рафаел------М. Ричардс-----Видиќ-------Бејл

------------------Флечер--------------------------

Валенсија------Хамшик---------------Нани

-----Суарез----------Агбонлахор-------------

Резерви:

Де Геа

Куртис Дејвис, Смалинг, Фердинанд, Ворнок

Обертан, Љаиќ, Родвел, Роу (еден црнец од француско го зедов дмф),

Хернандез, Крауч

50/50 во смисла на странци/британци :)

И да ќе заборавев на крај....ме очекува финале во ЛЕ, а на патот до таму ова се резултатите:

Манчестер-Монако 0-0 (0-0) 1-0 на продолженија

Ливерпул-Манчестер 1-4 (1-0)

Манчестер-Баерн 1-0 (2-0)

Феенорд-Манчестер 1-0 (0-3)

Финале со Фиорентина :)

Во првенството имав серија од 5 победи со гол разлика 8-1 и дојде Виган (редовно тоа од нив) ме плесна 1-0 али то е то се случува :toe:

И да има многу нелогичности на Мастер Лигава со тоа трансферите, парите и се тоа. Ако сакаат може да го направат не дека не може ама тие изгледа повеќе се сконцентрираат на гејмплејот и графиката. За реални трансфери/пари.....Football Manager 2011 :)

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.914
Поени од реакции
30.890
Ја инсталирав играта ми изгледа добра али ме нервира шо неможам да си ги наместам контролите по мое.
Пробав во сетингс кај играта али не ми ги дава така во играта, некое чаре ?

Kajgana Shop

На врв Bottom