Ја изиграв и ПЕС и Фифа. И 2те ми се ОК, задоволен сум. Секако имаат недостатоци.
Кога играв ПЕС се е супер освен тоа што кога противникот (се разбира, по грешка) ќе ми ја даде топката.. значи играчот МОРА прво да ја прими па после ја додава, значи ако сакам веднаш да ја додадам, неможам, мора прво да ја примам, пак да ја поддаам, едноставно S-от(за поддавање) не функционира дур не ја прими играчот топката. Се надевам дека овај баг ќе биде искоренет во финалната игра. Друго ептен ме нервира тоа што не можеш НИКАКОВ пробив да направеш. И сам да излезеш 2-3 метри понапред од последниот дефанзивец.. за неколку секунди ќе те стигне, па макар и меси бил, за разлика кај фифата тие пробиви се доста подобри. Е сега спрема фифа гејм-плејот ми е доста подобар, али пак кај фифа ме бендисува тоа што играчите побрзо се движат, друго кај ПЕС ме бендисува центар шутевите, за разлика од фифа кои се ЕПТЕН крш. Од друга страна пак кај фифа има доста пореални ефекти, на пр. кога наткревам топка, самиот удар со глава е многу добро направен, самиот удар изгледа многу живо.
Како и да е.. и 2те игри имаат предности и маани. Фан на ПЕС сум, затоа и тука пишувам, очекувам со финалната верзија да не ме зарочараат.
П.С. Доколку би се споила ПЕС со Фифа (2011), мислам дека би се постигнало она што одамна го сакаме
[/QUOTE
ovde vo pes napravile nesto sto odamna imase vo fifata a toa e da ja ubrzas igrata, taka mesi ke bide pobrz ama pa isto tolku brz ke bide protivnickiot igrac, taka sto ova se odnesuva za celokupnoto dvizenje na igracite a ne poedinecno. Novo e pa ako nekoj e naviknat na pobrz fudbal dobro ke mu dojde ova..
--- надополнето ---
moguce da e toa
И ја мислев дека не е ок нешо со шутот, али ако размислиш убаво, се е логично и реално, проблемот е што сме навикнати на предходните верзии.